Forum » Loža » Testiranje omega3
Testiranje omega3
mm888mb ::
Berem zadnje čase o omega3 in omega6 ter razmerju med njimi...
Nimam pa prave ideje kako preveriti trenutno stanje? Vem, da moja trenutna prehrana ni ne vem kaj in počasi delam v smeri, da se zadeve uredijo.
Med drugi bi rad, da mi izmerijo če mi manjkajo omega3 oz. omega6 kakorkoli že to počnejo, nimam pa prave ideje kam se obrniti za takšno storitev.
Če je že kdo bil se priporočam za info
Nimam pa prave ideje kako preveriti trenutno stanje? Vem, da moja trenutna prehrana ni ne vem kaj in počasi delam v smeri, da se zadeve uredijo.
Med drugi bi rad, da mi izmerijo če mi manjkajo omega3 oz. omega6 kakorkoli že to počnejo, nimam pa prave ideje kam se obrniti za takšno storitev.
Če je že kdo bil se priporočam za info
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
MKC00 ::
Nisem 100% ampak mislim, da se pomanjkanje O3 oz. preveč O6 kaže z vnetji v telesu. Kazalnika vnetij pa bi znala bit trigliceridi in CRP. Pogooglaj kaj v tej smeri.
Smrekar1 ::
Razmerja omega-3 proti omega-6 ne boš kar dobil. Gre za precej zoprno, zamudno analizo na masnem spektrometru. Osebno bi raje nehal brati o razmerjih med omega-3 in omega-6, skrb zaradi tega ti verjetno dela več škode kot morebitno porušeno razmerje v vnosu teh kislin.
Jej več nepredelane zelenjave in sadja, znižaj glikemični indeks škrobnatih živil, manj sladkorja in več gibanja in boš naredil precej več kot ti lahko pokaže katerakoli analiza.
Ker verjetno s tem ne boš zadovoljen:
Lahko si izmeriš tudi hs-CRP (Adrialab, UKC, ...), dokler je pod 1 mg/L si na varnem, če je nad 5 mg/L in si starejši od 40 let začni preventivno jemati aspirin (~50 mg/dan).
Jej več nepredelane zelenjave in sadja, znižaj glikemični indeks škrobnatih živil, manj sladkorja in več gibanja in boš naredil precej več kot ti lahko pokaže katerakoli analiza.
Ker verjetno s tem ne boš zadovoljen:
Lahko si izmeriš tudi hs-CRP (Adrialab, UKC, ...), dokler je pod 1 mg/L si na varnem, če je nad 5 mg/L in si starejši od 40 let začni preventivno jemati aspirin (~50 mg/dan).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
jype ::
Pozor: Preventivno jemanje aspirina je dovolj neučinkovito, da ga bodo kmalu nehali predpisovati starejšim.
https://www.acsh.org/news/2018/08/26/as...
https://www.acsh.org/news/2018/08/26/as...
starfotr ::
Kupuj meso in jajca pašnih živali, jej ribe in čim manj predelano hrano ipd. pa boš imel uravnovešeno razmerje med 3 in 6.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupujete omega 3 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31341 (1476) | Horas |
» | Zdrava prehrana in dodatki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35113 (11843) | mn |
» | Beljakovine in ogljikovi hidrati (brez kemije! in ) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17138 (15531) | Lindir |