» »

Najboljši macbook pro servis

Najboljši macbook pro servis

noob96 ::

Oj,

opazil sem, da če malce "zatresem" svojega macbook proja 2015 se sliši kot da bi se nekaj "vozilo" po ohišju. Verjetno se je kakšen del odvil in sedaj se premika v notranjosti. Ker nisem samozavesten da bi zadevo šel odpirat in preučevat, dam raje na servis poleg tega pa bi bilo morda pametno tudi malce znotraj očistiti, zamenjati termalno pasto (se to še dela?)

Ponudbe je dosti, poznam ne nikogar. Kam ga naj nesem, načeloma mi je lokacjisko čisto vseeno.

Reaper ::

Mislim, da so enkrat hvalili ta servis:

https://pro23.si/

Osebnih izkušenj z njimi hvala bogu nimam :) Moj MBP dela OK.

TheBlueOne ::

Dokler sem bil student sem jih sravfal cimrom. Niti niso bili tako grozni za popravljat. Ce se samo nekaj vozi, lahko narocis izvijace na ebayu, odpres in pogledas. Bi pa jaz to naredil cim prej, da ti ne pade v kaksen ventilator ali naredi krtek stik kje, kjer lahko kaj pokvari.

Je pa mozno, da novi niso tako fini za sravfanje. :)

Old Spice ::

Rabiš izvijač (pentalobe), odšraufaš in pogledaš kaj se vozi sem in tja. Če računalnik še deluje, se je samo kaj odvilo. Termalne paste ne rabiš menjat. Sam sem popravil že kar nekaj Macbook-ov na ta način brez problemov. Pazi edin ko odvijaš si zapomni kam gre kak vijak, ker izgledajo sicer enaki, ampak niso :)

mlamat ::

Nariši si na papir oris ohišja, na mestih kjer so vijaki naredi luknje, potem pa vsak vijak položi na svoje mesto. Pod papir daj brisačo.

l0wc4 ::

Povsem profesionalen in hiter servis, kar pri nas ni ravno pogosto, je bil EPL na Kongresnem trgu. Prej pokliči, povej kaj je narobe in ti bodo povedali kdaj naj prideš. Na servisu sem imel računalnik 3x in vedno je bilo delo opravljeno korektno.

          ::

Za en odvit vijak jaz ne bi vozil na servis. Kupi ali izposodi si ustrezen izvijač in zadevo poglej. Macbooki so zelo enostavni za šravfanje, precej enostavnejši od ostalih prenosnikov, kar sem jih sam popravljal. Pri 2015 modelu jaz še ne bi menjaval termalne paste, bi pa preveril čistost hladilnih rež in zadevo po potrebi posesal. Na ifixit imaš navodila za razdiranje praktično kateregakoli macbooka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11824547 (4307) Valvoline
»

Pregrevanje prenosnika (čiščenje)

Oddelek: Strojna oprema
204404 (3293) Invictus
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7518344 (13919) Zheegec
»

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

Oddelek: Novice / Varnost
287518 (5938) techfreak :)
»

odpiranje laptopa toshiba

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71654 (1409) Modiano

Več podobnih tem