» »

Hlajenje procesorja

Hlajenje procesorja

Lincolin ::

Pozdravljeni!

Danes me samo nekaj zanima kje bi lahko kupil tak šlavfek da bi ga napeljal med rezami v hladilniku od procesorja da bi ga lažje hladil.Šlafek mora biti vzdržkljiv temperaturi 30 stopin celzija oziroma malo več od temperature procesorja (intelov).Med ovinki v rezah se tudi nebi msmel strgati oziroma precinti.Šlavfek bi napeljal med rezami v hladilniku in tako omogočil pretok vode iz posode1 kjer je led v posodo 2 kjer se bi nabirala stara voda -odtok.
Prosil bi za pomoč kje ga lahko dobin za koliko denarja, seveda če se to sploh splača in kakšna je nevarnost pri puščanju vode pri napaki na cevki ali kje drugje.

[Ne vidim potrebe po velikih črkah v naslovu - moderator]
  • spremenil: TESKAn ()

iskra ::

uničit ne moreš nč razn vsega tko d ne se bat >:D a led boš redno dovaju? k to se hitro stopi ... pa kak procesor maš?

vodno hlajenje stane u trgovini 30k doma narejeno pa kokr daš ... jst sm use sam nrdil in me je pršlo pod 8k (samo hlajenje).

"šlaufek" če ni kovinski in v zelo tesnem stiku z lamelami ne odvaja kej dosti toplote. bolš bi blo če bi dobil kje kake bakrene cevke in jih privaril, prilotal al kakorkoli spojil z hladilnikom kar ni lahko če maš tko malo prostora ... piši Morphlingu al pa Eddyu - dva xperta v tej znanosti ...
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

m.i.h.a. ::

Zakaj bi pa dajal cevko med rebra, ko lahko kupiš blok s katerim bodo rezultati veliko bolši.
Zakaj bi imel dve posodi in imel vodo speljano v odtok, veš koliko vode boš porabil. Raje daj eno posodo z vodo in ledom (če že mora biti led) in naj ti krože iz posode v črpalko potem v blok in nazaj v isto posodo, itak se ti voda v tem piskru ne bi preveč segrevala zaradi ledu. Tole kar ti misliš narediti je tako nepraktično, da kar glava peče.

TESKAn ::

Hm, cevko po hladilniku vodit se ti ne splača, rezultat bo nikakršen. Raje si dobi nekje vodni blok + radiator (grelec za kabino od avta). Če imaš kaj znanja glede obdelave bakra oz. če nimaš dveh levih rok in imaš dostop do delavnice, potem si lahko sam narediš en preprost blok, če imaš pa kakega kolega ki se ukvarja z obdelavo kovine potem ti pa mogoče lahko on naredi za kak pir:). Za radiator pa pogledaš na kak avtoodpad. To bi te prišlo, tako na oko, par tisočakov več, kot če bi se ukvarjal z cevko med rebri.
Če se ti pa ne da delat bloka in iskat radiatorja po odpadu in si pripravljen dat malo več zraven, si lahko blok naročiš pri katerem od mojstrov (morphling1 ali Eddy), grelec za kabino dobiš pa za okrog 10k novega na servisu za avte.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup vodnega hlajenja. Pomoč... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
674480 (3825) Vuli
»

Vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271561 (1180) Glodko
»

Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
46569085 (37154) lufy
»

Vodni komplet - Kit kerega se v SLO splača kupit

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181398 (978) T0RN4D0
»

Vodno hlajenje brez hladilnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
322386 (1743) Kaboom

Več podobnih tem