» »

Vpis za status

Vpis za status

markeccmc ::

enih par vprašanj glede statusa dijaka/študenta. Jaz sem na FERIju študiraj eno leto en predmet in sem se lani prepisal na drugi. Letos pa sem mel zdravstvene probleme in si bi zrihtal status študenta/dijaka (ostala sta mi 3 izpita). Stric google mi je ponudil dosti informacij in tudi to, da so fiktivni vpisi *omejeni*. To kaj sem prebral v člankih razumem kot to, da se lahko samo za eno leto vpišem. Ali jaz to prav razumem? Če je to res,kje predlagate da bi se vpisal (v Mariboru) ?

TheBlueOne ::

Sicer zna delovati offtopic, ampak jaz bi sel na tvojem mestu delat za eno leto. Zivotarjenje s studentskim stazem je pozitivno samo za tistega, ki te izkorisca kot delovno silo.

markeccmc ::

TheBlueOne je izjavil:

Sicer zna delovati offtopic, ampak jaz bi sel na tvojem mestu delat za eno leto. Zivotarjenje s studentskim stazem je pozitivno samo za tistega, ki te izkorisca kot delovno silo.

to nebi bil problem, če bi hodo na neko poklicno srednjo šolo. Z gimnazijo si bom težko našo.

Mah, ce si tehnicen tip in bos poslal dosti prosenj se ti zna iziti. Preden se vpisujes kam morda poslji nekaj prosenj.

Ce si "student" potem imas tudi nekaj stroskov, kakor dodatno zavarovanje ipd. Ce si enostavno brezposeln dobis tisto socialno in placano zavarovanje, kar pomeni, da dokler ne zasluzis kaksne 350€ reko studenta si na nicli. Morda ti se zavod casti kaksno kvalifikacijo, morda ti najde kaj za poceti... Ce hodis na FERI si morda iz okolice MB, kar pomeni, da lahko zavihas rokave in eno leto delas v Avstriji kaksna enostavna dela. Se ti veliko bolj splaca kot pa delati preko studenta.

Gagatronix ::

Ah dej studente se samo izkorisca rajsi idi delat.

Filip8 ::

vsi so pametni kako študentje odžirajo šihte pa ne vem kaj.. gimnazijca pa noben ne bi zaposlil za eno leto.

dope1337 ::

Na terenu (v tujini) so vsi zazeljeni z vsaj 6 zdravimi prsti na dveh rokah (sola nbenga ne zanima). Razne montaze z zacetno postavko 8€/h se najdejo prej k pa zvezde na nebu.

Ce si iz MB, mas za zacetek Lunta inženiring (cist iz frei glave - ne promoviram). Zih rabijo motivirane pridne pubece.

V enem letu si bos nabral dost dnarja, stroskov ne bos imel nic (edino s hrano).

Lahk pa tud prek studenta delas za ~4.5€/h. Kak ces. Pa se delovne dobe ne bos dobil polne.

Pa srecno!
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Drevesce ::

TheBlueOne je izjavil:

Njega izkoristijo kot delovno silo, on pa dobi plačo in nekaj izkušenj.

Drevesce je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Njega izkoristijo kot delovno silo, on pa dobi plačo in nekaj izkušenj.

To redko drzi. Jaz od studentskega dela nimam nekih pametnih izkusenj, kar je glede na naravo dela nekako jasno. Tvoj nacin razmisljanja ni nic kaj drugega kot slaba tolazba.

Ce ne najde v fohu normalnega dela, ne vidim kako ga bo preko studenta. Kje pa tehniku koristijo izkusnje iz kelnarjenja ali fizicnih del pa ti povej meni.

Ce ze mora prijati za delo, potem je boljse kakor pravi predhodni komentar. Teren, kjer je vse placano, dobil bo min 2x toliko neto + dodatki + delovna doba....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj bi naj podjetje zaposlilo študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8713314 (10566) korenje3
»

Dilema - iskanje zaposlitve

245369 (4057) ulemek
»

Nasvet, 19 let star pa 140€/mesec, prepuščen sebi (strani: 1 2 )

669910 (8021) Unknown_001
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25322979 (18191) bluefish

Več podobnih tem