» »

Malo drugačen cold boot problem - 8RDA+

Malo drugačen cold boot problem - 8RDA+

l-note ::

Takole gre:
Pred nekaj dnevi se mi je začel pojavjlati problem pri hladnem boot-u compa. Monitor se sploh noče prižgati, ampak zvočnik zapiska kot pri navadnem boot-anju (le da nekoliko prej) in disk tudi začne mleti, kot da bi nalagal Winse, vendar po kakšne pol minute tudi on utihe. Nato moram kišto ročno restartat in ta se končno zbudi. Pri nalaganju Winsev mi pa potem reče, da je prišlo do problemov pri zagonu itd., vendar se potem prižge čisto normalno.
Poskusil sem z 2 BIOS-oma ter z default/optimized settings, vendar je vedno isto. Se pravi, kišta je nenavita.
Če je pa računalnik ugasnjen le kako urico ali dve, se pa prižge BP.

Aja, še to: Ko se je začel problem pojavlati, nisem menjal nobenega hardware-a - vse je ostalo isto.

Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 1700+, 2×256MB DDR400, Inno GF Ti4200.

Kaj bi bilo še lahko narobe??

Hvala za odgovore.

BoLhCa ::

Inno>:D
probi se vse komponente odklopit pa jih postopoma nazaj dajej!
ce pa to ne pomaga...
novi windowsi, nov bios, default nastavitve v biosih...
lp

novi windowsi, nov bios, default nastavitve v biosih...

Ja, sej to sem že vse sprobal, ampak še zmeraj nič.
Glede grafične bi pa lahko blo kej narobe. Sicer mi je do sedaj (dobro leto) delala prez enega problema. AMPAK, ko se računalnik prižiga (cold boot) se sliši vse, pisk, disketna zaruži in nato še disk začne z loudanjem Winsev.
Pa še to. Imam še en comp s skoraj identičnimi specifikacijami, le da ima Radeona 9100. In pazi, ko prižgem tisti računalnik, zvočnik že po prbl. 3 sekundah zapiska in boot-anje se začne (Radeoni pri boot-anju ne prikazujejo podatkov o BIOS-u). Pri mojem compu pa navaden boot zgleda takole: pritisnem tipko za vklop -> po prbl. 3 se prižge disk -> na screenu podatki o grafični -> in še le nato pisk in štetje RAM-a...

Kar pomeni, grafična pri cold boot-u NE dela!! In zato bootanje "potanovem" traja tako malo časa in pisk se pojavi že po prvih 3 sekundah.

Ali je moja diagnoza pravilna??

In kaj bi sploh lahko naredil glede grafične, če izključimo nakup nove>:D ?

pa si odklopil VSE komponente in jih postopoma dodajal nazaj? It's all in the contact....
lp

Vsega nisem odklapljal in postoma nazaj vštekaval, sem pa danes zjutraj (ko je bil comp še hladen) Inno-ta vrgel ven in vštekal eno staro ATI-jevo kartico c PCI slot. In glej ga zlomka, računalnik se je čisto normalno zboot-al.

Piii..., zgleda da je res Innota neki začel zajebavat, ker prej mi je dela, kakor sem že povedal, dobro leto in pol brez ENEGA problema. PA še navijat se da kr vredu.

He, zdej ga prižigam tako, da ko pri prižigu zapiska zvočnik, jst hitr prtisnem "delete", zato da gre v BIOS, in tm počakam kakšne pol minute in potem ga resetiram. :D Full hud postopek prižiganja.

he he, res dobr zagon.
Innota se pa cim prej znebi!
pa kupi grafično kartico, ker do zdej je nisi mel... bolse firme za GeForce so Leadtek (itaq), abit, gainward pa recimo msi.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB boot win 7

Oddelek: Operacijski sistemi
181337 (1190) matrix2
»

7v Fan mod in samodejno prižiganje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
101202 (993) hojnikb