» »

Zaposlitev/študentsko delo z znanjem ruščine.

Zaposlitev/študentsko delo z znanjem ruščine.

Rossiya ::

Pozdravljeni,

ker končujem magistrski študij ruščine, me zanima, če kdo pozna oz. priporoča kakšno podjetje, kjer bi potrebovali kakšno dodatno zanesljivo in pridno roko. Iščem karkoli v povezavi z ruščino, relacija LJ - KR. Vsaka informacija dobrodošla, več info v ZS. Hvala!

Sc0ut ::

Poišči top izvoznike v Rusijo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Rossiya ::

Sem gledala in poslala nekaj splošnih prijav tudi v podjetja, ki spadajo med top izvoznike (Lek, Krka, Gorenje,..), odziva pa ni bilo nobenega. Tukaj vidim največji problem v tem, da lahko prideš zraven večinoma samo preko poznanstev/priporočil, razen če imaš že ne vem koliko izkušenj, kar pa je pri mladih večinoma vedno problem. Vsa vesela, ker dobim odgovor po mailu ali pa celo povabilo na razgovor, na razgovoru pa potem besede "samo mi rabimo nekoga, ki ima že izkušnje" in tu se konča. Nekaj izkušenj vseeno imam, ne pa ravno 2 leti ali več na specifičnih področjih.

tony1 ::

Glede teženja z izkušnjami: s tem argumentom samo kažejo svojo omejenost oz. ne znajo naravnost povedati, da trenutno ne iščejo nikogar novega. Če ti kdo jamra čez izkušnje mu lepo povej, da se lahko naprej pogovarjata v ruščini.

Po drugi strani je res, da je v Krko / Lek brez vez težko priti (se pa da z doktoratom iz naravoslovnih ved, ker je vsaj tega kadra premalo), ker so to ful iskane firme...

To je bil enopredmetni študij?

Poskusi še v Siju (firm, ki so njegov del je cel kup, lastniki pa so Rusi), vseh mogočih zdraviliščih v Rogaški (ni tvoj konec, vem), ker je tam ful Rusov kupilo bajto in v vseh mogočih nepremičninskih agencijah (ker Rusi pogosto kupujejo nepremičnine v Slo in rabijo nekoga, ki zna Rusko... Aja, so pa to male firmice, in tam boš verjetno neprem. agent in prevajalec hkrati)... Kaj pa kakšen Riko (spet na drugem koncu) ali Iskratel (ogromno delajo za Rusijo in so iz Kranja)?

Aja, v KR je tudi Iskra d.d. (to je povsem druga firma kot iskratel, in tudi delajo za Ruski trg), vendar je pri najboljši bolji ne morem priporočiti...

V zadnjih dveh firmah je sicer tako, da rabijo znanje ruščine za prevajanje tehnične dokumentacije (kar žal ni tako dobro plačano kot je bilo 15 let nazaj) ali pa za prodajalce (rabiš dober občutek za delo z ljudmi in ali pa nekaj tehničnega znanja; idealno oboje)...

Isotropic ::

probaj še na rusko ambasado ali kot prodajnik v kakšno firmo, ki posluje z rusijo.
helios recimo je še en tak.

tony1 ::

Helios je super ideja, poleg že omenjenih farmacevtov gotovo najboljša firma.

Rossiya ::

Študij je bil dvopredmetni - znam oz. razumem kar nekaj slovanskih jezikov, se mi pa še vseeno zdi ruščina tisti najbolj obetaven jezik. Vedno bolj se nagibam k temu, da bi iskala zaposlitev še v kakšnih drugih vodah, ampak zakaj sem potem študirala in bila pol leta na izmenjavi v Rusiji, ker bi šlo v tem primeru počasi vse v pozabo...
Kakšen bi pa bil najbolj učinkovit pristop do takih firm? Pošiljanje nekih splošnih povpraševanj in mailov se mi zdi ob poplavi le-teh bolj izguba časa.
Hvala za informacije in pomoč :)

MisterM ::

tony1 ::

Drugi jezik je slovenščina?

Za obnavljanje znanja priporočam YT, starih Ruskih filmov je gor ogromno.

Sicer pa, ja, tudi s pošiljanjem prošenj je vredno probati. Lahko sicer že prej pokličeš v kadrovsko v vsaki firmi, če sploh rabijo tvoj profil. Če dobiš občutek, da so v gužvi pač vprašaj, če jim raje pošlješ mail.

Naroči se še na obvestila Zavoda.

Rossiya ::

MisterM je izjavil:

https://www.mojedelo.com/vodja-prodaje/...

Sem že pred časom poslala prijavo in dobila hiter odgovor, če lahko na kratko opišem še izkušnje, potem pa ni bilo več odgovora.

@tony1, ni slovenščina, javno ne bi rada pisala, lahko pa v zs.
Sem poslala že kar nekaj prošenj, tudi firmam ki trenutno ne iščejo, so pa recimo v preteklosti... je pa res, da je kar problem izbrskati manjše/manj znane firme, ki kakorkoli poslujejo z Rusijo, večinoma se povsod pojavljajo samo tiste, ki smo jih že tudi mi omenili zgoraj.

tony1 ::

Pa je to še kakšen tuj jezik?

Če je recimo kakšna nemščina, se jih rabi v Lidlu/Hoferju, in tam ne delaš drugega kot prevod poslovne komunikacije (ker so Švabi komot in niti slučajno ne prevajajo internih memotov v angl.), in posebnih izkušenj ne rabiš...

Machete ::

Še Škrabca lahko vprašaš. Riko.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

harvey ::

Rossiya je izjavil:

Pozdravljeni,

ker končujem magistrski študij ruščine, me zanima, če kdo pozna oz. priporoča kakšno podjetje, kjer bi potrebovali kakšno dodatno zanesljivo in pridno roko. Iščem karkoli v povezavi z ruščino, relacija LJ - KR. Vsaka informacija dobrodošla, več info v ZS. Hvala!

Imaš društvo Slovenija-Rusija, poskusi jih kontaktirati če imajo kakšno zadevo na temo ruščine.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

matej_jack ::

Poglej še podjetja oz. člane v Rusko-slovenskem poslovnem klubu ( http://www.rsbclub.com/ru/chlenstvo-v-k... ).
Če potrebuješ kak kontakt, ti ga verjetno lahko dam - delal sem med drugim s posamezniki, ki so napisani čisto spodaj.

Zgodovina sprememb…

Rossiya ::

@tony1, gre se za tuje jezike, vendar ni nemščina (če bi bila, se ne bi koncentrirala izrecno na ruščino:)).
Bom povprašala v Riko, izgleda zanimivo, društvo Slo-Rus pa že poznam od prej.
@matej_jack, hvala za link, kakšen kontakt mi bo pa tudi definitivno prišel prav :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem delo

Oddelek: Loža
428642 (5526) xardas
»

Iščem podjetja, ki bi izdelovala e-gradiva za računalništvo

Oddelek: Šola
243901 (2967) Isotropic
»

Nemščina ali Ruščina

Oddelek: Šola
122507 (2243) monster-x
»

Ruski metal

Oddelek: Sedem umetnosti
131618 (1289) Gwanaroth
»

Iskalnik ala Najdi.si v rusiji?

Oddelek: Omrežja in internet
71093 (995) Ip3t3rI

Več podobnih tem