» »

Kako zadrogirati mačka?

Kako zadrogirati mačka?

Temo vidijo: vsi

Sheteentz ::

Problem je sledeč, naši muci moramo na hrbet aplicirat tisto zadevo proti bolham, vendar pa maček, takoj, ko zavoha tisto reč, pobegne. Sem ga že probal držat, pa se mali hudič izmuzne.

Tore, imam idejo, da bi mačka kratkočasno toliko onesposobil, da bi protibolhno zadevo lahko apliciral med lopatici na premičnem mjavkajočem bolhišču. V mislih imam neke droge ali uspavalo, mogoče catnip (mačjo meto)? Bojda jim je treba dati svežo zadevo, da jo pojejo, po suhi so samo še bolj hiperaktivni.

Mnenja?

Magic1 ::

Sam glej, da se ti ne bo zadušil.
Magic

Mare2 ::

Včasih so obstajale ovratnice proti bolham. :)

https://www.google.com/search?q=ovratni...

louser ::

Primi ga za vrat.
Ne boj se, lahko kar močno držiš in ne bo bolelo.

svecka ::

Zakaj mu preprosto to ne narediš ko spi?

Blinder ::

Malo potrpezljivosti imej pa bo slo. Pa to ni delo za samo enga cloveka. En naj drzi macka, drugi naj mu aplicira zdravilo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

rebra ::

Zagrabi ga za kožo zadaj tilnika (tako kot mačke nosijo mladiče okoli) in se bo avtomatsko zvil v klopčič pa tudi pri miru bo. No od tu naprej ne boš imel problemov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rebra ()

IL_DIAVOLO ::

Saj v tem je problem...zdravilo se da na mesto, kjer si je ne more lizat, torej na tilnik.

[D]emon ::

Posluzis se starega veterinarskega trika:

Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Ganon ::

Če ti ne uspe aplicirati ampule na ubogega mačka, si enostavno nesposoben.

Glugy ::

Mogoče ne bi bilo slabo k veterinarju peljat da ga on varno omami. Jz se ne bi upal svojga mačka na lastno pest drogirat. Če pa že bi se pa pozanimal o vseh možnih zapletih da ja ne bi bilo kej narobe; tako kot je ene napisal komentar tule da je treba pazit da se ne zaduši. Morš tu poznat pol kaj naredit če se začne dušit. Nevem če lahko kot laik kej narediš v tem primeru. Verjetno je zelo majhna verjetno da pride do zapletov ampak ja nevem. Jz na to da se maček lahko zaduši ob omami niti pomislil nisem. Res se fajn pozanimaj če boš sam to počel.

kuall ::

Božaj ga po zadnjem delu hrbtu - to vsem živalim paše - in bo pri miru. Vmes mu še pokrij oči, da ne bo videl, kaj delaš.

jype ::

Za mačka držat potrebuješ tri roke. Eno za glavo, eno za prednje tace in eno za zadnje tace.

Pa še četrto, ki ti poda ampulo in peto, ki jo aplicira.

Ni opravilo za enega človeka, razen v primeru, da maček sodeluje.

DeeJay ::

Neseš ga v zavetišče in ga pustiš tam, ker očitno niste zreli, da bi imel mačka. Od kje vam ideja o omamljanju zarad ene ampule ...
Na videu zgoraj je super prikazan kako mačka deaktiviraš. To je vse kar rabiš.
Če res ne gre drugače, ga zaviješ v brisačo, tko da ne more praskat ali se izmuznit.

Mavrik ::

Ker je veliko rdečih postov tule - avtor ni prosil za žaljivke ali oceno njegovega mentalnega zdravja in sposobnosti. Če ne mislite odgovoriti na vprašanje, bodite tiho.
The truth is rarely pure and never simple.

Človek! Koliko postov še rabimo, da povemo, da mačko z eno roko primeš za vrat, z drugo pa apliciraš.

Če tega nočeš ali ne moreš stoeiti, bsj to bsredi nekdo drug.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Mavrik je izjavil:

Ker je veliko rdečih postov tule - avtor ni prosil za žaljivke ali oceno njegovega mentalnega zdravja in sposobnosti. Če ne mislite odgovoriti na vprašanje, bodite tiho.

Tako, tako. Po Glugyjevih navodilih naj gre do veterinarja in ga vpraša, če bi mu omamil mačka, da mu bosta potem aplicirala ampulo. To bo dogodek, ki ga tamkajšnji zaposleni ne bodo pozabili.

gddr85 ::

zaradi ampule drogirat mačka? svašta...
sicer pa mu to narediš, ko je miren in sedi/spi, ga magar božaš po vratu/hrbtu in mu mimogrede apliciraš, ne rabiš zraven cele ekipe za krotenje tigrov
kako mu boš potem kdaj sploh potisnil npr. kakšno tableto v usta, če bo kdaj treba?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

blackbfm ::

Mare2 je izjavil:

Včasih so obstajale ovratnice proti bolham. :)

https://www.google.com/search?q=ovratni...

Te ovratnice imajo nek nagravzen kemicen vonj. Boga žival kera mora to nosit.

[D]emon ::

Jaz macku ne bi ravno apliciral ovratnice proti bolham, macki imajo zelo obcutljiv voh.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: Mavrik ()

Problem je, ker ovratnice niso učinkovite, ne proti klopom in ne proti bolham. Jaz za svojo kupim Bravecto. Dokaj draga ampula, okoli 30 evrov, ampak po mojih izkušnjah visoko učinkovita. Piše, da zaščiti mačko za 3 mesece, ampak jaz sem jo nazadnje apliciral meseca maja, pa še vedno ni dobila niti enega klopa.

https://us.bravecto.com/for-cats

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Pika na i ::

Za eno ampulo aplicirat, bi ti zadrogiral mačka? Vsake tri mesece??
Vprašaj se, zakaj imaš podivjanega mačka.

Odpelji ga k veterinarju in ne počni neumnosti!

Sheteentz ::

Hvala vsem za bolj ali manj genialne odgovore, rad vas imam. V tem času je punci uspelo z močjo sugestije in z jedi mind tricks mačkuljo zamotit/umirit duha/whatever in je uspešno aplicirala to ampulo. Bom pa z eno kvačko definitivno enkrat poskusil disarmat mačko, izgleda zabavno!

DePalmo ::

Tisti trik o onemogočanju ni ravno zanesljiv ... pri meni na eni deluje, na drugi pa ne. Seveda je ravno tista "ta agresivna", na kateri ta metoda ne dela. Tam sva tudi potrebna dva da ji dava tisto ampulo, alternativa je popraskane roke in če nisi previden, še obraz.

sebash ::

Ovratnica iz supermarketa ne funkcionira, poleg tega pa še smrdi...
Spodnja pa funkcionira in ne smrdi.
Naš maček potepuh je bil nažrt od klopov. Po namestitvi Foresto ovratnice so izgnili in se ne primejo več.
Spomladi kupil, trenutno o klopih ni duha ne sluha...je pa draga, ko "pes"...

BAYER ovratnica proti bolham in klopom za mačke in manjše pse Foresto (38cm)

m0LN4r ::

Problem je, da predolgo drkate. Mamo mi divjega macka, ne hisnega in mu damo zadevo, povrh tega je se dolgodlak. Jaz to sam delam.
Moras bit pac pripravljen in hiter, jst mu dam ko je pri volji za spanje.
Ga hitr mocno primem malo pritisnem dol, razgrnem dlake, puf stisnem ampulo in dlake nazaj skp. Ni vec k 10 sekund. Ampulo si pripravim prej, tako da je ne vidi, v drugem prostoru.
Broadline ampule so velik bolj na izi kot frontline dat gor.
Ko pac vidim da nebo slo, ne nadaljujem in poskusim naslednjic.

sebash je izjavil:

Ovratnica iz supermarketa ne funkcionira, poleg tega pa še smrdi...
Spodnja pa funkcionira in ne smrdi.
Naš maček potepuh je bil nažrt od klopov. Po namestitvi Foresto ovratnice so izgnili in se ne primejo več.
Spomladi kupil, trenutno o klopih ni duha ne sluha...je pa draga, ko "pes"...

BAYER ovratnica proti bolham in klopom za mačke in manjše pse Foresto (38cm)

Te ovratnice smrdijo tudi macku in mu ni najbolj prijetno, polek tega se je en nas skor obesil s to ovratnico.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Aja pa tasca je enmu dala tudi neko tako ful agresivno in drago ovratnico, pa so mu okol vratu dlake ven popadale. Vec nikol ne uporabljamo teh ovratnic, pa tistih bio tudi ne.
Bolhe se zacasno samo preselijo v "tepih"
Trade Republic 38MVDVXM

GupeM ::

Foresto ovratnica zagotovo učinkuje pri psu. Za mačke ne vem, sklepam pa, da je enako. Drugače pa mačkam ovratnice ne pašejo najbolj, tako da so ampule pomoje bolj prijazne. Je pa treba te ampule dati takrat, ko je maček pri volji, ne kadar je lastnik.

Psi imajo tudi obcutljiv nos, samo psa lazje prisilis, da nekaj nosi kot macka.
Trade Republic 38MVDVXM

GupeM ::

Saj to sem mislil.

Drugače pa ... Psi imajo več kot 10.000 krat bolj občutljiv voh kot ljudje. Kar pomeni, da psu več kot 10.000 krat bolj smrdiš, kot on tebi :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

FireSnake ::

[D]emon je izjavil:

Posluzis se starega veterinarskega trika:

Hahaha, "deactivate", zakon! :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

BladE_ ::

Pri naših tole ne prime tako kot je včasih, ko so bili mladički. Takrat ga je dobesedno izklopilo... Zdaj pa tako tako ampak še vedno na nek način deluje. Prakticiramo, ko je treba npr. klope ven pobrat...
Akcija - Reakcija

Mi smo imeli situacijo, ko je bilo mačko treba zares zagrabit, samo enkrat: Ena je skočila v sod z nafto in jo je bilo treba pod vodo in z detrgentom skrtačit. Dvomim, da bi katerakoli mačka to mirno prenašala zgolj s pridržanjem za kožno gubo na vratu.

Po tem ko je s kremplji naredila par večjih lukenj v družinske člane, smo sklenili, da bo en držal noge, drugi glavo in šlauh, tretji pa krtačo in milo. Šlo je brez težav, mačka si je opomogla v slabi uri.

Baja ::

ja, samo hudiča moreš za noge res zgrabiti in držati brez popuščanja. takoj ko pogrunta, da si malo zrahljal prijem, se zmuzne.

sem držal tako mačake, ko so se po tednu dveh gonjenja privlekli domov na pol razbiti. ja, pa z rokavicami sem se jih lotjo, da je blo manj lukenj :)

sebash ::

Glede Foresto ovatnice in smrdenja:

"Ena siva ovratnica brez vonja (dolžine 38 cm, teže 12,5g) vsebuje: 1,25 g imidakloprida in 0,56 g
flumetrina kot zdravilni učinkovini.
Pomožne snovi: titanov dioksid (E 171), železov oksid, črn (E 172), dibutiladipat, propilenglikol
dikaprilat dikaprinat, epoksidirano sojino olje, stearinska kislina, polivinilklorid"

Ne vem no, je brez vonja, verjetno si Bayern ni privoščil kiksa, da psu in mačku smrdi, človeku pa ne...
No sicer imate zgoraj sestavine, pa se naj kak kemik javi...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim nad mačje bolhe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6422083 (2409) Kayzon
»

Potepuška mačka.

244840 (3787) Glugy
»

Muc prinesel bolhe, kako se jih znebiti

198213 (7303) MaterVola
»

Koliko klopov je okuženih? (strani: 1 2 )

5821600 (19018) mirage

Ovratnico za psa (strani: 1 2 3 )

11618251 (16701) Meizu

Več podobnih tem