Forum » Loža » Les & kovina / vlivanje
Les & kovina / vlivanje
BRBR ::
rifle
Tamle od petelina naprej je en 'zlat' trak, precej se mi zdi da je ta trak vlit v zarezo v lesu.
Zlitina kositra in bismuta menda da menda melting point 137 C kar je veliko manj od 231 C čistega kositra.
Na TV sem gledal, je tip naredil več takih zarez kot zgoraj na sliki prbl. 2 mm narazen in se mu ni nič čisto nič zažgalo, še pokadilo se ni. Vlival pa je kao Kositer(glede na prevod) (end look prbl. kot Aluminij) .
Ni pa rekel 'tin' ampak čisto nekaj drugega (Amerika).
Zlitina z najmanjšim tališčem, za take namene ?
Tamle od petelina naprej je en 'zlat' trak, precej se mi zdi da je ta trak vlit v zarezo v lesu.
Zlitina kositra in bismuta menda da menda melting point 137 C kar je veliko manj od 231 C čistega kositra.
Na TV sem gledal, je tip naredil več takih zarez kot zgoraj na sliki prbl. 2 mm narazen in se mu ni nič čisto nič zažgalo, še pokadilo se ni. Vlival pa je kao Kositer(glede na prevod) (end look prbl. kot Aluminij) .
Ni pa rekel 'tin' ampak čisto nekaj drugega (Amerika).
Zlitina z najmanjšim tališčem, za take namene ?
- spremenil: BRBR ()
Unknown_001 ::
Naj ti zaupam skrivnost...
Evtektiki imajo najnižjo temperaturo liquidus linije v binarnih diagramih.
Celuloza pa se vžge šele nekje nad 300°C
Evtektiki imajo najnižjo temperaturo liquidus linije v binarnih diagramih.
Celuloza pa se vžge šele nekje nad 300°C
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
borisk ::
ne vem kaj sicer gledaš, ampak puškarji ne "vlivajo" ničesar v les. to je samo dober "fit and finish"
podobna zadeva je pri nožih in drugih podobnih izdelkih.
https://www.core77.com/posts/65604/How-...
podobna zadeva je pri nožih in drugih podobnih izdelkih.
https://www.core77.com/posts/65604/How-...
BRBR ::
Sem še malo surfal, se mi zdi zelo verjetno da je tip na TV rekel Solder.
Vlil pa je zlitino pri koncu cevi, ker kot na sliki iz OP sledi, je fino da je les na koncu ojačan, če malo kam rukneš da ne odleti.
Solder @ Wikipedia
Na video posnetku pa se tudi les nič ne smodi.
Vlil pa je zlitino pri koncu cevi, ker kot na sliki iz OP sledi, je fino da je les na koncu ojačan, če malo kam rukneš da ne odleti.
Solder @ Wikipedia
Na video posnetku pa se tudi les nič ne smodi.
ToniT ::
Solder pomeni spajka in se uporablja za lotanje v elektroniki in inštalaciji centralnih cevi. Kupiš jo lahko v vsaki trgovini z materialom za centralno kurjavo oz. vodovod. Spajka je običajno zlitina kositra in svinca, oz. kositra in cinka.
Unknown_001 ::
Solder pomeni spajka in se uporablja za lotanje v elektroniki in inštalaciji centralnih cevi. Kupiš jo lahko v vsaki trgovini z materialom za centralno kurjavo oz. vodovod. Spajka je običajno zlitina kositra in svinca, oz. kositra in cinka.
Svinec/kositer ne boš nikjer več kupil
Je že vsaj 30 let prepovedan zarad omejevanja težkih kovin v izdelkih.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Malo za informacijo:
Fusible alloy @ Wikipedia
Drugače se je pa prehod na spajko brez svinca zgodil nekje med leti 2001 in 2004. Sem delal v firmi, ki je spajkala veliko vezij s THT komponentami in je bil prehod precej neprijeten. Zamenjati je bilo kompletno spajkalno linijo (npr. zamenjav korit za spajko iz nerjavnega jekla za korita iz titana), temperatura spajke je višja, omočljivost pa slabša...
Les sam prenese kar visoke temperature pod pogojem, da zraven ne spustiš kisika. Pri tem na površina poogljeni, kar je neke vrste zaščitna plast. Tako se lesene forme uporabljajo za oblikovanje pihanega stekla (pri manjših serijah)... Steklo pa ima nekje do 700°C v testatstem stanju, pri katerem se pihajo izdelki...
LP
Jože
Malo za informacijo:
Fusible alloy @ Wikipedia
Drugače se je pa prehod na spajko brez svinca zgodil nekje med leti 2001 in 2004. Sem delal v firmi, ki je spajkala veliko vezij s THT komponentami in je bil prehod precej neprijeten. Zamenjati je bilo kompletno spajkalno linijo (npr. zamenjav korit za spajko iz nerjavnega jekla za korita iz titana), temperatura spajke je višja, omočljivost pa slabša...
Les sam prenese kar visoke temperature pod pogojem, da zraven ne spustiš kisika. Pri tem na površina poogljeni, kar je neke vrste zaščitna plast. Tako se lesene forme uporabljajo za oblikovanje pihanega stekla (pri manjših serijah)... Steklo pa ima nekje do 700°C v testatstem stanju, pri katerem se pihajo izdelki...
LP
Jože
googleg1 ::
Unknown_001 je izjavil:
Povsod ga lahko kupis. RoHS je aktualen samo v serijski proizvodnji.Solder pomeni spajka in se uporablja za lotanje v elektroniki in inštalaciji centralnih cevi. Kupiš jo lahko v vsaki trgovini z materialom za centralno kurjavo oz. vodovod. Spajka je običajno zlitina kositra in svinca, oz. kositra in cinka.
Svinec/kositer ne boš nikjer več kupil
Je že vsaj 30 let prepovedan zarad omejevanja težkih kovin v izdelkih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: googleg1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kondenzatorjiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2926 (736) | Machete |
» | bakrenje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7123 (5006) | Pyr0Beast |
» | Novice iz nVidieOddelek: Novice / Matične plošče | 4856 (3074) | Jst |
» | VarjenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 10598 (10405) | ali3n |
» | Spajkanje ali cinjenje?Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6765 (6765) | Brane2 |