» »

Težave s PLC

Težave s PLC

aokorn ::

Spoštovani,
kar naenkrat se mi je pojavil problem pri dostopu do interneta. Leta tega ni bilo, sedaj pa kar naenkrat.
Modem imam v pritličju, televizijo in računalnik pa v prvem nadstropju, ki sem ga z modemom povezal preko PLC. PLC je znamke TP Link, mislim da AV500. Leta je to delovalo v redu, s tem da je Tv vsak mesec začel polagoma kockat. Ampak ne hudo. Ko sem izvedel, da Telekom nudi možnost posoje PLC Innbox PLC500W za drobiž, sem se odločil, da poskusim še s tem PLC, saj je verjetno novejši in bolj dodelan. Po zamenjavi se je izkazala ta domneva za napačno. Innbox je bil nemogoč, saj se slika na Tv sploh ni vzpostavila. Tudi računalnik (ki ga imam tu v prvem nadstropju povezanega s tretjim WiFi PLC) je deloval izredno počasi do sploh ne!

Torej sem se spet vrnil na preizkušen TP LINK in sedaj to dela po ustaljenih tirnicah...

Z eno razliko. Če vključim računalnik brez da je vključena Tv (BOX-S), se internet sploh ne vzpostavi. Računalnik namreč Wifi kartici ne dodeli samostojno IP naslova. Moram vedno v 'lastnostih' nastaviti, da Internetni protokol IPv4 pridobi samostojno IP in naslov strežnika DNS. Vse to deluje le v primeru, da Tv (BOX-S) deluje. Če Tv (BOX-S) ne deluje (lučke na LPC televizorja so ugasnjene) tudi ta nastavitev ne pomaga...Ko pa Tv (BOX-S) zažene in nastavim kot opisano in začnem delati na računalniku, lahko Tv (BOX-S) tudi ugasnem, pa internet še vseeno deluje!

Malo mi je odveč vsak dan to nastavljati. Ali morda kdo ve, kaj je narobe?

Vsem, ki bi mi pomagali najlepša hvala vnaprej!

Andrej

d4vid ::

1. Menjava modema
2. Lahko, da kaksna naprava povzroca napake na elektricni liniji... Hladilnik, mikrovalovka, itd...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

nsa_ag3nt ::

Kateri modem, starost ?

Tudi kitajske ledice so lahko krivec.
Ali kakšen sosed pošilja smeti po el. omrežju, sploh če je pred tabo v povezavi.

Kako stara je el. napeljava v hiši ?

Potegni 1 gbit utp kabel, ko sem ga letos menjal je bila cena v lokalni trgovini 0.33 eur na meter.Potrebuješ še 2x rj-45 konektor in klešče (shema t568b).Bo delovalo 100% ves čas.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nsa_ag3nt ()

d4vid ::

Kaj pa, ce kabla ne mores potegniti? :)

Jaz razmisljam, da bi vzel te PLCje s wifijem, torej pri ruterju enega vklopim in razsirim wifi po celi hisi, tam kjer sedaj ne lovi...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Dr_M ::

PLC je bolj kot ne zasilna resitev, ne pa stalna. Prevece problemov. Jest sem imel oz imam se vedno nekaj mreze preko PLC, ampak jih moram vsaj enkrat na teden resetirat.
Raje potegni utp kabel.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Kawl6 ::

Kot je bilo že omenjeno velikokrat probleme delajo led svetilke.Tudi fluorescenčne z elektronskim balastom.
PLC je najbolje imeti na isti fazi, brez kakšnih zaščit pred udarom strele itd.
Telekomov Inbox mi tako že par let servisira HD Tv brez resetiranja, kock.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična povezava TV antene s televizorjem

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223484 (2279) Pac-Man
»

Innbox Powerline PLC (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5015628 (14343) ...:TOMI:...
»

Telekom optika-paket modri (strani: 1 2 3 )

10729824 (20350) ufek
»

Slab signal v zgornjem nadstropju- kaj kupiti?

102501 (2211) Bakunin
»

siol tv - dve televiziji

Oddelek: Pomoč in nasveti
1311093 (10929) dottor

Več podobnih tem