» »

problemi z ADSL linijo... 2x menjava modema

problemi z ADSL linijo... 2x menjava modema

MarushY ::

Fant ma zadnja 2 dneva probleme z ADSL modemom in je za na koncu z zivci.

Problem je ta, da na modemu (Siemens, tisti cist ta prvi modemi k so prsli v paketu ADSL) zacne utripat rdeca Sync lucka (linija pade dol), potem gori par sekund in nato se prizge spet zelena. Potem je treba disconnect pa spet connect narest in deluje vse skupaj najprej cca. 20min, nato 10 in nazadnje mas sreco ce zdrzi vec kot 1min... v glavnem, veckrat ko se trudis it online, vedno manjsi je interval, da modem deluje preden spet zacne srat z rdeco Sync lucko.

Ker smo pac sumili na napako na modemu, posljejo telekomovci najprej 1. serviserja in zamenja modem z "novim" (beri: rabljenim). In potem spet linija lepo deluje 2 uri, nato pa spet problemi z rdeco lucjo. In spet stara pesem, vekcrat connect, hitreje se modem spet obesi.

In telekomovci pogruntajo, da bi mogoce poslali nekega kao racunalnicarja, da bi naredil meritve linije. In res, naslednji dan pride z "novim" modemom serviser stevilka 2, priklopi neko napravico na modem in ne najde nobene napake. Linija DL/UL stima 100%. Nato za vsak slucaj zamenja se modem (ze spet!), priklopi in stvar deluje... za par ur ;(( Ma vmes so mu pa na centrali se neki kao porte resetirali itd.

Ker se problem se zmeraj konstantno pojavlja, poklicemo tega 2. serviserja, ki predlaga, naj iztaknemo kabel iz mrezne ter nato opazujemo sync lucko, ce bo sama od sebe kej rdece utripala. In nekaj cajta nic, potem pa se rdeca luc kar sama od sebe spet prizge, wtf?? Nobenemu nic jasno. :|

Telekomovci so potem rekli, da bojo jutri skupaj glave staknili in ugibali, kaj je narobe. Da kr vsi trije modemi drug za drugim tkole serjejo je mal cudno. Lohk bi bil vzrok comp, ampak ocitno ni, ker ni blo nobenga fizicnega stika med njim in modemom. Za NT enoto pa pravijo da naj bi bla OK.

Torej, je ze kdo mel podoben primer?
Any ideas?

Lp
MarushY

Jackal ::

Sem imel čisto enak problem z modemom... neprestano je izgubljal sinhronizacijo s centralo. En dan sploh nisem prišel na internet, potem je en dan delalo normalno, in tako naprej... Najprej sem sumil, da se pregreva modem (modem je bil siv, pokončen od Iskratel-a). Samo zgleda ni bilo to to. Potem sem imel vsega končno dovolj in kličem serviserja. Pa mi prinese nov modem (ležeč, bel...ni tisti škatlast ampak tak bolj zaokrožen, novejši tip) in reče naj opazujem par dni če stvar dela in če bo vse vredu pride po starega in gre na popravilo. Linija je potem delala normalno in serviser je prišel po stari modem, češ da gre na popravilo in od takrat ga nisem več videl (od tega je že skoraj 2 meseca).
Walking the way is something completely different than imagining the way.

wind ::

jaz sem tudi zamenjal tri ADSL modeme preden je zacelo vredu delovati...

Po moje je nekaj narobe na centrali...ampak to so verjetno ze pogledali :)

MarushY ::

Ma vse so kao ze prestudiral... centrala, modem, linija, mrezna... sam se zmer ostaja uganka.
Neki so sumili tut ozemljitev, k so baje mel 1x tak primer, ko je to pac neki motilo modem itd. .. Ampak ce je kabel ven iz mreze in ni cist nobenga kontakta modem-comp, pol to ni to.

Ma me prov zanima, kaj bojo porgruntali...
Mogoce pa prnesejo kaksen ta novejsi modem, lepsi kao :)

We'll c... je reku ta slep :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inrenetna povezava ne deluje!

Oddelek: Omrežja in internet
322359 (1750) BlazP
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282330 (1579) Pyr0Beast
»

ADSL problem ki ne izgine

Oddelek: Omrežja in internet
51338 (1010) Soprano
»

modem adsl callisto821

Oddelek: Strojna oprema
81294 (1176) Paramedic
»

ADSL problem (telekom)

Oddelek: Omrežja in internet
282996 (2143) TribesMan

Več podobnih tem