Forum » Pomoč in nasveti » skeniranje stripa
skeniranje stripa
svejk ::
evo doma se mi valja nekaj stripov alan ford, pa sem se odlocil poskenirat, ker papir pocasi zbledi, bitki pa ostanejo...
rad bi poskeniral v .pdf format, pa ne vem na kaksnih nastavitvah bi bilo najoptimalnejse...
imate kaj izkusenj?
rad bi poskeniral v .pdf format, pa ne vem na kaksnih nastavitvah bi bilo najoptimalnejse...
imate kaj izkusenj?
BaRtMaN ::
Kakor sem bral na flowerreaktorju, se to dela tako, da prvo poskeniraš v rastersko sliko in potem te slike povežeš v pdf.
Kako narediš slednje, ne vem, bi pa rad.
Kako narediš slednje, ne vem, bi pa rad.
Highlag ::
Najbolje je, da skeniraš 2 barvno. Ker je Alanford tako ali tako ČB nebi smel imeti problemov s tem. Točno katero nastavitev izbrat je odvisno od tvojega skenerja oz. priložene programske opreme.
Resolucijo prilagodi resoluciji svojega monitorja. Tako, da boš imel sliko lepo čez cel ekran. Nima smisla skenirat v višji resoluciji, ker potem ne boš videl cele slike, ali pa bo pomanjšana. Po drugi strani nima smisla skenirat v manjši resoluciji, ker bo potem preslaba berljivost.
Za PDF datoteko lahko v Acrobat-u enostavno izbereš "import as PDF". In lepo nanizaš slike kot si sledijo v stripu. Vsekakor ti pa kak eksperiment ne bo škodil.
Resolucijo prilagodi resoluciji svojega monitorja. Tako, da boš imel sliko lepo čez cel ekran. Nima smisla skenirat v višji resoluciji, ker potem ne boš videl cele slike, ali pa bo pomanjšana. Po drugi strani nima smisla skenirat v manjši resoluciji, ker bo potem preslaba berljivost.
Za PDF datoteko lahko v Acrobat-u enostavno izbereš "import as PDF". In lepo nanizaš slike kot si sledijo v stripu. Vsekakor ti pa kak eksperiment ne bo škodil.
Fury ::
jest mam okol 100 alan fordov poskeniranih nekje... lahko se zmenva da ti posljem in bos mel manj problemov...
BaRtMaN ::
Jaz imam vse slovenske izdaje (50), a nimam skenerja.
Fury: imaš slovenske ali hrvaške scane?
Fury: imaš slovenske ali hrvaške scane?
Highlag ::
@ Fury
A jih nimamo vsi?
Sam pregledal sem pa samo ene 5 številk. Če bi imel papirnate verzije bi bil že sigurno vsaj že enkrat skozi.
A jih nimamo vsi?
Sam pregledal sem pa samo ene 5 številk. Če bi imel papirnate verzije bi bil že sigurno vsaj že enkrat skozi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitaliziranje slik iz negativovOddelek: Sedem umetnosti | 5093 (4078) | Okapi |
» | Program za enostavno skeniranjeOddelek: Programska oprema | 5077 (3926) | opeter |
» | Kako "preslikati" številke iz papirja v WordOddelek: Loža | 3397 (2509) | [D]emon |
» | Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18847 (13304) | Alamar |
» | PhotoshopOddelek: Zvok in slika | 1582 (1437) | ferjan |