Forum » Kaj kupiti » Kateri e-bralnik?
Kateri e-bralnik?
_kapadimul ::
Hvala za odgovor.
Kindla ai že lastim, pa bi rad več slovenskih knjig bral.
Za Amazon in kindle je kar nekaj stvari zastonj, nekatere knjige samo nekj centov. To je vse lepo in prav. Za izposojo slo knjig v knjižnicah pa je Ela verjetno nujno zlo.
Tudi s calibre sem nalagal knjige. Samo si je pa super kaj tudi izposoditi brez telovadbe z raznimi programi.
Kindla ai že lastim, pa bi rad več slovenskih knjig bral.
Za Amazon in kindle je kar nekaj stvari zastonj, nekatere knjige samo nekj centov. To je vse lepo in prav. Za izposojo slo knjig v knjižnicah pa je Ela verjetno nujno zlo.
Tudi s calibre sem nalagal knjige. Samo si je pa super kaj tudi izposoditi brez telovadbe z raznimi programi.
estons ::
Drugače, če bi rad čim ceneje prišel čez s knjigami, nekatere ameriške knjižnice (npr Queens Public Library) ti omogočajo, da se vpišeš v knjižnico online in če bralnik podpira, lahko direktno izposojaš e-knjige (Libby/Overdrive).
WhiteAngel ::
Naročil Boox Note Air 4C iz Boox Euro shopa. Poročam, ko pride. Barve rabim predvsem za branje strokovnih PDFjev (grafi...), delanje zapiskov/brainstormanje in za označevanje pri notah. Idealka bi bil barven A4, vendar ga že 2 leti čakam in sem obupal. Trenutno imam prastarega Pocketbook 903.
bolhka ::
Kakšne so izkušnje s Kindlom sedaj? Občasno berem iz Ele in imam PocketBook, kjer vse to lepo deluje, ampak vedno me je zanimal Kindle (vem, zakaj bi človek imel več bralnikov?). Zanima me, če je nakup Kindla danes vreden (če živiš v slo)? Čisto tako, tudi iz strojnega vidika. Vem, da si malo bolj zaprt v Amazonov ekosistem (kar mi ni všeč), ampak če se še vedno da preko Calibre, potem ni problem.
Gledal sem tudi Kobo, ampak si nekje na istem, kot če kupiš Kindle. Podpore za naše knjižnice ni.
Gledal sem tudi Kobo, ampak si nekje na istem, kot če kupiš Kindle. Podpore za naše knjižnice ni.
Badwolff ::
Če bereš samo v slovenščini, potem bl ne
Ostali funkcioniramo brez težav
Isti odgovor za Kobo
Imamo oba doma
Ostali funkcioniramo brez težav
Isti odgovor za Kobo
Imamo oba doma
bolhka ::
Ma berem tudi angleške. Kaj pa primerjava Kindle/Kobo? Je Kindle kaj bolj iz uporabniškega vidika (vmesnik)?
Legon ::
Tocno to, za samo branje knjig so razlike miniaturne. Vzames tisto kar dobis v danem trenutku ugodneje. Kindlova bistvena prednost je ekosistem, koliko pa komu to pomeni je pa stvar osebne presoje. In pa seveda izposoja knjig v Sloveniji. Ce to rabis, potem kindle odpade.
Sideloading preko Calibre deluje brez tezav. Je pa vsekakor na mestu vprasanje zakaj bi clovek rabil dva ebralnika hkrati.
Sideloading preko Calibre deluje brez tezav. Je pa vsekakor na mestu vprasanje zakaj bi clovek rabil dva ebralnika hkrati.
Badwolff ::
Tocno to, za samo branje knjig so razlike miniaturne. Vzames tisto kar dobis v danem trenutku ugodneje. Kindlova bistvena prednost je ekosistem, koliko pa komu to pomeni je pa stvar osebne presoje. In pa seveda izposoja knjig v Sloveniji. Ce to rabis, potem kindle odpade.
True, če si sam, je to odveč. Razen zarad firbca.
Če sta dva maš komot dva različna, nobenih težav s prenašanjem knjig ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Biblos umrl, nasledila sta ga Beletrina Digital in COBISS Ela (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostalo | 24766 (59) | Qorius |
» | Izposojanje slovenskih e-knjig prevzema COBISS Ela (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 13862 (630) | estons |
» | Biblos se poslavlja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9628 (2059) | WhiteAngel |
» | Kobo Clara in nalaganje z BiblosaOddelek: Mobilne tehnologije | 15490 (7979) | marko-mb |