Forum » Operacijski sistemi » ftp server na clarkconnectu
ftp server na clarkconnectu
pro549 ::
Rad bi naredil ftp server na clarkconnectu. Dal sem apt-get install cc-proftpd. Zdaj me zanima kje se zdaj ostalo štima oziroma kje povem , da se upali ob vsakem zagonu pc-ja
mile ::
ServerName "ClarkConnect Home Edition"
ServerType standalone
DefaultServer on
# Port 21 is the standard FTP port.
Port 21
Umask 022
# Set the user and group under which the server will run.
User nobody
Group nobody
DefaultRoot /data/ftp
Directory
AllowOverwrite on
Directory
ta direktorij je okleščen zaradi "nedovoljenih HTML oznak"
Pri red-hatu ne vem kako se ročno dodaja zadeve v start-up skripto, jest sm zadevo vklopu preko grafičnega vmesnika
ServerType standalone
DefaultServer on
# Port 21 is the standard FTP port.
Port 21
Umask 022
# Set the user and group under which the server will run.
User nobody
Group nobody
DefaultRoot /data/ftp
Directory
AllowOverwrite on
Directory
ta direktorij je okleščen zaradi "nedovoljenih HTML oznak"
Pri red-hatu ne vem kako se ročno dodaja zadeve v start-up skripto, jest sm zadevo vklopu preko grafičnega vmesnika
Imam še en problem s ftp-jem. Jaz lahko grem na ftp samo preko lokalne mreže reko interneta pa ne. Zdaj sem gledal na http://www.proftpd.org/docs/example-con... conf fajle, kateri se mi zdaj splača vzet kot za primer. Drugače moj server ima javni IP addres, ki je na šoli. Ko sem na šoli, lahko dostopam prek ftp-ja na server, iz doma pa ne.
ne bi rekel. Profesor je rekel da se je s prejšnjim sistemom brez problema konektal gor na ftp prek ineta. Drugač tud na serverju sem odprl port 21 in 20
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16663 (8202) | Gapi |
» | ProtFtp Passive mode in iptablesOddelek: Programska oprema | 2269 (2091) | SasoS |
» | FTP serverOddelek: Pomoč in nasveti | 1699 (1410) | Volk| |
» | Osnovna varnostOddelek: Omrežja in internet | 2044 (1559) | iNN |
» | Osebni server in bnc-jiOddelek: Omrežja in internet | 1857 (1277) | CCfly |