» »

Hiša Franko top 50?

Hiša Franko top 50?

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Smurf ::

Jaz imam ponavadi kontra problem, da sem na koncu ze prevec sit. Pa ne razumem kaj pomeni "boljsi" od raje? Boljsi v cem?

Machete ::

ftzj je izjavil:

Utk je izjavil:

Pove pa nekaj o sitosti. Ne glede na to kak kmet si in ne glede na to kolk je fina restavracija, iz nje ne bi smel it lačen, če zapraviš 50 evrov, ali pa tudi če 15. Ni treba, da si nateleban še za 3 dni, ampak lačen pa tudi ne bi rabil bit.

Tam se gre ko si sit. Najboljse restavracije na svetu niso namenjene revni sirotinji s praznim zelodcem. To so prefinjene jedi za razvajanje burboncic.

Kam? TJA
Kje? TAM
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

DomenS ::

Bil. Zelo dobro je bilo. Če koga zanima več...

filip007 ::

To je že preveč dobro, lahko putiko dobiš.;((
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

hehe, ni bilo sile. Ampak ja, veliko raznolikosti, zanimive kombinacije. In, čeprav to ni glavna fora, na koncu si sit.

Magic1 ::

Ziher si lačen, če greš tja in šparaš. Vzameš tri hode, brez pjače in sladice:))
Magic

Glede na to, da moraš rezervirati par mesecev vnaprej, in da osemhodni meni traja tri ure, se mi zdi, da to ni ravno zadeva, kamor greš šparat.

Uporabnix ::

Zdej glede tega sem v dilemi, se regrat poje? Če ga poješ, te brcnejo ven, in usmerijo k sosedovi gostilni pr' kovač (izmišljeno). :D

Ne. Regrat je dekoracija.

Samael ::

DomenS je izjavil:

Bil. Zelo dobro je bilo. Če koga zanima več...

Čudoviti WC-ji (na fotki), moram priznati! :)
Škoda, da kaj takšnega ekipa Hiše Franko ne privleče s seboj na tolminski Metaldays, ko znotraj festivalskega dogajanja postavijo improvizirano kuhinjo in štant :D

D3m ::

Čudovit račun. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kakšen problem glede računa? Sej je Pax zgoraj razlagal, da v bistvu nima pojma, vendar strokovno ocenjuje(ker mi ne zmoremo prikazati študije), da je to oštarija za vsakega Slovenca in smo tam večinski gosti. Vsake kvatre prileti kak Italjan in potrem zrihta, da je stvar ocenjena med top 50 restavracij na svetu. Nič posebnega torej, kar bi prinašalo Sloveniji karkoli dobrega... Mogoče najbolje, da kar zaprejo.
Magic

radmannsdorf ::

DomenS je izjavil:

Ne. Regrat je dekoracija.

Dekoracija na krožniku mora biti užitna. Tako so nas učili v gostinski šoli. Tale divji regrat z lučko pa ne vem kaj dela tam, haha. #svaštica

PersonaRuda ::

Ana Ros puts Slovenia on the gastronomic map as The World’s Best Female Chef 2017
https://www.theworlds50best.com/blog/Ne...

Ganon ::

ftzj je izjavil:

Se nikoli nisi slisal za hisa Franko? Pa kje ti zivis clovek? V Iranu?

Drugac pa na spodnji sliki si lahko pogledate primer jedi iz najboljse restavracije na svetu osteria francescana
Pa dober tek!

Kako naj bi sploh pravilno jedel takšno jed? Ker tole enkrat zajameš in je konec. Saj ne dvomim v dobre okuse, ampak od takšne količine na koncu nimaš nič. Tudi, če gre za večhodne menije. Očitno nisem dovolj snobovski.

Izvoli - Nima veze snobovstvo, določene jedi se pač jedo na določen način. Malo je užitek tudi v tem, da dobiš na krožnik nekaj, za kar možgani ne znajo razložit, kakšen bo okus. In skoraj vedno je zelo dobro. Pa še enkrat - po celotnem meniju si sit. Ni fora samo v tem, da požreš pol kile mesa v kosu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DomenS ()

korenje3 ::

to je tako kot da bi eden zdej vprašal ko greš v suši restavracijo... zakaj te pita z majhnimi koški. le zakaj ne da pol kile surove ribe na mizo in to je to...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

krneki0001 ::

Če nas je Ana Roš s to kuhinjo postavila na zemljevid, je to za pohvalit, ne pa za pljuvat. Mislim da se je treba večkrat vprašat, kaj smo pa sami naredili za prepoznavnost lastne države? Večina itak samo pljuva po tistih, ki jim je uspelo. Pa še to iz same zavisti. Če bi zavist gorela, bi slovenija bila pekel.

Osebno sicer pol predstavljenih jedi nebi jedel. Ne jem sira, mleka, skute, masla, majoneze,..., tako da pol jedi že avtomatsko odpade. Je zanimivo za pogledat, jedel pa nebi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

NikolormousB ::

PaX_MaN je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?

Kakšen kapital, kakšni petični gosti? Če se ne motim so osebni podatki gostov, no, osebni podatki in se jih ne sme razlagati javno, zato me zanima od kod ti podatki da gre za "petične ljudi" oz. "kapital".

petičen petíčen -čna -o prid. (ȋ) ekspr. premožen, bogat: petični in vplivni ljudje; bil je zelo petičen, vendar skop / petičen kupec, turist ki ima veliko denarja

Glede na to, da se v Hiši Franko meni začne pri 175 EUR (6 hodni meni + vinska spremljava) je precej upravičeno sklepati, da je lokal namenjen primarno petičnim gostom.

Kar se tiče kapitala, obstaja veliko različnih, bolj ali manj natančnih definicij, odvisno od konteksta. Ena bolj splošnih za kapital označuje finančne in druge materialne vire, ki so na voljo za produktivno in donosno uporabo.

Hiša Franko d.o.o. je v letu 2017 ustvarila okoli 1,8 milijona eur prihodkov in malo več kot 200.000 eur čistega dobička.

V širšem smislu lahko za kapital označiš tudi blagovno znamko, ki jo ima tako Hiša Franko kot Ana Roš osebno.

Star Trek ::

S prijatelji smo bili tam po raftingu, lačni kot volki, mmm............ bilo je dobro, drago in definitivno pridemo še kdaj

A niso tudi vsi hobiji, športi, dopusti, vere,... nepotrebno preseravanje? A vsega tega ne počnete, ali ste samo hinavci?
Magic

Za zdravje je potrebno pojesti čim manj, vendar ravno dovolj vsega kar telo potrebuje. Seveda v pretiran minimum ni smiselno it, saj ne ciljamo na 120 let+.
Magic

Pika na i ::

Za zdravje je treba tudi delati čim manj.
Ženska je popolnoma skurjena. Če ji daje smisel življenja 48. mesto na neki lestvci....bog ji požegnaj.

Matko ::

Dojemite že enkrat: prodajajo se zgodbe, ne hrana.
Zakaj? ker lahko ;)
eni prodajajo, drugi kupujejo, tretji se igrajo lisico in kislo grozdje, četrti pravijo živi in pusti živeti

Lahko si še tako dober, a če ni publicitete...
Ona je imela srečo, saj sta v družini vsaj dve novinarki.

Vazelin ::

A Kaja Sajovic je v kakšnem razmerju s kuharico? Ker tisto gostilno non stop shilla:))

#000000 ::

Tele naše hiše so bolj kot ne wannabe, z izjemo parih, ostalo je na liniji luzerjev iz reality showov, sem bil v bologni 20 let nazaj, 7 hodov, 100.000 lir, v franciji enako, samo to te zadane okus, plus cena ni pretirana, to kar se gredo pa zadnji čas pri nas, pa mislm da je zguba časa, sploh ne vem če jim kdo hodi na to hrano, ki v bistvu to niti ni, je samo pipanje brbončic, a domov greš lačen in izmozgan.

#000: te zadeve niso za gozdarje, ki pričakujejo 40 dag krjavla in 150 dag najbolj mastne suhe salame. To greš enkrat na par let. Tja ne greš da boš sit ampak na kvazi razvajanje. Enim odgovarja, drugim ne. Predvsem greš za neko doživetje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Pika na i ::

Vazelin je izjavil:

Predvsem greš za neko doživetje.

Doživetje je tudi fundi za dva v domači kuhinji.

Zloraba besede doživetje je še ena novodobna neumnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pika na i ()

Vazelin je izjavil:

#000: te zadeve niso za gozdarje, ki pričakujejo 40 dag krjavla in 150 dag najbolj mastne suhe salame. To greš enkrat na par let. Tja ne greš da boš sit ampak na kvazi razvajanje. Enim odgovarja, drugim ne. Predvsem greš za neko doživetje.

No pa mi oz. nam, opisi kako tocno je zgledalo tvoje zadnje dozivetje v eni teh kjer si nazadnje bil, cist tko okusi, in ostale zadeve. ? Pac za nas gozdarje ki nismo okusili nic vec od michelinovih zvezdic.

Meni te zadeve niso kul/nič posebnega. Kot že rečeno se gre tja za malce drugačno doživetje. Tudi če bi imel neomejeno denarja precej dvomim, da bi bil več kot 2x letno v tovrstnih restavracijah. Sem bil že v JB, Manni, AS, ipd. - roko na srce se mi hrana ne zdi nič posebnega, pol tistih stvari pa tako ali tako jaz ne maram, ker sem "med bolj zbirčnimi" in 3/4 tistega v nobel že tako odpade!1

Jaz prisegam na fish and chips kulturo:D

Zgodovina sprememb…

Recimo B restavracija v Intercontinentalu.
https://www.brestaurant.si/meni

Meni osebno od menija pride v poštev samo:
HLADNE PREDJEDI: Burrata Pomodoro e basilico
TOPLE PREDJEDI: Parmezanova rižota z žafranom in zlatimi ploščicami ALI "Paccheri" testenine, paradižnik, mozzarella s pestom
GLAVNE JEDI: Telečji "spezzatino" s krompirjem in krompirjem
:D Recimo z veseljem bi zagrizel v slastnega brancina. Ampak kaj ko so za prilogo neke bučke

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Recimo z veseljem bi zagrizel v slastnega brancina. Ampak kaj ko so za prilogo neke bučke

Bučke umakneš, brancina pa poješ.

Vazelin je izjavil:

Sem bil že v JB, Manni, AS, ipd. - roko na srce se mi hrana ne zdi nič posebnega, pol tistih stvari pa tako ali tako jaz ne maram, ker sem "med bolj zbirčnimi" in 3/4 tistega v nobel že tako odpade!1

JB je zastarel (in mi je med "boljsimi" restavracijami v Sloveniji najbolj precenjen), Manna je za 2 stopnicki nizje. As-a pa sploh ne bi dajal v to kategorijo, tja gres na malco med tednom, da nekaj na hitro pojes.

#000000 je izjavil:

No pa mi oz. nam, opisi kako tocno je zgledalo tvoje zadnje dozivetje v eni teh kjer si nazadnje bil, cist tko okusi, in ostale zadeve. ? Pac za nas gozdarje ki nismo okusili nic vec od michelinovih zvezdic.

Najboljse je, ko dobis kaksno presenetljivo kombinacijo okusov, katere sam bi se tezko spomnil. Potem pa se to zalijes s primernim vinom. yummy.

Pika na i je izjavil:

Za zdravje je treba tudi delati čim manj.
Ženska je popolnoma skurjena. Če ji daje smisel življenja 48. mesto na neki lestvci....bog ji požegnaj.

Ponavadi takile uspesni ljudje delajo iz uzitka, zanimivo jim je ves cas iskati nove kombinacije in piljenje vescin. Ce bi moral izbirati med tem in smisel zivljenja povprecnega slovenca (lezanje na kavcu in gledanje reality showa), je to ze bolje.

krneki0001 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Recimo z veseljem bi zagrizel v slastnega brancina. Ampak kaj ko so za prilogo neke bučke

Bučke umakneš, brancina pa poješ.

Al pa poskusis tvegati in probas oboje. Mogoce te bo pa presenetilo, da so bucke tudi ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Še vedno nima odgovora o teh posebnih doživetjih in okusih, samo neke imena jedi ki jih skineš z neta v sekundi, a noben ne opiše kak okus to je, ker roko na srce, o tem se v tej temi gre "posebni okus ki se drago plača in ni za najest" in kak je smisel hodit na take prigrizke, če nimaš pojma kakšen okus pričakovat za neko jed, prideš samo ker se fajn sliši in mal pofotkaš ter narediš update FB profila z novim "eventom"

Če je tako, nima smisla hodit tja, bo prva betula dovolj dobra.

Jaz ne vidim razloga, zakaj bi te sploh hotel prepricati, niti ne vidim korelacijo med mojo sposobnostjo opisa jedi in kvaliteto jedi. Pac ne hoditi v take restavracije, bo win-win tako zame (manj guzve), kot zate (ne bos trpel).

Mah jest ne trpim, če bi si zaželel pa sigurno nebi šel v eno našo hišo kulinarike, ker pri nas verjamem da so bolj kot ne vsi pocarji ki si kr neki sprot izmišljujejo, pač v rangu Hiše Jugovic-Perjet :)

Se ne strinjam, za sabo imam kar nekaj ( ~20 ) michelinovih restavracij iz razlicnih koncev sveta in ene par slovenskih je cisto primerljivih (oz. verjamem da bi dobili 1 zvezdico).

NikolormousB ::

#000000 je izjavil:

Še vedno nima odgovora o teh posebnih doživetjih in okusih, samo neke imena jedi ki jih skineš z neta v sekundi, a noben ne opiše kak okus to je, ker roko na srce, o tem se v tej temi gre "posebni okus ki se drago plača in ni za najest" in kak je smisel hodit na take prigrizke, če nimaš pojma kakšen okus pričakovat za neko jed, prideš samo ker se fajn sliši in mal pofotkaš ter narediš update FB profila z novim "eventom"

Si že pomislil, da o teh okusih ne bi bral, ampak bi dejansko poskusil? Je majhna razlika.

ecopro ::

krneki0001 je izjavil:

Osebno sicer pol predstavljenih jedi nebi jedel. Ne jem sira, mleka, skute, masla, majoneze,..., tako da pol jedi že avtomatsko odpade. Je zanimivo za pogledat, jedel pa nebi.

Potem ti skoraj bolje pristoji nick nebijedu.

NikolormousB je izjavil:

#000000 je izjavil:

Si že pomislil, da o teh okusih ne bi bral, ampak bi dejansko poskusil? Je majhna razlika.

veš un vic mujo pa čita, čita-ne čita ;)

Smurf je izjavil:

Al pa poskusis tvegati in probas oboje. Mogoce te bo pa presenetilo, da so bucke tudi ok.

Najboljše bučke so iz žara. Kuhane so pa zanič.

ecopro je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Potem ti skoraj bolje pristoji nick nebijedu.

Še vedno ostane veliko; Ribe, meso, zelenjava, sadje,... Recimo 4x na teden jem ribe ali morske sadeže in tam je ogromno izbire. (sploh iz žara skupaj z zelenjavo.

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13618784 (15873) Utk
»

Kam na malico, manjše menze ali večje trgovske centre (strani: 1 2 )

5816310 (8373) fosil
»

Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )

11127592 (21638) dukedl
»

dobra gostilna malo izven LJ

256914 (5961) Machete
»

Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )

8323306 (20449) Grumf

Več podobnih tem