Forum » Loža » Hiša Franko top 50?
Hiša Franko top 50?
Temo vidijo: vsi
korenje3 ::
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
ftzj ::
Vazelin ::
Enkrat smo mislili it štirje frendi. Jaz potem nisem mogu. Sem pol na pizzo uletel, ko so se vračali in niso bili siti
Utk ::
Pove pa nekaj o sitosti. Ne glede na to kak kmet si in ne glede na to kolk je fina restavracija, iz nje ne bi smel it lačen, če zapraviš 50 evrov, ali pa tudi če 15. Ni treba, da si nateleban še za 3 dni, ampak lačen pa tudi ne bi rabil bit.
Kaboom ::
Odprite svojo temo z naslovom "sit za €3.70 v restavraciji" - tukaj pa ne rabite smetit s šnicl in pomfri kulturo.
Mene isto zanima kako se je komu zdelo, ki je že bil. Torej slabo ne more bit, če je bila okronana za najboljšo šefico in pristala med top 50 restavracijami. Pa osebna mnenja?
Sam sem ob enem obisku njenih krajev skoraj rezerviral ampak seveda nisem bil dovolj hiter.
Mene isto zanima kako se je komu zdelo, ki je že bil. Torej slabo ne more bit, če je bila okronana za najboljšo šefico in pristala med top 50 restavracijami. Pa osebna mnenja?
Sam sem ob enem obisku njenih krajev skoraj rezerviral ampak seveda nisem bil dovolj hiter.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Machete ::
jebeš tako kulinariko, kjer je obroka za eno žlico.
To se je več ur, zraven se pije vina in vode. Garantiram ti da se naješ čisto primerno. To ne prideš, poješ en cvet in greš. V bistvu niti ne moreš verjet kako si na koncu sit. Samo mi smo navajeni, da mora v nas past pol kile makaronov, da čutimo, da ne moremo več. To je je itak čisto mimo, ampak tako smo se natempirali in navadili.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
kingsix ::
Zanimivo...Sem bil poslovno v Steirereck (na strani 14.) na Dunaju... Sem pogledal cene Hiše Franco in so višje kot tam... Koliko se spomnim je v Steirereck 5-hodni meni stal 100EUR na osebo.
Si je pa v teh restavracijah potrebno vzet vsaj 4 hode, če ne se res ne naješ, vsaj jaz ne.
Si je pa v teh restavracijah potrebno vzet vsaj 4 hode, če ne se res ne naješ, vsaj jaz ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
Smurf ::
Odprite svojo temo z naslovom "sit za €3.70 v restavraciji" - tukaj pa ne rabite smetit s šnicl in pomfri kulturo.
Mene isto zanima kako se je komu zdelo, ki je že bil. Torej slabo ne more bit, če je bila okronana za najboljšo šefico in pristala med top 50 restavracijami. Pa osebna mnenja?
Sam sem ob enem obisku njenih krajev skoraj rezerviral ampak seveda nisem bil dovolj hiter.
Je ena izmed boljsih v Sloveniji, verjetno na nivoju 1 michelinke (ampak bi se na podobnem nivoju nasla se kaksna v Sloveniji). Od teh, ki so relativno blizu sta mi boljsi Monte (Rovinj) in Agli Amici (Udine).
harvey ::
Je ena izmed boljsih v Sloveniji, verjetno na nivoju 1 michelinke (ampak bi se na podobnem nivoju nasla se kaksna v Sloveniji). Od teh, ki so relativno blizu sta mi boljsi Monte (Rovinj) in Agli Amici (Udine).
Agli Amici ima dve **, Monte ima eno *.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
korenje3 ::
jebeš tako kulinariko, kjer je obroka za eno žlico.
imaš 5 pa do 15 hodov. 1 hod = 1 porcija. tako da na koncu dobiš kar zajeten zalogaj.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Smrekar1 ::
kingsix ::
Čist odvisno od posameznika in njegove osebnosti. Z mojo greva, ko sva v tujini vedno v kakšno tako bolj "fancy" restavracijo, ki pač velja za oh in sploh ter tudi poskusiva lokalen street food oz pač kako lokalno hrano itd. Večinoma nama je slednje bolj všeč.
Magic1 ::
Najbolje da ukinemo vse high-end zadeve, ker pač stanejo preveč... Saj nihče nikogar ne sili, da gre tja jest (itak ne moreš, ker je čakalna vrsta eno leto).
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Utk ::
Najbolje da ukinemo vse high-end zadeve, ker pač stanejo preveč... Saj nihče nikogar ne sili, da gre tja jest (itak ne moreš, ker je čakalna vrsta eno leto).
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
A je kdorkoli napisal, da je predrago, ali da bi morala pečt dunajce in pomfri namesto tega kar kuha? Niti en. Vas pa ene par pizdaka čez neke imiginarne ljudi, ki naj bi imeli nekaj proti. Čeprav ti ljudje sploh ne obstajajo.
PaX_MaN ::
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
Kakšen kapital, kakšni petični gosti? Če se ne motim so osebni podatki gostov, no, osebni podatki in se jih ne sme razlagati javno, zato me zanima od kod ti podatki da gre za "petične ljudi" oz. "kapital".
Machete ::
Najbolje da ukinemo vse high-end zadeve, ker pač stanejo preveč... Saj nihče nikogar ne sili, da gre tja jest (itak ne moreš, ker je čakalna vrsta eno leto).
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
A je kdorkoli napisal, da je predrago, ali da bi morala pečt dunajce in pomfri namesto tega kar kuha? Niti en. Vas pa ene par pizdaka čez neke imiginarne ljudi, ki naj bi imeli nekaj proti. Čeprav ti ljudje sploh ne obstajajo.
techuser je en takh, ki bi določil koliko denarja ima lahko nekdo in za kaj ga sme uporabiti.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Smurf ::
Najbolje da ukinemo vse high-end zadeve, ker pač stanejo preveč... Saj nihče nikogar ne sili, da gre tja jest (itak ne moreš, ker je čakalna vrsta eno leto).
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
A je kdorkoli napisal, da je predrago, ali da bi morala pečt dunajce in pomfri namesto tega kar kuha? Niti en. Vas pa ene par pizdaka čez neke imiginarne ljudi, ki naj bi imeli nekaj proti. Čeprav ti ljudje sploh ne obstajajo.
Hja ne vem, ce po ne vem 10 hodih nisi sit, potem se clovek res vprasa kaj pricakujes od restavracije (kilogram ocvrtih lignjev al kaj).
Ženska zaposluje 40 ljudi, ki delajo obroke za petične ljudi. Kdo v posočju še privleče tak kapital v Slovenijo? A to je slabo, ali ne rabimo turizma (high-end!)?
Kakšen kapital, kakšni petični gosti? Če se ne motim so osebni podatki gostov, no, osebni podatki in se jih ne sme razlagati javno, zato me zanima od kod ti podatki da gre za "petične ljudi" oz. "kapital".
Bilanca Hise Franko je javni podatek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
borutz ::
Bil letos februarja, zimski meni, 8 hodov za 85 eur
vidim da je krepko dvignila cene, +50 eur :)
dobro je zraven vzeti še vinsko spremljavo, ker dejansko vse "paše" skupaj
pri 8 hodov je nekje 6 kozarcev, cca. po deci lahko seveda tudi se kaj dolije
je pa res, da ni poceni. če preračunamo pride deci vina nekje 10 eur.
postrežba,... je na nivoju kot se pričakuje
je za probat, nebi pa šel še 1x.
okusi ne upravičijo za moje pojme take cene
okušat brbončice, se da tudi drugje ceneje pa nič slabše.
vidim da je krepko dvignila cene, +50 eur :)
dobro je zraven vzeti še vinsko spremljavo, ker dejansko vse "paše" skupaj
pri 8 hodov je nekje 6 kozarcev, cca. po deci lahko seveda tudi se kaj dolije
je pa res, da ni poceni. če preračunamo pride deci vina nekje 10 eur.
postrežba,... je na nivoju kot se pričakuje
je za probat, nebi pa šel še 1x.
okusi ne upravičijo za moje pojme take cene
okušat brbončice, se da tudi drugje ceneje pa nič slabše.
Magic1 ::
Sej nobena high-end zadeva ni vredna svojega denarja, to je jasno. Samo dokler je folk pripravljen plačat, naj imajo izbiro. Za večino petičnežev je to še vedno drobiž in zapravijo n krat več, da sploh pridejo v Kobarid.
Magic
PaX_MaN ::
Bilanca Hise Franko je javni podatek.
Ja in? To čisto nič ne pove kdo jo obiskuje.
Za večino petičnežev je to še vedno drobiž in zapravijo n krat več, da sploh pridejo v Kobarid.
Na kateri raziskavi, anketi, znanstvenem članku,..., temelji ta vaša domneva?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Machete ::
Na tej, da je zasedeno za leto in pol naprej? :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Magic1 ::
Pa to, da je večino gostov tujcev (in s tem ne mislim samo Italjanov). Zdaj pa ti pomisli koliko stane, da nekdo iz tujine pride v Kobarid na "kosilo". Veliko jih pride tudi iz drugih kontinentov!
Magic
Darko! ::
Se nikoli nisi slisal za hisa Franko? Pa kje ti zivis clovek? V Iranu?
Drugac pa na spodnji sliki si lahko pogledate primer jedi iz najboljse restavracije na svetu osteria francescana
Pa dober tek!
Točno to ostane za mano, ko mi pade iz ust, na krožnik polizane kremšnite, po drugem popitem pivu, nekaj mrvic kandiranega sadja in v šoku spustim iz rok še jajce iz domačega kurnika.
PaX_MaN ::
Na tej, da je zasedeno za leto in pol naprej? :D
Iz tega sklepaš da gre za "kapital" in "petične goste"?
Brezhibna logika, res!
Pa to, da je večino gostov tujcev (in s tem ne mislim samo Italjanov). Zdaj pa ti pomisli koliko stane, da nekdo iz tujine pride v Kobarid na "kosilo". Veliko jih pride tudi iz drugih kontinentov!
Sihg, se bom avtocitiral:
Na kateri raziskavi, anketi, znanstvenem članku,..., temelji ta vaša domneva?
M.B. ::
Cene je verjetno lahko dvignila, ker je postala Najboljša kuharica na svetu, in pa v Chef's table na Netflixu je tudi bla. Izsek jedi.
High end gostilne so vedno drage pa ni namen da se naješ ampak je to dogodek vseh čutil.
High end gostilne so vedno drage pa ni namen da se naješ ampak je to dogodek vseh čutil.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Magic1 ::
Kakšna logika?!? Jaz moram raziskave, članke najdit, da bo en Pax verjel, da privabljajo petične goste??? Cena menija je od 100EUR dalje, zasedeni so pa leto v naprej. A ti resno misliš, da povprečen Slovenec hodi tja jest v večini???
Kako hudiča je prišla med top 50 restavracij na svetu, če ni tujcev?
Kako hudiča je prišla med top 50 restavracij na svetu, če ni tujcev?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Machete ::
Na tej, da je zasedeno za leto in pol naprej? :D
Iz tega sklepaš da gre za "kapital" in "petične goste"?
Brezhibna logika, res!
Ravno pismen pa nisi ane?
Za večino petičnežev je to še vedno drobiž in zapravijo n krat več, da sploh pridejo v Kobarid.
Na kateri raziskavi, anketi, znanstvenem članku,..., temelji ta vaša domneva?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
techuser ::
Danes je toliko sposobnih in dobrih ljudi v gostinjstvu, ki delajo za mizerne plače. Če bi več ljudi začelo oblikovati krožnike, bi kmalu imele takšne dame veliko konkurence. Sem razmetaval v svojem življenju veliko denarja po toliko restavracijah in gostilnah, da ne štejem, od poceni pa do najdražjih. Ampak potem sem ugotovil, da ni boljše hrane od tiste, ki jo narediš doma, če jo seveda znaš pravilno in dobro pripraviti.
yovo ::
Precenjeno. Od Netflix booma je šla kvaliteta kar dol, wow efekt za hvaljenje pa gor. Če si iskren do sebe in odmisliš, kje si jedel (kar se slovesa tiče), boš verjetno razočaran. Lačen pa greš težko ven, ker te do konca nalijejo z vinsko spremljavo in pravljicami o vsakem vinu tako, da hrane sploh potreboval ne bi. Kruh in maslo pa imajo vrhunsko :)) V SLO je sicer kar nekaj boljših gostiln.
PaX_MaN ::
Kakšna logika?!? Jaz moram raziskave, članke najdit, da bo en Pax verjel, da privabljajo petične goste???
Da?
Nekaj ste trdili, zdaj pa pravite, da v bistvu pojma nimate?
Cena menija je od 100EUR dalje, zasedeni so pa leto v naprej. A ti resno misliš, da povprečen Slovenec hodi tja jest v večini???
1.) Na čem temelji vaša domneva, da povprečni slovenci tega ne bi (z)mogli?
2.) Jaz nisem nič trdil, zgolj zahtevam podatke za vaše govorjenje iz anusa.
Kako hudiča je prišla med top 50 restavracij na svetu, če ni tujcev?
Večina tujcev "petičnežev", ki so "kapital" != tujcev.
techuser ::
Nekdo mi je pred leti rekel, da če postaviš visoko ceno za svojo storitev, lahko odlično zaslužiš in privabiš veliko več ljudi kot če bi prodajal enako storitev po nizki ali normalni ceni. Večina jih verjame, da bodo pri visoki ceni vedno dobili tudi visoko kvaliteto. Drugo pa je placebo efekt. Drugače pa dobro, če dobiš toliko porcij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
Smurf ::
Nekdo mi je pred leti rekel, da če postaviš visoko ceno za svojo storitev, lahko odlično zaslužiš in privabiš veliko več ljudi kot če bi prodajal enako storitev po nizki ali normalni ceni. Večina jih verjame, da bodo pri visoki ceni vedno dobili tudi visoko kvaliteto. Drugo pa je placebo efekt. Drugače pa dobro, če dobiš toliko porcij.
To "pravilo" je bolj izjema kot pravilo. V primeru restavracij ljudje kar vedo, kaj se pricakuje v tem price-rangu. Ce tega ne bodo dobili, ocene hitro padejo.
Machete ::
Ni samo v pričakovanju 'kvalitete', ŠE PREJ je družbeno pozicioniranje. Poglejte kje jaz jem, kaj jaz vozim itd..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
BigWhale ::
Magic1 ::
Kaj sploh hočeš povedat PaX?
Preberi kakšen intervju z lastnico, je sama omenila, da je večino gostov tujcev. Ali imaš ti boljše podatke? Ali moramo kakšen faks poklicat, da naredijo uradno študijo?
Preberi kakšen intervju z lastnico, je sama omenila, da je večino gostov tujcev. Ali imaš ti boljše podatke? Ali moramo kakšen faks poklicat, da naredijo uradno študijo?
Magic
fikus_ ::
Ko ješ, ješ tudi z očmi. In poleg, verjamem, da kvalitetne hrane, prodajajo tudi izgled hrane in postrežbo na nivoju. Za nekatere je to užitek. Kdo tega ne ceni in ni pripravljen za to toliko plačati, pač ne gre tja.
Za nekatere je višek prehranjevanja poln želodec in riganje potem, še posebej s pomočjo kakšne sladkane obarvane gazirane pijače.
Za nekatere je višek prehranjevanja poln želodec in riganje potem, še posebej s pomočjo kakšne sladkane obarvane gazirane pijače.
Smurf ::
Eni si radi vsako leto kupijo telefon za 1000€, drugi pa raje obiscejo par takih restavracij. Vsakemu svoje.
Jaz osebno si najvec privoscim v obliki kulinaricnih uzitkov in potovanj, po drugi strani pa imam telefon za 400€, ter avto za 15k€. Kaksen drug bi si pa kupil novega BMWja. Vsakemu svoje.
Jaz osebno si najvec privoscim v obliki kulinaricnih uzitkov in potovanj, po drugi strani pa imam telefon za 400€, ter avto za 15k€. Kaksen drug bi si pa kupil novega BMWja. Vsakemu svoje.
techuser ::
Res je, da gre v takšnih restavracijah za doživetje in ne samo za hrano. Izgled kako je vse pripravljeno nekomu veliko pomeni. Pa lepo je, da imamo v Sloveniji tudi konkurenco za tuje restravracije, ki večinoma ne ponudijo toliko kot pri nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
PaX_MaN ::
Kaj sploh hočeš povedat PaX?
Preberi kakšen intervju z lastnico, je sama omenila, da je večino gostov tujcev.
To še vedno ni enako "petičnežem", pa "kapitalu".
Ali imaš ti boljše podatke?
Jaz nimam nobenih podatkov, ampak zgleda jih tudi vi nimate.
Razlika pa je, da na neobstoječih podatkih vi nekaj trdite.
Ali moramo kakšen faks poklicat, da naredijo uradno študijo?
Saj lahko kakšno Mediano; nisem Janša da bi vam to zameril.
Zameril vam bom, če je ne boste podali, kajti sicer bom vaše izjave jemal, žal, kot fake news.
Uporabnix ::
Verjamem da je vrhunska. Verjamem, da je zelo vrhunska. Da je pa res med 50 najboljšimi, pa vemo, da nima smisla verjeti. Zaradi takih stvari:
ftzj ::
Pove pa nekaj o sitosti. Ne glede na to kak kmet si in ne glede na to kolk je fina restavracija, iz nje ne bi smel it lačen, če zapraviš 50 evrov, ali pa tudi če 15. Ni treba, da si nateleban še za 3 dni, ampak lačen pa tudi ne bi rabil bit.
Tam se gre ko si sit. Najboljse restavracije na svetu niso namenjene revni sirotinji s praznim zelodcem. To so prefinjene jedi za razvajanje burboncic.
Smurf ::
Verjamem da je vrhunska. Verjamem, da je zelo vrhunska. Da je pa res med 50 najboljšimi, pa vemo, da nima smisla verjeti.
Primerjas hruske in jabolke. Oz. drugace ta primer prikazuje pomankljivosti TripAdvisorja, ne pa pomankljivosti "top restavracij".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Uporabnix ::
Verjamem da je vrhunska. Verjamem, da je zelo vrhunska. Da je pa res med 50 najboljšimi, pa vemo, da nima smisla verjeti.
Primerjas hruske in jabolke.
Verjetno. Ampak še vedno, gre za liste, ki nekako nastanejo. Kok so verodostojne, pa je vprašanje.
Pa da ne bo narobe izpadlo, gospe želim veliko uspeha še naprej. Pohvale vredno, da ji je to uspelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uporabnix ()
Utk ::
Tam se gre ko si sit. Najboljse restavracije na svetu niso namenjene revni sirotinji s praznim zelodcem. To so prefinjene jedi za razvajanje burboncic.Se pravi najprej se greš nažret tam kamor hodi raja na čevape in pomfri, potem greš pa še sem. In zarad tega si toliko boljši od tiste raje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18706 (15795) | Utk |
» | Kam na malico, manjše menze ali večje trgovske centre (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16288 (8351) | fosil |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27524 (21570) | dukedl |
» | dobra gostilna malo izven LJOddelek: Loža | 6897 (5944) | Machete |
» | Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23261 (20404) | Grumf |