Forum » Problemi človeštva » Tudi dijaki imajo človekove pravice
Tudi dijaki imajo človekove pravice
Temo vidijo: vsi
Unknown_001 ::
tipična partizanska miselnost, da bolj ko znaš goljufat bolj si pameten.
To niti ne... si pa definitivno zabit, ko žebelj v les, če to toleriraš na lastno škodo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
BlaY0 ::
Unknown_001 je izjavil:
tipična partizanska miselnost, da bolj ko znaš goljufat bolj si pameten.
To niti ne... si pa definitivno zabit, ko žebelj v les, če to toleriraš na lastno škodo.
Word.
Sploh pa ne zatopim zakaj bi bila to partizanska miselnost??? A je bil Madoff slučajno partizan?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Prvi goljuf, ki mi je prišel na misel... po moje boš hitr našu, sigurno se ga da kje na internetih najdt.
Zgodovina sprememb…
kuall ::
če se čutiš vključenega v družbo in obenem vidiš, da je tej družbi nekaj pomembno potem je tudi tebi tisto pomembno in ni nobenega problema s prokrastinacijo.
če pa ni teh dveh pogojev nastopi prokrastinacija.
ni tako enostavna tema to, je pa meni precej jasno vse skupaj. kar ni nič novega, meni je marsikaj jasno. :)
v bistvu če nimaš dovolj razvitih socialnih veščin ( če se ne znaš vključit v družbo) potem boš imel probleme s prokrastinacijo.
zato pa gre puncam bolje v šoli kot fantom. punce imajo boljše socialne veščine, se posledično počutijo bolj vključene v celotno družbo v šoli in lažje delajo.
sem pa še to pogruntal, da občutek krivde hitro povzroči občutek izloćenosti iz družbe. občutek krivde ti dajo pa ljudje, ki ne znajo pohvalit in poznajo samo kritiko.
če pa ni teh dveh pogojev nastopi prokrastinacija.
ni tako enostavna tema to, je pa meni precej jasno vse skupaj. kar ni nič novega, meni je marsikaj jasno. :)
v bistvu če nimaš dovolj razvitih socialnih veščin ( če se ne znaš vključit v družbo) potem boš imel probleme s prokrastinacijo.
zato pa gre puncam bolje v šoli kot fantom. punce imajo boljše socialne veščine, se posledično počutijo bolj vključene v celotno družbo v šoli in lažje delajo.
sem pa še to pogruntal, da občutek krivde hitro povzroči občutek izloćenosti iz družbe. občutek krivde ti dajo pa ljudje, ki ne znajo pohvalit in poznajo samo kritiko.
Tle bi te opozoril ravno na možnost zelo hitrih odklonov pri obnašanju punc v teh letih... pride z danes na jutri in ti kot staršu nič ni jasno kako je to možno. Pri fantih se mi zdi da je lažje, ker gre vse postopno in je precej predvidljivo.
gruntfürmich ::
pa je to problem študenta ali faksa?
Študenta. Faks mu da vse možnosti, če jih ne izkoristi, si je sam kriv.
mislim da ne. najprej je to problem celotnega šolskega sistema (pri nas) ker proizvaja neuporabne diplomante, šele nato je problem študenta ki bo zaradi tega imel probleme v prihodnosti...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
solatko ::
gruntfürmich - problem našega šolstva je slabo podajanje kupa informacij mladim generacijam, namesto, da se nauči mladino kako se informacije pridobi, pomembne nauči in potem naučeno produktivno uporabi. Če se podajatelji informacij držijo pravil, ki so jim jih vcepli njihovi učitelji, so to najmanj, kar je - zastarele informacije, ki v večini, danes ne pomenijo neke dodane vrednosti.
Delo krepa človeka
TESKAn ::
problem našega šolstva je slabo podajanje kupa informacij mladim generacijam, namesto, da se nauči mladino kako se informacije pridobi, pomembne nauči in potem naučeno produktivno uporabi.
Če bi bilo danes problem dobit informacije, bi se strinjal. Ker pa ima vsak dijak/študent telefon z guglom, ker lahko danes prideš do katerekoli literature, ne da bi ti bilo treba it v knjižnico, ker ima vsak študent možnost it do asistenta/profesorja in ga vprašat, se ne morem. Problem šolstva je, da danes otrok, ko mu ponudiš, da mu pomagaš pri projektu z materialom in nasveti, vpraša, koliko mu boš njegovo delo plačal.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Unknown_001 ::
problem našega šolstva je slabo podajanje kupa informacij mladim generacijam, namesto, da se nauči mladino kako se informacije pridobi, pomembne nauči in potem naučeno produktivno uporabi.
Če bi bilo danes problem dobit informacije, bi se strinjal. Ker pa ima vsak dijak/študent telefon z guglom, ker lahko danes prideš do katerekoli literature, ne da bi ti bilo treba it v knjižnico, ker ima vsak študent možnost it do asistenta/profesorja in ga vprašat, se ne morem. Problem šolstva je, da danes otrok, ko mu ponudiš, da mu pomagaš pri projektu z materialom in nasveti, vpraša, koliko mu boš njegovo delo plačal.
Si me spomnil na dogodek, iz glasbene šole, ko smo šli igrat v kulturni dom. Učiteljica glasbene teorije je omenila, da urgentno rabijo za program ene par dobrovoljcev čez vikend, ker je pol mladinskega orkestra pobolehalo med zimo. Za nagrado smo imeli obljubljeno pico po nastopu (bonus zakuska v kulturnem). A kaj, ko je bila vmes ena preglasna "pi**a" ki je že takoj iz prve protestirala da ne gre, če ji ne plačajo 5EUR na uro. Sej ne bi človk nič reku ampak tale s honorarjem je pa bla pojava... A jebiga, umetniki pač.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Ker pa ima vsak dijak/študent telefon z guglom, ker lahko danes prideš do katerekoli literature...
To si ti nekaj zamešal se mi zdi. Ni placa za Gugelj na telefonu, ker je gor FB pa 312 emoji tem za FB pa 1379 wallpejpjeu za FB pa turbo-folk muska za navijat na mestnem busi pa selfiji ter fotke in posnetki prfoksov v čudnih pozah in situacijah.
Zgodovina sprememb…
TESKAn - Govorim o iskanju uporabnih podatkov in potem uporabo teh podatkov, recimo v projektu,.... ne pa o tem, kje izveš, katera zvezdica si je zlomila noht.
Učenje celih kupov napisanih knjig v času šolanja, je količina podatkov, od katerih jih v življenju rabiš morda 10%-ov in selekcioniranje tega, sicer včasih uporabnega materiala, pa bi morala dijakom in študentom posredovati šola.
Povej mi, koliko ljudi poznaš, ki se znajo učiti, tako, da jim večino znanja ostane v glavi - torej s kratkimi povzetki bistev.
V 400 strani debelem učbeniku kemije imaš cca 100 enovrstičnih pravil, zakonov in definicij, ki jih dejansko rabiš, da ne govorimo o drugih učnih predmetih, ki imajo bloatware-a še veliko več.
Učenje celih kupov napisanih knjig v času šolanja, je količina podatkov, od katerih jih v življenju rabiš morda 10%-ov in selekcioniranje tega, sicer včasih uporabnega materiala, pa bi morala dijakom in študentom posredovati šola.
Povej mi, koliko ljudi poznaš, ki se znajo učiti, tako, da jim večino znanja ostane v glavi - torej s kratkimi povzetki bistev.
V 400 strani debelem učbeniku kemije imaš cca 100 enovrstičnih pravil, zakonov in definicij, ki jih dejansko rabiš, da ne govorimo o drugih učnih predmetih, ki imajo bloatware-a še veliko več.
Delo krepa človeka
Hmm, jaz sem pa mislil, da bi bilo bolje, če bi te v šoli naučili kako si lahko sam poiščeš relevantne informacije.
BlaY0 - Saj ravno o tem govorim. Moraš prebrat moj prvi post malo višje.
Poglej samo na S-T, kakšne bedarije in splošno znane stvari ljudje sprašujejo, pa ne samo zato, ker so leni in se jim ne ljubi google-at.
Poglej samo na S-T, kakšne bedarije in splošno znane stvari ljudje sprašujejo, pa ne samo zato, ker so leni in se jim ne ljubi google-at.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Neopravičene ure (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 16521 (12065) | Phantomeye |
» | Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 30698 (26181) | solatko |
» | Po novem otroški dodatek samo do 18.leta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16034 (11767) | Invictus |
» | Kaj je otrok dolžan staršem?Oddelek: Loža | 6915 (6037) | jrtjtejtt |