Forum » Strojna oprema » ECS K7S5A & IrDA Actisys IR210L
ECS K7S5A & IrDA Actisys IR210L
tonic ::
Zdravo,
pojavil se mi je en problem; imam plato K7S5A, katera ima sledeči konektor za priklop ki ima konektor za priklop IrDA
Imam pa tudi IrDA vmesnik Actisys IR 210L, ki pa ima takšen konektor
Kako bi lahko spravil v delovanje ( ) ta dva kosa HWja?
K7S5A podpira FIR (max 4 Mb/s), IR210L pa je SIR (max 115kb/s); ampak to še ne pomeni, da na FIR ne bi mogel priklopit SIR HWja; ker FIR lahko dela tudi počasneje (na npr 115kb/s)
Ker pač nista enaka konektorja sem že prerezal kable in probal "manualno" povezat Tx iz IR210L na Tx na K7S5A, podobno Rx, pa 5V in GND. Ampak mi še vedno ni uspelo usposobit.
A ma kdo kake podobne iskušnje?
hvala za kak nasvet in lp,
toni
aja, pa še par linkov
http://irda.fm.interia.pl/xirda.htm
http://www.irda.org/
podoben problem
pa kaj je en cepe* predlagal enmu drugemu
...
pojavil se mi je en problem; imam plato K7S5A, katera ima sledeči konektor za priklop ki ima konektor za priklop IrDA
Imam pa tudi IrDA vmesnik Actisys IR 210L, ki pa ima takšen konektor
Kako bi lahko spravil v delovanje ( ) ta dva kosa HWja?
K7S5A podpira FIR (max 4 Mb/s), IR210L pa je SIR (max 115kb/s); ampak to še ne pomeni, da na FIR ne bi mogel priklopit SIR HWja; ker FIR lahko dela tudi počasneje (na npr 115kb/s)
Ker pač nista enaka konektorja sem že prerezal kable in probal "manualno" povezat Tx iz IR210L na Tx na K7S5A, podobno Rx, pa 5V in GND. Ampak mi še vedno ni uspelo usposobit.
A ma kdo kake podobne iskušnje?
hvala za kak nasvet in lp,
toni
aja, pa še par linkov
http://irda.fm.interia.pl/xirda.htm
http://www.irda.org/
podoben problem
pa kaj je en cepe* predlagal enmu drugemu
...
- zavaroval slike: Predator ()
bozicek ::
Zraven nisi dobil nobenega adaptercka?
Ker jaz sem zraven svojega dobil "ploscato" verzijo in pa adapter na "kvadratek" obliko (imam isti IrDa - kupljen v AGT)
Ker jaz sem zraven svojega dobil "ploscato" verzijo in pa adapter na "kvadratek" obliko (imam isti IrDa - kupljen v AGT)
ne, nimam nobenga adapterčka
sam pol bi teoretično tudi moglo delat, če sem povezal "Tx na Tx, Rx na Rx, +5V na +5V pa GND na GND" preko mojega (doma narejenega) adapterčka
a maš isto plato? kake nastavitve pod BIOSom? pa kak poseben SW?
sam pol bi teoretično tudi moglo delat, če sem povezal "Tx na Tx, Rx na Rx, +5V na +5V pa GND na GND" preko mojega (doma narejenega) adapterčka
a maš isto plato? kake nastavitve pod BIOSom? pa kak poseben SW?
Na zalost plate te plate nimam vec, ker sem istocasno kupil novo in IrDa.
Malce sem pogledal adaptercek. Ko bos vezal, vezi tako da tam ko imas krizec nimas kabla in pa na 1 tudi ni kabla. Kam bos dal pa NC(2)?
Malce sem pogledal adaptercek. Ko bos vezal, vezi tako da tam ko imas krizec nimas kabla in pa na 1 tudi ni kabla. Kam bos dal pa NC(2)?
NC - na njega ni vezan noben kabl (tudi na org. konektorju od IrDAja)
mislim, da imam vse prav povezano na 3,4,5 in 6 pin
a ko daš neki HW (npr GSM) blizu IrDAja ti windowsi sami zaznajo HW?
mislim, da imam vse prav povezano na 3,4,5 in 6 pin
a ko daš neki HW (npr GSM) blizu IrDAja ti windowsi sami zaznajo HW?
Na GSM vklopis Irda in postavis zraven IrDa na racunalu. Winsi ti potem zazvizgajo in v vrstici se pojavi ikonca o brezzicnem prenosu. To je na XP. Ce pa imas 98 moras se neki istalirat z CDja.
Če ti prepozna irdo, bi ti moral prijavit nov COM port
Meni ne. Men v Device MAneger pise: Infrared devices :
-Build-in Infrared device
Če ti prepozna irdo, bi ti moral prijavit nov COM port
Meni ne. Men v Device MAneger pise: Infrared devices :
-Build-in Infrared device
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IR receiver za remote in LIRCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1626 (1517) | techfreak :) |
» | IrDa vmesnik Y-160Oddelek: Mobilne tehnologije | 2411 (2143) | TheHijacker |
» | IrDA vmesnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2052 (1400) | prehlajeni |
» | Daljinec za PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1397 (1297) | Xplicit |
» | IR - vmesnik za povezavo PC ---- GSMOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2481 (2074) | T0RN4D0 |