Forum » Problemi človeštva » Oblikovanje vlade
Oblikovanje vlade
Temo vidijo: vsi
Truga ::
Decorum so unicili desnicarji, zdaj se jim pa kolca po njem, ko jim levica serje na glavo. Prav jim je.
Gagarin ::
Lol, ste levičarji prav ponosni da imate svojega Grimsa. V mojem miljeju so se levičarji zmeraj predstavljali kot intelektualci sedaj pa tole ;)
nevone ::
Precej raje mam cloveka ki preklinja in se usaja, kot cloveka ki se dela da bo kaksna razlika, ce bo lopovom vljudno prical, kako ni lepo da ves denar poberejo.
A nisi ravno prej rekel, kako vljudno je treba posojati denar?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Lol, ste levičarji prav ponosni da imate svojega Grimsa. V mojem miljeju so se levičarji zmeraj predstavljali kot intelektualci sedaj pa tole ;)
Nisem ponosen na to, niti malo. Mi je pa neizmerno smesno, kako tisti, ki ves cas krolite v nebo o plenilskih davkih, lopovskih komunistih, in nevemcem se vsem zdaj krolite kaksna krivica se vam godi, ker je nekdo nekaj nazaj siknil.
Precej raje mam cloveka ki preklinja in se usaja, kot cloveka ki se dela da bo kaksna razlika, ce bo lopovom vljudno prical, kako ni lepo da ves denar poberejo.
A nisi ravno prej rekel, kako vljudno je treba posojati denar?
o+ nevone
niti besede nisem rekel o vljudnosti.
janig ::
O lopovskih komunistih sam nisem rekel nič. Za razliko od tebe ki si napisal da je Akrapovič lopov. Davek 62.5% pa drugače kot plenilski ne morem imenovati. Pa ne vem ali se samo zgleduješ po Kordišu kruliti-oink, oink, ali je zadaj kaj več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagarin ()
Nevem, v casih najhitrejsih tehnoloskih in socialnih napredkov v zgodovini so imeli celo v US of A vec kot 50% davek na korporacije, tako da ocitno je nekaj na tem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Truga ()
Ja saj to je, mladci nas hočete vrniti v svinčena petdeseta. Vse kar veste o tem letih veste iz romantiziranega pripovedovanja starcev, katerim je bilo takrat lepo pač zaradi tega ker so bili takrat mladi in jim sedaj peša spomin. Pozabili so vsa odrekanja, nemoč sposobnih, enakost v revščini.. Na srečo smo sedaj v globalnem svetu, sposobni bodo dosti lažje pokazali sredinec in odšli drugam. Kaj kmalu bo kritična masa povprečnežev spoznala zmoto in vas pregnala tja kamor sodite - na smetišče zgodovine.
Sepravi tebi je kul, da so milenijci prva generacija ki bo imela manj ugodnosti kot prejsnja, kljub temu da se ne dela prakticno nicesar za sanirat okolje, ki nas bo cez ~100 let umorilo? Super, zelo lepo od tebe.
Po kakšnih kriterijih imajo milenijci manj ugodnosti kot prejšna? Moja otroka sta milenijca. Zaenkrat - oš, srednja, študij imata bistveno več ugodnosti kot sem jih imel sam: boni, domovi, možnost študentskega dela, študija v tujini, štipendije. Nižje situirani imajo tudi dosti več možnosti kot nekoč - sociala, dodatki. Praktično vsi študirajo, moja generacija je šla v večini po srednji delat. Pa službe danes so, tehniki lahko zbirajo, v mojih časih ni bilo tako. Glede okolja pa smo tako majhni in vpeti da ne moremo kaj dosti narediti. Glede dosegljivosti stanovanj tudi ne vem če je danes kaj slabše. Ko sem začel delat sem tudi sam mislil da za stanovanje nikoli ne bom zaslužil. Sem premlad za Jazbinška in Yu inflacijo, ki je požrla kredite. Kako v čem je bilo meni bolje kot je/bo milenijcem? Če boste pretiravali z davki se pa res bojim da jim bo precej slabše...
Fritz ::
Ja, mladim je danes res fajn in ponuja se jim obilica dobrih zaposlitev za nedoločen čas. Verjetno jih zato toliko gre v tujino
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
Pri nas se milenijcem godi super. Milenijc sem jaz, tvoji otroci so precej mlajsi od milenijcev. Godi se nam super, ker imamo kokrtok normalno drzavo, ki skrbi za infrastrukturo, solstvo, vlaga v R&D. Niti priblizno tako dobro kot v sosednjih drzavah z visjimi davki, pa vendar, ni slabo. Si pomislil, edini okoli nas ki jim gre zadnje case bolj slabo so madzari. Oni so tudi edini z nizjim davkom...
V ameriki, tam kjer imajo te dni efektivno obdavcitev korporacij 3%, tja kamor pocasi a vztrajno drsimo tudi mi, pa se milenijcem godi hudo drugace: sluzbe so samo po pogodbah, novih rednih od 2008 prakticno nobenih. Studira vse manj ljudi, ker ni denarja za sole, se srednje in osnovne jim propadajo po vecini drzave. Infrastrukturo imajo tako v pizdi da nase zeleznice zgledajo ko shinkansen v primerjavi, vodo majo cisto v kurcu, itd.
20% je nek minimum, ki je se vzdrzen. 80-90%, kot je bilo po 1929 zaradi sanacije krize je mogoce res prevec, ampak po krizi kot je bila v 2007 tudi to ne bi smelo biti prevec dokler se stanje ne normalizira (za precejsen del ljudi po svetu se se vedno ni..). Idealno bi bilo nekje med 35 in 65, kje tocno je cifra za slovenijo ti pa z glave ne znam povedat.
V ameriki, tam kjer imajo te dni efektivno obdavcitev korporacij 3%, tja kamor pocasi a vztrajno drsimo tudi mi, pa se milenijcem godi hudo drugace: sluzbe so samo po pogodbah, novih rednih od 2008 prakticno nobenih. Studira vse manj ljudi, ker ni denarja za sole, se srednje in osnovne jim propadajo po vecini drzave. Infrastrukturo imajo tako v pizdi da nase zeleznice zgledajo ko shinkansen v primerjavi, vodo majo cisto v kurcu, itd.
20% je nek minimum, ki je se vzdrzen. 80-90%, kot je bilo po 1929 zaradi sanacije krize je mogoce res prevec, ampak po krizi kot je bila v 2007 tudi to ne bi smelo biti prevec dokler se stanje ne normalizira (za precejsen del ljudi po svetu se se vedno ni..). Idealno bi bilo nekje med 35 in 65, kje tocno je cifra za slovenijo ti pa z glave ne znam povedat.
Katere davke, ti primerjaš. Primerjaj vse dajatve. Pri nas ni socialne kapice. Kje je delavec ki zahteva neto 5000€ večji strosek za delodajalca, pri nas ali v Avstriji, Nemčiji, Italiji?
MrStein ::
Hmm, mogoče pa se ne razumemo kaj pomeni izraz "strošek dela" ?
Ja, mogoče. "Strošek dela" je delodajalčev bruto. Toliko stane delodajalca zaposleni. Thus, strošek dela.
Ja, in sestavljen je iz deleža, ki gre državi, in deleža, ki gre zaposlenemu.
In delež države je v Avstriji nižji (kot pri nas).
Na Hrvaškem in Madžarskem pa recimo višji (kot pri nas).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Katere davke, ti primerjaš. Primerjaj vse dajatve. Pri nas ni socialne kapice. Kje je delavec ki zahteva neto 5000€ večji strosek za delodajalca, pri nas ali v Avstriji, Nemčiji, Italiji?Govorim o davkih na kapital. Na profite korporacij ITD. To, da so pri nas previsoko obdavceni predvsem delavci je jasno. Delavcem davke zamnjsat in ga prestavit na akrapovice.
Saj to je levica hotla narest, pa je zdaj vik in krik, ker bojo meli bogatasi 1% manj milijonov.
@Fritz, gredo ven, ker zunaj dobijo več. Danes je za inženirje služb v Sloveniji ogromno. Le v Avstriji, Nemčiji dobijo bistveno večje neto plače. Le zakaj, verjetno zato ker so tam po Trugino bolj obdavčeni.
Kako ti ni jasno da bo te levičine višje davke plačeval samo srednji sloj? Mali delničarji, najemnine, obresti. Veliki lastniki nikoli ne bodo. In ja ne gre za 1%, gre iz 25% na 50% + razlika v povečanju davka na dobiček.
Kako ti ni jasno da bo te levičine višje davke plačeval samo srednji sloj? Mali delničarji, najemnine, obresti. Veliki lastniki nikoli ne bodo. In ja ne gre za 1%, gre iz 25% na 50% + razlika v povečanju davka na dobiček.
Zgodovina sprememb…
Ce imas take profite da te useka 62% davek, si lahko tak davek komot privoscis, pa ti bojo se vedno ostali milijoni.
leiito ::
Ah, leiito, blagor tebi, ki misliš, da je za obilje zaslužen kapitalizem.
Nekateri smo pač taki nevedneži, ki menimo, da je zaslužen tehnološki napredek, kapitalizem pa to obilje izkorišča le za to, da bi se stanje vrnilo na čas fevdalizma, ko je 1% (ali še manj) ljudi imelo v lasti praktično vse, vključno z ostalimi ljudmi. Kapitalizem mic po mic koncentrira kapital in pri tem pazi, da ne nastane kritična masa ljudi, ki bi se jim sfuzlalo in bi izvedli revolucijo. Bomo videli, do kdaj bo to uspevalo, upam, da ne do konca ;)
Youtube danes omogoča socialno mobilnost stotinam tisočev, če ne že milijonom ljudi po svetu z ustvarjanjem nišnih vsebin. Tehnološki napredek? Jasno, ampak youtuba ne bi bilo brez kapitalizma, youtube še danes dela izgubo in deluje na pogon vlagateljev, ki verjamejo, da bo sčasoma delal profit.
NIhče ne trdi, da je kapitalizem brez napak, ampak kapitalizem je naravno stanje stvari, nikogar ni treba siliti v free trade, dogaja se sam od sebe, ker sta obe strani v prostovoljnih transakcijah na boljšem. Kapitalizem ni idealen, v osnovi deluje na pohlep, ampak to je pač človeška narava in itak nimamo boljše opcije, ne bomo valjda zaklal kure, ki nosi zlata jajca, ker je kako jajce sem ter tja popraskano.
Problem, ki ga ti opisuješ ni kapitalizem kot tak, ampak finančni sektor, ki si je uzurpiral politični proces. Sam sem zagovornik čim manj države, ampak to ne pomeni, da regulativa ni potrebna, finančni sektor, mega multinacionalke in še kdo to dokazuje, pri čemer gre za istega družbenega parazita, s katerim se je bodel že Napoleon. In spet, bomo ukinili kure, ker se sem ter tja kdo zastrupi s perutnino?
Brez bogatih ljudi ni bogate družbe, ampak če imaš ti zase in za svojo družino dovolj, kaj te briga koliko ima 1%, če je to zaslužil legalno? V uspešnih državah, s prebivalstvom, ki ni poškodovano in indoktrinirano s socializmom, so ideje kot tvoje fringe, kak univerzitetni profesor in zagreti antifa mladci, debele feministke iz dobro stoječih družin, ki hočejo revolucijo, ker jih svet dolgočasi.
In itak, kaj pa bi, tudi če se vam sfuzla, obesili t.i. nesramno bogate na prvo drevo, OK, pa potem? Sej so se testirale alternative, od budističnega socializma do Maota do Titota, eno večja mizerija od druge, krvavo, tiransko in nikoli vzdržno.
Youtube danes omogoča socialno mobilnost stotinam tisočev, če ne že milijonom ljudi po svetu z ustvarjanjem nišnih vsebin. Tehnološki napredek? Jasno, ampak youtuba ne bi bilo brez kapitalizma, youtube še danes dela izgubo in deluje na pogon vlagateljev, ki verjamejo, da bo sčasoma delal profit.
Kako si lahko tako neizmerno butast, darpanet so financirali davki: ARPANET @ Wikipedia
Sepravi tebi je kul, da so milenijci prva generacija ki bo imela manj ugodnosti kot prejsnja
Pri nas se milenijcem godi super.
Kaj zdaj, je dobro ali slabo za milenijce?
Ja in? Ker so se ceste financirale iz davkov, so BMWji zasluga države?Lahko se tud po hosti vozis z bmwjom, ce ti javne ceste tako v nos hodjo :P
Pri nas je se OK, gre pa pocasi na slabse. Mlajsi vedno tezje dobivajo redno delo.Sepravi tebi je kul, da so milenijci prva generacija ki bo imela manj ugodnosti kot prejsnja
Pri nas se milenijcem godi super.
Kaj zdaj, je dobro ali slabo za milenijce?
Zgodovina sprememb…
nič mi ne hodijo v nos javne ceste, tvoj argument je prazen, kao električno omrežje je javno, ergo hladilniki so zasluga države, če pa nisi marksist, uporabljaj suhi led. Ne ga no biksat, premisli še 1x preden objavljaš take, že itak se smešiš
Ja, nevem no. Ce nebi mel elektrike tud hladilnikov nebi blo. Al ti zdej govoris da to pa ni res?
ADIJOOO1 ::
Levičarjem se je zmešalo. Luka Mesec nima pojma o pjmu Kordiž pa ghorzi z nacionalizacijo in Venezuelo.
to vam je skrajno anarhofašistična stranka Levica
Ce imas take profite da te useka 62% davek, si lahko tak davek komot privoscis, pa ti bojo se vedno ostali milijoni.
Lol, 62.5% bi plačal na vse kar je več kot 70.000letno, že od 20.000 letno bi plačeval več kot zdaj. Kakšni milijoni???? Pa še vedno nisi povedal v čem ste milenijci na slabšem kot prejšna generacija? Razen pri upokojevanju, kjer je pa že nekaj časa da je vsaka generacija na slabšem kot prejšna. Glede služb, včasih je v večini šel folk študirat tisto v katerem se je lahko zaposlil, na elektro faksu je bilo 500 brucov, sedaj pa folk študira bilokaj pa se jezite ker ni služb. Za takšne študije jih tudi v mojih časih ni bilo. Tudi pri tem niste nič na slabšem.
Nemcija in Italija imata visje davke. Ok vse lepo in prav. Ampak zakaj levi mislite, da bi bili visji davki dobri za SLO gospodarstvo?
Vazelin ::
maco-maco ::
Ja, nevem no. Ce nebi mel elektrike tud hladilnikov nebi blo. Al ti zdej govoris da to pa ni res?
Ja in? Če asfalta ne bi blo, pa cest ne bi blo in kaj, probi pisat s poanto, nisi Sfinga.
Pa dobr, saj je najbrž jasno, da država gradi infrastrukturo, omogoča reprodukcijo (saj je najbrž jasno, da mislim porodnišnice, nadomestila, vrtce,itd in ne penisov in vulv) in šolanje, itd. Za te zadeve rabi davke pobrat. Ne morte pa pričakovat od države, da bo pucala govno, zdravila invalide, skrbela za čist zrak, vzdrževala vso infastrukturo, itd., podjetja pa naj ne bi imela omejitev in ne bi plačevala davkov.
Tukaj se drkate za nekaj procentov. So pa že ppovedal, da gre vse proti nižjim davkom in manj regulacije. OK, razen žarnic in neokroglih lubenic.
Kaj?
Lol, 62.5% bi plačal na vse kar je več kot 70.000letno, že od 20.000 letno bi plačeval več kot zdaj. Kakšni milijoni???? Pa še vedno nisi povedal v čem ste milenijci na slabšem kot prejšna generacija? Razen pri upokojevanju, kjer je pa že nekaj časa da je vsaka generacija na slabšem kot prejšna. Glede služb, včasih je v večini šel folk študirat tisto v katerem se je lahko zaposlil, na elektro faksu je bilo 500 brucov, sedaj pa folk študira bilokaj pa se jezite ker ni služb. Za takšne študije jih tudi v mojih časih ni bilo. Tudi pri tem niste nič na slabšem.
70k letno si v 0.01% slovencev. Meni gre bolje kot 99% pa mam 30k bruto, clovek. WTF ti ni jasno. Pa tista floksula o studiju je tud totaln bullshit ki si ga privlekel iz riti.
Zgodovina sprememb…
70k letno si v 0.01% slovencev. Meni gre bolje kot 99% pa mam 30k bruto, clovek. WTF ti ni jasno. Pa tista floksula o studiju je tud totaln bullshit ki si ga privlekel iz riti.
In namesto, da bi udrihali po visokih davkih na delo, hiperregulaciji in korupciji, je za vas problem kapitalizem?
Kdo pa ne udriha po visokih davkih na delo?
Also, kje mas ti hiperregulacijo? A si pri seb?
Also, kje mas ti hiperregulacijo? A si pri seb?
Zgodovina sprememb…
dice7 ::
Lol,ja in zakaj potem primerjaš obdavcitev z Avstrijo, Nemčijo, tam 70k bruto zasluži veliko navadnih inženirjev. So pa obdavčeni bistveno nižje. Zakaj potem ne bi hodili ven, stroški življenja niso toliko višji. Problem ni velikost obdavčitve, problem je za koliko dohodka si toliko obdavčen. Če bo tako ostalo bomo v Sloveniji vedno reveži. V slo glavah so tisti s 70k letno milijonarji...Glede študija pa povsem drži. Poglej koliko mest je bilo na posameznih fakultetah pred 30 leti koliko jih je pa danes in porazdelitev med fakultetami.
Ja, ampak delnicarji so pa obdavceni bistveno visje. Zakaj mesas hruske in paradajz? Ti trabunjas o placi, govori se o necem tretjem ze cel dan.
Zgodovina sprememb…
Ja, ampak delnicarji so pa obdavceni bistveno visje. Zakaj mesas hruske in paradajz? Ti trabunjas o placi, govori se o necem tretjem ze cel dan.
Pa kaj bluziš? Povej mi za eno državo kjer so dividende, kapitalski dobiček od prodaje vrednostnih papirjev, obresti obdavčene z 62.5%??? Te procenti se v evropi gibajo od 0(!) do mislim da 35% (Francija). Pa še marsikje se lahko izgube prenesejo iz prejšnjih let, ne pa tako kot pri nas da če narediš prejšna leta izgubo je tvoj problem in še vedno plačaš davek na celoten dobiček naslednjega leta...
Bili so nad 50% manj kot 40 let nazaj prakticno povsod. Zdaj niso vec, zadeve pa nam letijo v kurac. Majo pa bogati zato vedno vec denarja, revni pa vedno manj, to pa res.
Mr.B ::
Lol,ja in zakaj potem primerjaš obdavcitev z Avstrijo, Nemčijo, tam 70k bruto zasluži veliko navadnih inženirjev. So pa obdavčeni bistveno nižje. Zakaj potem ne bi hodili ven, stroški življenja niso toliko višji. Problem ni velikost obdavčitve, problem je za koliko dohodka si toliko obdavčen. Če bo tako ostalo bomo v Sloveniji vedno reveži. V slo glavah so tisti s 70k letno milijonarji...Glede študija pa povsem drži. Poglej koliko mest je bilo na posameznih fakultetah pred 30 leti koliko jih je pa danes in porazdelitev med fakultetami.
prim70k€, no a si preveril na avstrijski strani...samo tako zanima me..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ja 40 let nazaj je bil Tito še živ in je bilo krasno ker smo bili vsi enako revni a ne...In zgradili smo nuklearko, ki laufa se danes, je ena najboljsih zasnov iz tistih casov, in nam bo koristila se desetletja, ocitno.
Zdaj pa ne moremo zgradit par kilometrov ene usive zeleznice, je predraga. fakin lol
prim70k€, no a si preveril na avstrijski strani...samo tako zanima me..
Lestvice sem gledal že nekaj let nazaj, po spominu si padel v najvišji razred šele pri več kot 200k bruto. Nisem sicer siguren ali je bilo za Nemčijo ali Avstrijo, sem pa povsem prepričan da nisi ne v eni ne drugi v najvišjem razredu pri 70k....
Ja 40 let nazaj je bil Tito še živ in je bilo krasno ker smo bili vsi enako revni a ne...In zgradili smo nuklearko, ki laufa se danes, je ena najboljsih zasnov iz tistih casov, in nam bo koristila se desetletja, ocitno.
Zdaj pa ne moremo zgradit par kilometrov ene usive zeleznice, je predraga. fakin lol
Zgradili so naj jo kar grdi kapitalistični američani westinghouse, tudi danes bi jo lahko če ne bi vrgli v teš 1.5 milijarde, pa verjetno enako v drugi tir.
Zgodovina sprememb…
Že spet. Je bilo že napisano
Tukaj mora seveda vlada narediti nek red in obdavčit zasluškarje in ne tako obdavčit navadne smrtnik.
Short-term capital gains tax rates equal your ordinary income tax.
Tukaj mora seveda vlada narediti nek red in obdavčit zasluškarje in ne tako obdavčit navadne smrtnik.
Kaj?
dstr17_ ::
Problem ni velikost obdavčitve, problem je za koliko dohodka si toliko obdavčen.V resnici ni problem obdavčitev, ampak da lastniki v Sloveniji hočejo nizke prihodke od izdelkov z nizko dodano vrednostjo kompenzirati s šparanjem na delavcih in zniževanju davkov na dobiček. V resnici pa bi morali razmišljati o tem, kako ustvariti izdelke z višjo dodano vrednostjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dstr17_ ()
@Domen, saj imaš ti tudi priložnost, ustanovi firmo, zaposli delavce in ustvarjaj višjo dodano vrednost in ne sparaj na delavcih da ne boš tako kot grdi Akrapovič...
jernejl ::
Ja, mladim je danes res fajn in ponuja se jim obilica dobrih zaposlitev za nedoločen čas. Verjetno jih zato toliko gre v tujino
Višji davki za podjetja bodo prav gotovo blagodejno vplivali na to, da bo delovnih mest več, kajne.
Poskusi enkrat ustanoviti podjetje, pa boš morda ugotovil, kakšne neumnosti stresaš.
Najprej boš tipično v podjetje metal svoje prihranke in delal od jutra do večera nekaj let, živel boš na minimalcu, ker boš ostalo usmeril v rast podjetja. In ko boš čez nekaj let končno zaslužil tistih 100k€, bodo prišli Levičarji in rekli: glej ga kapitalista, kako se masti na račun države, sto tisoč je zaslužil v enem letu, to je zgornji 0.01% zaslužkarjev in prav je, da mu dve tretjini poberemo.
Podjetništvo pač ni enako tvoji plači v javnem sektorju, ko zaslužiš konstantnih 30k€, ne glede na to, ali je konjunktura ali kriza, ali delaš ali ne, ali si dober ali slab.
AndrejO ::
Višji davki za podjetja bodo prav gotovo blagodejno vplivali na to, da bo delovnih mest več, kajne.
Nisem sledil dnevnim tračem ampak kateri davek za podjetja se pa viša?
Pa saj lahko tudi vidva odpreta firme (do sedaj je bilo glede davkov očitno OK). Sta jih. Bosta sedaj odšla? Zbogom.
Kaj?
Spajky ::
Levičarjem se je zmešalo. Luka Mesec nima pojma o pjmu Kordiž pa ghorzi z nacionalizacijo in Venezuelo.Točno tako ... kmalu bodo boni tudi za hrano .. bencin, par-nepar etc
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Slovenske parlamentarne volitve 2018 (strani: 1 2 3 4 … 61 62 63 64 )Oddelek: Problemi človeštva | 519184 (436037) | BigWhale |
» | Kako lahko poskrbimo, da so pobrani davki porabljeni bolj smotrno? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34513 (31413) | Smrekar1 |