» »

Kodak ne bo rudaril bitcoinov

Kodak ne bo rudaril bitcoinov

Slo-Tech - Januarja smo pisali, kako je Kodakovo podjetje Kodak KashMiner napovedalo izdajo strojev za rudarjenje kriptovalut, ki bi jih lahko stranke najele za lastne potrebe. Obljubljali so visoke donose, kar so nekateri kritiki hitro označili za vsaj pretiravanje če ne za prevaro. Izkazalo se je, da so imeli prav. KashMinerja ne bo, sporočajo iz Kodaka.

Podjetje Spotlite USA, ki je eden izmed lastnikov blagovne znamke Kodak in ki bi dejansko proizvajal KashMiner, sporoča, da iz vsega skupaj ne bo nič. Zamisel je bila, da bi stranke plačale 3000 evrov za najem, potem pa bi dobile del prirudarjenih bitcoinov. Po cenah z začetka leta bi za 3000 evrov za dve leti dobivali več kot 300 evrov mesečno. Fizično bi stroji za rudarjenje stali v Rochesteru v New Yorku, kjer je elektrika poceni. Že ob najavi naj bi imeli postavljenih 80 KashMinerjev. Kritiki so ob tem poudarjali, da izračun sloni na predpostavki, da bo povprečna cena bitcoina 28.000 dolarjev in da se težavnost rudarjenja ne bo povečevala. Bitcoin je trenutno vreden okrog 6000 dolarjev.

Bitcoin se je vmes sesul, sam poslovni načrt pa že od začetka ni bil na trdnih temeljih. Kodak je potrdil, da omenjenih 80 naprav nikoli ni obstajalo in da nikoli niso licencirali imena za KashMiner podjetju Spotlite USA. To je poskušalo zgolj prepakirati Antminer S9, ki ga proizvaja kitajski Bitmain. Še preden bi se lahko karkoli udejanjilo, je ameriški SEC (agencija za trg vrednostnih papirjev) ustavil celotno akcijo.

10 komentarjev

SimplyMiha ::

Ko so najavili namero rudarjenja, so jim delnice poskočile - če se ne motim, so se kar podvojile.

Me zanima (v najbolj škodoželjivem smislu >:D), kakšna bo sedaj reakcija... Že sedaj so na nivoju izpred tega poskoka.

Okapi ::

Že spet ena konfuzna novica, kjer so napačno uporabljeni izrazi "Kodakovo podjetje" in "lastnik blagovne znamke". Pred pisanjem take novice bi si bilo koristno prebrati malo več o tem. Kodak Kashminer ni Kodakovo podjetje, in Spotlite ni eden od lastnikov blagovne znamke.

In Kodak nikoli ni imel namena rudarit karkoli, tako da tudi naslov vesti je napačen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

SimplyMiha ::

Mogoče res ni Kodakovo podjetje, a še vedno uporablja Kodakovo znamko. V vsakem primeru se ne bo dobro končalo zanje, sploh ker so zaradi tega Kodaku poskočile delnice. Zdaj bodo strmoglavili zaradi svoje nepremišljene poteze.

Okapi ::

Ja, Kodak prodaja licenco za rabo blagovne znamke najrazličnejšim podjetjem. Firmi Spotlite (ki ni "Kodakovo podjetje")recimo za luči.


Potem so se pa ti spomnili natega s Kashminerjem in zanj uporabili blagovno znamko, čeprav je ne bi smeli (licenco so imeli samo za luči).

SimplyMiha ::

No, Kodak se ni pritoževal ko so mu delnice poskočile.

Okapi ::

Poskočile niso zaradi tega rudarskega natega, ampak ker so takrat najavili svoj kojn - KodakCoin. Kojn za plačevanje avtorskih fotografij. Kar sicer tudi spada v razred "mutnih poslova" (pač še en ICO nateg), ampak je iz drugega vica kot KashMiner.

filip007 ::

Lahko bi vrgli mitraljez v koruzo in streljali Android telefone z dobro kamero in aplikacijami, to pa ne.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Okapi ::

Saj telefon imajo, ampak konkurirati velikim je težko. Samsung, Apple in kompanija imajo večje razvojne oddelke od Kodaka, njihovo preteklo znanje & izkušnje pa kaj dosti ne koristi več.

NubCake ::

7300 dolarjev*

bbf ::

7700$ *


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kodak ne bo rudaril bitcoinov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
104563 (3101) bbf
»

Podrazitev graficnih kartic

Oddelek: Pomoč in nasveti
284646 (3265) Machete
»

sestavljanje računalnika amd ryzen 7 1700x

Oddelek: Pomoč in nasveti
51527 (1311) d4vid
»

Ko je Kodak napovedal kriptovaluto, je delnica poskočila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
5526555 (23214) Morientes
»

Namenske škatle za rudarjenje bitcoinov velik hit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
10441375 (36343) M.B.

Več podobnih tem