Forum » Kaj kupiti » Kateri e-bralnik?
Kateri e-bralnik?
Cleon ::
Kateri eink reader priporočate za branje slovenskih knjig, izposojenih iz knjižnice? Da deluje tale COBISS Ela tako kot mora.
SHA-256 ::
Pravkar sem prebral svojo stoto knjigo na Amazon Kindle.
Imam prvo izdajo bralnika, kupljeno pred 15 leti. Baterija še vedno brez težav zdrži celotedenski dopust.
Imam prvo izdajo bralnika, kupljeno pred 15 leti. Baterija še vedno brez težav zdrži celotedenski dopust.
noob96 ::
theStranger ::
zdravo, ali ima kdo mogoce od Frank Herbert - Peščeni planet (Dune) slovenski prevod serijo e-knjig? Prvi del imam, bi pa rad še ostale prebral. Hvala!
alajlgja ::
Bolha is your friend. Se dobijo po zmerni ceni odlićno ohranjene.
Sorry ćisto spregledal, da smo v temi od e-bralnikov.
Sorry ćisto spregledal, da smo v temi od e-bralnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alajlgja ()
Sinew ::
wwwampy ::
Ne, jaz imam Ero in izposoja ne deluje. Čaka se PocketBook za podporo Readium 2.5. Naj bi se zgodilo letos jeseni, ampak datuma ni.
karafeka ::
Kater je najbolj ugoden eink bralnik in hkrati da pišeš in delaš zazname. V stilu remarkable 2. A obstaja kaj cenejšega? Kak kitajec mogoče?
moznik ::
Ne dela na PocketBookih in nobenih bralnikih, katerih ne poganja Android. Potrebno je počakati na nadgradnjo sistema. Naj bi bila jeseni.
mare0088 ::
Se vračam k prvotni temi. Preletel sem forum pa nisem prise do konca dileme. Prvic kupujem ebralnik in rad bi bral samo slovenske knjige. Iscem v cenovnem rangu 150 eur +/- 30eur. Ali se je v zadnjem času kaj spremenilo glede nalaganja slo knjig?
Kateri bralniki omogocajo direktno nalaganje slo knjig?
Pri katerih je potrebno pretvarjanje formata in pri katerih je to enostavno in pri katerih ne?
Kateri ne omogocajo nalaganja slo knjig?
Lahko prosim odgovarjate v enostavnem jeziku, ker veliko kratic pac ne poznam.
Hvala za pomoc.
Pri katerih je potrebno pretvarjanje formata in pri katerih je to enostavno in pri katerih ne?
Lahko prosim odgovarjate v enostavnem jeziku, ker veliko kratic pac ne poznam.
Hvala za pomoc.
Pozdrav!
Trenutno nihče ne omogoča izposoje preko Cobiss+. Naj pa bi se v kratkem to spremenilo.
Priporočam PocketBook. Enostaven za uporabo, najmanj "zaprt" sistem, nalaganje je enostavno in na več načinov.
V tem cenovnem rangu bi priporočal 6-inčni PocketBook Verse Pro (ne navadne verzije). Ali pa kak 7-inčni PocketBook Era, ki je odličen bralnik.
Trenutno nihče ne omogoča izposoje preko Cobiss+. Naj pa bi se v kratkem to spremenilo.
Priporočam PocketBook. Enostaven za uporabo, najmanj "zaprt" sistem, nalaganje je enostavno in na več načinov.
V tem cenovnem rangu bi priporočal 6-inčni PocketBook Verse Pro (ne navadne verzije). Ali pa kak 7-inčni PocketBook Era, ki je odličen bralnik.
Jo3e17 ::
Najbrž imaš v mislih knjige iz ELE, Biblosa ali BeletrineDigital, ki so zaščitene, ker drugače večina bralnikov omogoča nalaganje slo knjig.
Kolikor jaz poznam je direktno mogoče nalagati knjige iz BeletrineDigital in Biblosa na InkBook bralnike. Z malo več vaje se da naložiti tudi knjige iz ELE. Tudi Onyx Boox bralniki bi morali omogočati nalaganje iz zgoraj omenjenih virov.
Zaščite se ne da odstraniti na enostaven način, trenutno je to mogoče le tako, da delaš posnetke zaslona in potem to s pomočjo OCR pretvoriš v besedilo in iz tega narediš e-knjigo. Zaščitene knjige iz ELE, Biblosa ali BeletrineDigital, lahko trenutno odpreš na InkBook in OnyxBoox bralnikih.
Kolikor jaz poznam je direktno mogoče nalagati knjige iz BeletrineDigital in Biblosa na InkBook bralnike. Z malo več vaje se da naložiti tudi knjige iz ELE. Tudi Onyx Boox bralniki bi morali omogočati nalaganje iz zgoraj omenjenih virov.
Tole ni odvisno od bralnika. Če odstraniš zaščito, boš lahko knjigo odprl na vseh bralnikih.
Zaščite se ne da odstraniti na enostaven način, trenutno je to mogoče le tako, da delaš posnetke zaslona in potem to s pomočjo OCR pretvoriš v besedilo in iz tega narediš e-knjigo. Zaščitene knjige iz ELE, Biblosa ali BeletrineDigital, lahko trenutno odpreš na InkBook in OnyxBoox bralnikih.
Kindle, Kobo, Pocket Book
nokken ::
Ker moram pocasi zamenjati svoj 10+ let star reader sem premisljeval, da ce ze menjam, da zamenjam za nekaj kar bo malenkost vec kot zgolj ereader, pa po moznosti da je barven. In potem sta se opciji skrcili na Boox Note Air3C in Remarkable PaperPro. Ima kdo kaksne real life izkusnje (izkusnje v stilu "stvari se nikoli nisem niti videl, sem pa prebral na netu" me nekako ne zanimajo) s katerimkoli od teh dveh?
Ales ::
scipascapa je izjavil:
samo v vedno REMARKABLE bo kmalu dobavljiv pri nam.
Misliš v smislu, da bo na voljo v fizični trgovini? Dobavljiv je že zdaj, enostavno ga naročiš direktno.
trololololo ::
Če še ni bilo objavljeno. Precej kindle je s tem mrtev za naš trg.
https://goodereader.com/blog/kindle/new...
trololololo je izjavil:
Kot kaže sideloading deluje preko MTP protokola. Calibre lahko pošilja knjige nanje.
Je pa tole defintivno korak nazaj za marsikoga, ker MTP protokol je bolj tako tako.
McClane ::
Ker moram pocasi zamenjati svoj 10+ let star reader sem premisljeval, da ce ze menjam, da zamenjam za nekaj kar bo malenkost vec kot zgolj ereader, pa po moznosti da je barven. In potem sta se opciji skrcili na Boox Note Air3C in Remarkable PaperPro. Ima kdo kaksne real life izkusnje (izkusnje v stilu "stvari se nikoli nisem niti videl, sem pa prebral na netu" me nekako ne zanimajo) s katerimkoli od teh dveh?
Imam Boox Air3 in je super.
Imel 3C vendar sem ga zamenjal za črnobelega, ker so barve zelo sprane, pa še baterija precej manj zdrži napram navadni verziji 3.
Všeč mi je za branje čb stripov, velikost je ravno prava, za branje navadnih knjig isto tako, precej bolje od manjšega kindla. Bere tudi .pdfje, ravno tako brez težav.
Pisanje je povsem naravno, lag je skoraj neopazen.
Če res ne potrebuješ barv, bi ti gladko priporočal Air3.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Groot ::
trololololo je izjavil:
Hahah in verjamem da bodo nekateri na forumu še vedno veselo trdili, da je Kindle super duper odprt sistem
llc ::
Ampak Pocketbook dobi to jesen podporo za readium 2.5 tako da bo potem možno
Imam PB Touch HD 3 in mi po zadnji posodobitvi lepo odpira sposojene knjige. Sposodim v e-knjižnici, pošljem .lcpl datoteko na xxxx@pbsync.com in to je to.
Precej bolj preprosto kot tisti Adobe DRM prej. Vsaj zame...
nokken ::
Imel 3C vendar sem ga zamenjal za črnobelega, ker so barve zelo sprane, pa še baterija precej manj zdrži napram navadni verziji 3.
Všeč mi je za branje čb stripov, velikost je ravno prava, za branje navadnih knjig isto tako, precej bolje od manjšega kindla. Bere tudi .pdfje, ravno tako brez težav.
Hvala za info. Barv verjetno nujno res ne potrebujem (ce sem do sedaj prezivel branje knjig z vec kot 10let starim crnobelim potem neke strasne nuje najbrz ni :)), ceprav se mi slisijo fino, ce pride do uporabe se za kaj drugega kot zgolj za branje knjig (beri: kot elektronska verzija papirnatega bloka). Velikost mi je zares tudi bolj vsec kot Remarkable, ki je zares ze malo velik
theStranger ::
Potrjujem, da je prišel update za pocketbook (inkpad 4). Zdaj ponovno deluje izposoja iz cobiss ele...
GupeM ::
trololololo je izjavil:
Hahah in verjamem da bodo nekateri na forumu še vedno veselo trdili, da je Kindle super duper odprt sistem
Seveda je. Pošiljanje knjige na kindle mail naj bi namreč še vedno delovalo:
Users can continue to load their books with send by email, which seems to work since it’s done through an entirely different system.
trololololo je izjavil:
Seveda je. Pošiljanje knjige na kindle mail naj bi namreč še vedno delovalo:
Users can continue to load their books with send by email, which seems to work since it’s done through an entirely different system.
In lokalno preko Calibra (in drugih programov, ki "govorijo" MTP protokol), samo eni pač preberejo le kar hočejo videti.
Legon ::
Pa je dejansko kdo nalagal knjige direktno? Jaz sem vedno uporabljal calibre za urejat zbirko, ker je zadeva bistveno bolj pregledna in zanesljiva.
Barve si moras nujno pogledat v zivo, ker vecinoma so ljudje zelo razocarani, ker pricakujejo kvaliteto vsaj primerljivo telefonu/tablicu. V eesnici pa je eink na tem podrocju zelo dalec zadaj. Jaz sem mislil da bom tako menjal iz tablice na eink za branje marvel/dc stripov, ki so barvni, pa sem po enem tednu obupal.
Hvala za info. Barv verjetno nujno res ne potrebujem (ce sem do sedaj prezivel branje knjig z vec kot 10let starim crnobelim potem neke strasne nuje najbrz ni :)), ceprav se mi slisijo fino, ce pride do uporabe se za kaj drugega kot zgolj za branje knjig (beri: kot elektronska verzija papirnatega bloka). Velikost mi je zares tudi bolj vsec kot Remarkable, ki je zares ze malo velik
Barve si moras nujno pogledat v zivo, ker vecinoma so ljudje zelo razocarani, ker pricakujejo kvaliteto vsaj primerljivo telefonu/tablicu. V eesnici pa je eink na tem podrocju zelo dalec zadaj. Jaz sem mislil da bom tako menjal iz tablice na eink za branje marvel/dc stripov, ki so barvni, pa sem po enem tednu obupal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
jabe ::
Jaz imam tega barvnega book Aira. Imam jaz nekaj pdfjev, strokovne literature, kjer moram barve ločit. Recimo je graf - moram vedeti katera je rdeča pesa katera morda pa katera zelena barva. Zato je ok. Pa za zapiske zraven delat. Kar se pa brsnjs knjig tiče, bi pa prej CB vzela, ce baterija dalj zdrži. No nobene dodane vrednosti v barvnen ekranu. Pa velik je. Kot rečeno, za pdfje ki v mislih na A4 formatu, super, knjige mi je pa bolj komot na malem kobotu brat, ker lahko z eno roko držim.
GupeM ::
Jaz imam tega barvnega book Aira. Imam jaz nekaj pdfjev, strokovne literature, kjer moram barve ločit. Recimo je graf - moram vedeti katera je rdeča pesa katera morda pa katera zelena barva. Zato je ok. Pa za zapiske zraven delat. Kar se pa brsnjs knjig tiče, bi pa prej CB vzela, ce baterija dalj zdrži. No nobene dodane vrednosti v barvnen ekranu. Pa velik je. Kot rečeno, za pdfje ki v mislih na A4 formatu, super, knjige mi je pa bolj komot na malem kobotu brat, ker lahko z eno roko držim.
Offtopic, ampak vseeno:
Slabi grafi. Graf mora bit narejen tako, da zadeve ločiš brez barve.
Price performance, amazon store ter kindle unlimited ocasno tudi whispersync. Pri konkurenci pac nisem nasel kar bi zame imelo prednosti, kar ne pomeni da se v prihodnosti to ne more spremenit.
Zgodovina sprememb…
k4vz0024 ::
Zame ima tisti bralnik prednost, ki ima zelo svetel zaslon, branje pdf in dodajanje pripomb. Pisanje daljših tekstov...
Pac stvar preferenc, zame je zadnja stvar ki jo rabim v bralniku to da lako v njem pisem, ker bralnik je pac za branje. Ce rabis napravo za karkoli drugega kot branje knjig potem je kindle slaba izbira.
k4vz0024 ::
Legon, pošteno povedano. Jaz ga uporabljam za branje PDF, za zapiske. V pisarni bi rabil velikost a4.
Yossarian ::
Se še bo ga splačalo kupit?
https://www.monitor.si/novica/novih-bra...
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
GLede na to, da te funkcionalnosti v 15 letih kar imam Kindle še nisem uporabil, močno dvomim, da bo ta sprememba vplivala na kaj veliko kupcev. Tisti, ki uporalbjajo kindle ekosistem se jih to tako ali tako ne tiče, sideloading pa IMO bolj kot ne vsi delamo preko Calibre.
Zgodovina sprememb…
Badwolff ::
Če dela preko Calibre in sendtokindle, potem je povsem vseeno.
Mimogrede, monitor se obstaja? Kako se to sploh uspe sfinancirat dandanes..
Kurzweil ::
Jaz si ga tu pa tam kupim, za kakšna potovanja, dopuste, WC in podobno. Ampak že lep čas nisem kupil nobene številke.
V vseh teh letih so se precej prilagodili. Precej je neke vsebine, ki je namenjena podjetjem, digitalizaciji podjetij in podobnega, tako da si znam predstavljat, da je kar precej podjetij, zavodov,... ki imajo to naročeno, kar sem tudi sam že opazil tu pa tam.
Precej so šli tudi v smer mobilnih telefonov, avtov na štrom in podobnega, torej malce širše, za splošno rajo.
Potem je tu cel shitload reklam.
Občasno je tu tudi kakšen zanimiv članek, tu govorim predvsem o avtorju, ki je tudi pisec novic na Slo-techu (Matej Huš), da ga mimogrede malce pohvalim.
Sicer pa generično... če spremljaš novice na netu, ti jih tam servirajo z 2-tedenskim zamikom, da stvar finančno pije vodo, je stvar zelo splošna, poljudna, neke strokovnosti, znanja, entuziazma in podobnega ni zaznati. Za nekoga, ki je tako ali drugače v računalništu je ta revijo Ciciban.
Kje so časi, ko si v kakšni računalniški reviji prebral kaj strokovnega, zanimivega, nekaj kar bi bilo neko avtorsko delo in research... precej generična in prazna vsebine. Vseeno pa raje berem to, kot kaj drugega. V primerjavi z Računalniškimi novicami, ki pa so totalen bullshit, kar se računalništva in strokovnosti tiče, pa je Monitor še nekako znosen. Obe reviji skupaj pa nista za 10% proper računalniške revije.
Je pa tudi res, da nekdo, ki je ekspert na katerem od nešteto področij v računalništvi, to išče v precej bolj resnih virih in z njimi kot glavnimi bralci, te revije ne bi obstajale več. Pa mislim, da je tudi sicer samo vprašanje časa, kdaj se poslovijo...
Se spomnim revij nekoč, ko si imel notri od programiranja, proper strojne opreme, softwara in podobno... še nedolgo nazaj sem na Hrvaškem v roke dobil neko hrvaško ali srbsko računalniško revijo, ki pa je bila nekaj, kar bi kupil... papir malce bolj shitty, precej več strani, ampak tam notri si imel prav rubrike za vse... malo Jave, malo .NET, malo Python, baze... strojna oprema kot se reče, igre, programi, nasveti, res nekaj, proti čemur Monitor izgleda smešno.
Mogoče, da se navežem še na te teste strojne opreme v Monitorju. Prvo stvar na katero pomislim je, kako vedno piše, "od strojne opreme, ki smo jo uspeli pridobiti v testiranje"... v čem je smisel testa strojne opreme, če ni tega res testiranega na nekem vzorcu, ne pa da imaš test 4 telefonov, ki so jih dobili in 5 monitorjev, pa še to verjetno ni objektivno, ker sicer naslednjič niti tega ne bodo dobili v test.
Sorry za offtopic...
Wolfie ::
Se še bo ga splačalo kupit?
https://www.amazon.com/gp/help/customer...
podtalje ::
Kot kaže, lahko po novem knjige iz Cobiss odpirajo tudi Pocketbook Era, PocketBook Verse in PocketBook Verse Pro.
PocketBook support for Readium LCP 2.5
carlosk1966 ::
Kot kaže, lahko po novem knjige iz Cobiss odpirajo tudi Pocketbook Era, PocketBook Verse in PocketBook Verse Pro.
Potrjujem, da na Pocketbook Era deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Biblos se poslavlja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9140 (1571) | WhiteAngel |
» | Biblos umrl, nasledila sta ga Beletrina Digital in COBISS Ela (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostalo | 22642 (1008) | Miami-T |
» | eBook readerOddelek: Kaj kupiti | 5815 (1918) | bralnik98 |
» | Kobo Clara in nalaganje z BiblosaOddelek: Mobilne tehnologije | 15294 (7783) | marko-mb |