» »

XLR Mikrofonski kabel

XLR Mikrofonski kabel

flameir ::

Zanima me, kje in kakšne mikrofonske kable kupiti?

Potrebujem kvalitetne, pa da niso spet predragi. Problem s trenutnimi je, da se hitro obrabijo pri konektorjih. Uporablajo se na dnevni ravni.

Hvala.

sandmat ::

v kakšnih okoljih "se uporabljajo"? pri dnevni uporabi 100 XLR kablov ti bo 100% 5-10 kablov na leto crknilo, ampak večinoma ne zaradi konektorjev, temveč zaradi napačnega načina zvijanja.

Priporočam Audio Pro, vprašaj za Gregata in ti bo dal top bang for buck (v Sloveniji).

videc ::

Če iščeš samo kabel, potem glej za Mogami.
Če iščeš kabel s konektorji, potem poglej za Klotz.

flameir ::

Uporablja se v hotelu za konference na neki ceneni mešalki za 3k. Hvala.

SaXsIm ::

Boš kable delal sam ali bi rad kupil že narejene? V audio pro ima že narejene Klotzeve kable z Neutrik konektorji, pa tudi če greš v samogradnjo, ti priporočam takšno kombinacijo - sam imam nekaj 100m kablov narejenih doma, kabel je Klotz MY206, konektorji so Neutrik NC3MXX in NC3FXX. Tudi v Audio Pro ti po želji sestavijo kable.

Je pa tako, vglavnem ti kabli crkujejo zaradi spojev, ker ti zaradi fizičnih obremenitev lot poči. Na to lahko delno vplivaš pri izdelavi kabla, tako da olupljenega vodnika ne pociniš do konca ampak samo na konici (tako, da se še vedno lahko zvija). Ko ga pospajkaš, spoj zaščitiš z bužirko. Še eno dejstvo je, da zvijanje kablov vpliva na njihovo življenjsko dobo, ampak dober kabel se bo lepo zvijal, ti pa moraš poskrbeti zgolj za pravilno zvijanje (da ga obračaš - mi smo pri postavljanju ozvočenja kable vedno zvili tako, da si ga vrgel in se je lepo razvil). MY206 se zelo lepo zvija.

Tudi Mogami kabli so zelo dobri, morda celo predobri za tvoje potrebe. V vsakem primeru greš z profi kabli in konektorji en ali dva cenovna razreda višje - 5m kabel te bo stal cca 13 - 15 EUR (kabel 7 - 8 EUR, konektor 3-4 EUR/kom).
SaXsIm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri UTP kabel?

Oddelek: Omrežja in internet
3613990 (4165) Lonsarg
»

Pozlačeni kabli (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8616888 (14426) hojnikb
»

Kakšen HDMI kabel 15m? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7315989 (6374) jurehaup
»

Kateri kabel?

Oddelek: Kaj kupiti
284003 (3443) Bananovec
»

zviti kabli za disk

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
251782 (1369) AlienRex

Več podobnih tem