Forum » Strojna oprema » pre-napolnjenost HDD
pre-napolnjenost HDD
mulc007 ::
Na forumu sem prebral da ni dobro do konca napolniti disk.
Zanima me če enako velja tudi za zunanje diske in zakaj je slabo če je disk poln.
Zanima me tudi kolk % diska bi moralo ostati praznega.
Zanima me če enako velja tudi za zunanje diske in zakaj je slabo če je disk poln.
Zanima me tudi kolk % diska bi moralo ostati praznega.
pegasus ::
Disk ni baterija ... in mu nič ne škodi, če je 100% poln. Velika zasedenost "škodi" le hitrosti pisanja, ker morata tako datotečni sistem kot disk porabiti več časa, da najdeta dovolj praznega prostora. Tipično datotečni sistemi začnejo uporabljat drugačne algoritme za alokacijo prostora, ko disk preseže 80% zasedenosti.
googleg1 ::
No, pa seveda pri SSD obstaja problem izrabljenosti celic. Ce je na voljo malo prostora, ki se pogoso brise in ponovno zapisuje, se lahko tiste celice hitreje izrabijo. Seveda imajo SSD kar nekaj celic v rezervi ampak pri pogostem prepisovanju lahko pride do izraza.
hojnikb ::
Niti ne, wear levelling se dela po celotnem ssdju, ne samo na blokih, kjer ni podatkov. Je pa malo več shufflanja podatkov naokoli, če je disk skos poln, ampak za client workload to ni issue.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na Usb ključ ne naloži datoteke (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16783 (16122) | s6c-gEL |
» | Raid 1 disk spremeniti v navadenOddelek: Pomoč in nasveti | 2703 (2314) | MrStein |
» | AMD izdal program za izdelavo RAM-diskaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12066 (8866) | k4vz0024 |
» | SSD diski uničujejo digitalne dokaze (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 19945 (15167) | Jst |
» | Micron izboljšal vzdržljivost NAND-flasha (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 7411 (6470) | Pyr0Beast |