Forum » Pomoč in nasveti » IBM škrtanje - rešil moj problem
IBM škrtanje - rešil moj problem
Pizzicato ::
Čudno, kako se je naenkrat pojavilo zlo dost lastnikov IBMov, ki ima probleme z njimi...
Pred kakim mesecem sem tud jaz imel 2 enaka IBMa 30GB na ABITKI KT7a v RAIDU. Imel sem enak problem z ENIM DISKOM ki je kr nekaj šrotal oz. piskal. Teden dni sem se mučil z njim, potem pa sem ga prodal prijatelju ki ima Celerona 700 (ATA66) in mu zadeva se niti enkrat ni pisknila. Jaz pa sem v Avstriji kupil novega IBMa 30GB. Zanimivo je bilo, da je bil prejšnji, ki je piskal, bil narejen na Mađarskem. Ta ki sem ga kupil sedaj pa je narejen v Taiwanu. Kot sem rekel, sedaj že en mesec uporabljam tudi tega v RAIDU, pa mi še nikoli ni pisknil (disk zelo obremenjujem).
Če zaključim. Mislim, da so določene serije iz določenih tovarn pač imele fizične težave in da nima ABIT s tem nobene veze (če bi imel bi verjetno bli problemi z vsemi diski, a ne). Torej pazite, NE KUPIT DISKA narejenega na MAĐARSKEM.
Pred kakim mesecem sem tud jaz imel 2 enaka IBMa 30GB na ABITKI KT7a v RAIDU. Imel sem enak problem z ENIM DISKOM ki je kr nekaj šrotal oz. piskal. Teden dni sem se mučil z njim, potem pa sem ga prodal prijatelju ki ima Celerona 700 (ATA66) in mu zadeva se niti enkrat ni pisknila. Jaz pa sem v Avstriji kupil novega IBMa 30GB. Zanimivo je bilo, da je bil prejšnji, ki je piskal, bil narejen na Mađarskem. Ta ki sem ga kupil sedaj pa je narejen v Taiwanu. Kot sem rekel, sedaj že en mesec uporabljam tudi tega v RAIDU, pa mi še nikoli ni pisknil (disk zelo obremenjujem).
Če zaključim. Mislim, da so določene serije iz določenih tovarn pač imele fizične težave in da nima ABIT s tem nobene veze (če bi imel bi verjetno bli problemi z vsemi diski, a ne). Torej pazite, NE KUPIT DISKA narejenega na MAĐARSKEM.
Bogo
Stripy ::
Jaz imam IBM DTLA307030 made in Hungary na abitu, pa deluje brezhibno (vsaj zaenkrat). Je pa kupljen tri mesece nazaj, tako da je nekje na meji casa, ko so se zaceli pojavljati problemi. Vseeno pa mislim, da drzava izdelave ni toliko pomembna, saj naj bi bili vsi narejeni po isti tehnologiji.
Pizzicato ::
Na kaki meji treh mesecev. Men se je na Mađarskem IBMu zečelo dgajat po 2 tednih. Aja, pa še nekaj. Tega, ki je piskal sem imel montiranega takoj pod disketnikom. Pod njim pa je bil zaključek kovinskega nosilca za diske, ki ima le par lukenj za hlajenje (imam BIG Tower). Povrh tega pa sem imel še luknjico na disku (kjer piše da je ne smemo zakriti) zakrito s flopyem (a kdo ve čemu služi ta odprtinica na IBMu?).
Posledično je možno da mi je začel disk škripat zaradi pregretja. Tako se je mogoče pojavila fizična napaka na disku. Potem ko sem vzel disk iz ohišja in ga priklopil "v zraku", je še zmeraj piskalo, ampak občutno manj (cca1 do 2 x na dan).
No, zdaj ko imam novega, stare napake nisem ponovil. Montiral sem disk samostojno in daj spredaj še cooler za diske. Zadeva špila brez problema.
Posledično je možno da mi je začel disk škripat zaradi pregretja. Tako se je mogoče pojavila fizična napaka na disku. Potem ko sem vzel disk iz ohišja in ga priklopil "v zraku", je še zmeraj piskalo, ampak občutno manj (cca1 do 2 x na dan).
No, zdaj ko imam novega, stare napake nisem ponovil. Montiral sem disk samostojno in daj spredaj še cooler za diske. Zadeva špila brez problema.
Bogo
TESKAn ::
Tista luknjica je za to, da lahko pride zrak notr v ohišje diska, seveda pa gre prej skozi zelo zelo fine filtre. Si pa dobro naredu, da si disk zdej dal 'na luft'. Ker, kot vemo, nobena komponenta v računalniku ni vesela, če se preveč segreje...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Loki ::
Tista nalepka cez luknjico ze protiprasni filter - ZELO, ZELO obcutljiv.
Ce ga ne bi blo, bi imel na disku skos vec napak, ker bi se glave zadevale ob te prasne delce.
Ce ga ne bi blo, bi imel na disku skos vec napak, ker bi se glave zadevale ob te prasne delce.
I left my wallet in El Segundo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitachi Deskstar 180GXPOddelek: Novice / Diski | 2276 (2276) | Jinxy |
» | ABIT+IBM Disk=Problems (Bad Sectors)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1408 (1231) | mobisuxguru01 |
» | Trdi disk IBM 30GB - ribanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1390 (1265) | zile |
» | crknu opevani IBM HD?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2233 (1761) | Tigorsami |
» | Na tem je več...Oddelek: Novice / Diski | 2122 (2122) | Sergio |