Forum » Loža » S cim skriti luknje na zidu / rigips plosci
S cim skriti luknje na zidu / rigips plosci
harmony ::
V sobi imam rigips plosco in le ta je vsa luknjasta, ker so prejsnji najemniki gor sraufal TV in to mi gre sedaj na jetra.
Luknjast je samo en predel in sicer tocno za mojim monitorjem in je na eni strani full motece. Razmisljal sem o tapetah, ampak tu je kar nekaj dela, pa cel zid bi moral limat.
Razmisljal sem o sliki, potreboval bi tle cirka 140cm x 100cm sliko. To niti ni taksen problem kupiti, ampak ne bi moj Philips Hue za monitorjem prisel do izraza. Sedaj sveti v belo steno in svetloba je top. Ce bi svetilo v kaksno barvno sliko bi se barve popolnoma iznicile. Sem probal dati za foro eno sliko in bljek.
Kaj mi se preostane? Da nalimam tiste plosce, ki se limajo v kuhinjo namesto ploscic? Samo to bi bilo tudi estetsko cudno. Edino se kaksno varianto v smislu da se na steno privije neka lesena plosca kot kocka v kaksni beli barvi.
Se kaj? Ce grem steno z edelputzom je to prevec svinjarije in dela.
Luknjast je samo en predel in sicer tocno za mojim monitorjem in je na eni strani full motece. Razmisljal sem o tapetah, ampak tu je kar nekaj dela, pa cel zid bi moral limat.
Razmisljal sem o sliki, potreboval bi tle cirka 140cm x 100cm sliko. To niti ni taksen problem kupiti, ampak ne bi moj Philips Hue za monitorjem prisel do izraza. Sedaj sveti v belo steno in svetloba je top. Ce bi svetilo v kaksno barvno sliko bi se barve popolnoma iznicile. Sem probal dati za foro eno sliko in bljek.
Kaj mi se preostane? Da nalimam tiste plosce, ki se limajo v kuhinjo namesto ploscic? Samo to bi bilo tudi estetsko cudno. Edino se kaksno varianto v smislu da se na steno privije neka lesena plosca kot kocka v kaksni beli barvi.
Se kaj? Ce grem steno z edelputzom je to prevec svinjarije in dela.
jype ::
Fak resno!? Gips, izravnalna masa, zategnes, cao.
Enako te sprasujem nazaj? Nemores jebene rigips plosce tako rihtat! Je ze probano in moras enostavno celo steno potem rihtat, saj se ti povsod pozna kjer si gital. Nemorem verjet kaksen nasvet. Pa valds nebi pisal to na forumu, ce ze ni sprobano. Jaoo.
SeMiNeSanja ::
Fak resno!? Gips, izravnalna masa, zategnes, cao.
Enako te sprasujem nazaj? Nemores jebene rigips plosce tako rihtat! Je ze probano in moras enostavno celo steno potem rihtat, saj se ti povsod pozna kjer si gital. Nemorem verjet kaksen nasvet. Pa valds nebi pisal to na forumu, ce ze ni sprobano. Jaoo.
Mogoče tudi odvisno od tega, kako izvedeš zadevo?
Seveda se zna poznati, če nanašaš najprej gips, potem še izravnalno, sploh če to ne delaš ravno vsak dan..... ampak če vzameš potem še brusilko v roke, pa bi se moralo dati zadevo kar dobro porihtat, da se nebi opazilo nič, ko greš še z beležem čez.
Je pa grozljivka brusiti izravnalno maso v stanovanju, ker ti leti prah na vse konce in kraje, zato bi se temu ognil, če nimaš neke 'profi' variante s poštenim odsesavanjem.
Se pa sprašujem, kako dobro bo držal gips v tistih luknjah, če ga samo našpohtlaš noter. Imam občutek, da bo 'čep' padel ven, če malenkost premočno pritisneš na tisto mesto....?
Ma ce je macka prisla na mizi, gledala v steno in s tacami pritiskala gor, pa se je na koncu udrlo not.
Najboljse da kupim nek okvir, pa not dam tapeto v kaksni lepi beli barvi s kaksno dobro dekoracijo.
Najboljse da kupim nek okvir, pa not dam tapeto v kaksni lepi beli barvi s kaksno dobro dekoracijo.
Dimnik ::
To se naredi brez, da bi se poznalo na steni. Mrežica čez, fugenfuller čez, potem pa fina izravnalna masa, če se kje kaj pozna od kitanja, malenkost pobrusiš, omalaš, to je to, čist enostavno če imaš žilico ali prakso
Scorpy84 ::
To se naredi brez, da bi se poznalo na steni. Mrežica čez, fugenfuller čez, potem pa fina izravnalna masa, če se kje kaj pozna od kitanja, malenkost pobrusiš, omalaš, to je to, čist enostavno če imaš žilico ali prakso
Se podpisem. Imas tudi namenske kite, za popravljanje lukenj za rigips stene. Ce hoces v nulo narediti pa das malo debelejsi sloj izravnalne mase, najboljse kupiti ze pripravljeno mesanico, ce gre samo za eno steno in brusi dokler ne bos zadovoljen.
Brusenje odpada, ker to je enostavno prevec prahu in se ne splaca. Bolj se dejansko splaca podreti steno..., le ta je meni dejansko nepotrebna in ne razumem, da so to sli prejsnji najemniki na svojo roko delat. O tem sem obvestil tudi lastnika, kateremu ni bilo jasno, da stena obstaja.
Sem se ze odlocil. Kupil bom sliko 140x100, bo ravno dovolj velika da pokrije te luknje in tisto kar se je delalo z izravnalno maso, pa namesto slike notri bom dal kaksno lepo tapeto v imitaciji kamna, pa je.
Sem se ze odlocil. Kupil bom sliko 140x100, bo ravno dovolj velika da pokrije te luknje in tisto kar se je delalo z izravnalno maso, pa namesto slike notri bom dal kaksno lepo tapeto v imitaciji kamna, pa je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Svarilo pred podjetjem Efcom d.o.o. - talne obloge (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13445 (3617) | velikBrokoli |
» | mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26568 (10085) | Twixz |
» | StirodurOddelek: Loža | 5523 (3877) | SmotaniJanez |
» | S čim naj zaflikam manjšo luknjo v zidu?Oddelek: Loža | 5017 (4686) | jype |
» | Pokanje barve na steniOddelek: Loža | 15671 (15417) | levaky |