Forum » Pomoč in nasveti » Pregrevanje CPU
Pregrevanje CPU
nejchaf ::
Živjo, imam CPU Intel Q6600 in vodno hlajenje Antec Kuhler 650 na plati P5K-E. Stvar je v tem, da mi CPU začne pregrevat že ko vstopim v WIN. Lučka na Kuhlerju začne po 1 min čisto rdeče svetit. Po nekaj časa se zadeva ''malo'' shladi, ko Kuhler vklopi vse ventilatorje na polno.
Danes snel hlajenje in zamenjal pasto. Isto k... Kaj bi lahko blo narobe? CPU se mi zdi, da normalno dela. Vsaj do takrat je vse super delalo. Kot,da bi pumpa na hlajenju nehala delat? Ima kdo s tem izkušnje?
PS: ja vem... rabim novo konfiguracijo kupit. Zanima me samo kaj od tega bi blo še uporabno oz. kaj je faulty?
Danes snel hlajenje in zamenjal pasto. Isto k... Kaj bi lahko blo narobe? CPU se mi zdi, da normalno dela. Vsaj do takrat je vse super delalo. Kot,da bi pumpa na hlajenju nehala delat? Ima kdo s tem izkušnje?
PS: ja vem... rabim novo konfiguracijo kupit. Zanima me samo kaj od tega bi blo še uporabno oz. kaj je faulty?
Jarno ::
Imo je najbolje, da nabaviš kak soliden rabljen air cooler za tvoj socket in malo odnaviješ cpu. Verjetno gre za okvaro hladilne naprave, kolikor razumem tvoj post.
#65W!
DeeCoy ::
Čist možno, da pumpa ne dela.. sploh, če je že 10 let gor, kolikor je procesor star, potem je naredla svoje :)
Pumpa je gor ene 2,3 leta. CPU je bil pa prej na zračnem hlajenju (nenavit). Ko sem kupil vodno sem ga navil in je zadeva odlično delala zadnje 2,3 leta. Bom probal zmontirat nazaj zračno hlajenje in malo odnavil CPU pa da vidmo še to.
Lahko kako ugotovim, če je res hladilna naprava šla? Obstaja kak test?
Lahko kako ugotovim, če je res hladilna naprava šla? Obstaja kak test?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejchaf ()
DeeCoy ::
A ma tole sploh kak rezervar za vodo? Al je čist zaprt sistem? Lahko da ti je vode zmanjkal :P Razdri, potegni rore dol, pa ušteki pumpo na 5V pa boš vidu..
Zaprt sistem. Bom to vse sprobal ja. Dam zračnega nazaj gor, umes pa vodnega prečikiram. Lahko, da je samo nekje en zrak ujet in potem kroženje vode ne dela, kot bi moralo
hojnikb ::
kak zrak ujet, lahko da je voda oz. tekočina počasi ušla ali pa enostavno pumpa ne dela več.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24104 (11313) | Raptor F16 |
» | EK-Predator (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11647 (6817) | Pennywis3 |
» | vodno hlajena grafikaOddelek: Strojna oprema | 3844 (3282) | cebelar123 |
» | Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7858 (6793) | m0LN4r |
» | Vodna črpalkaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3907 (3055) | TESKAn |