» »

Posojanje vozila kot dejavnost

Posojanje vozila kot dejavnost

barakus ::

Ali kdo ve koliko birokracije je v igri, da bi lahko svoja vozila izposojal tretjim osebam kot s.p.?

Zanima me kakšne pogodbe se običajno sklepa in kako se zavarujem v primeru, da je najemnik udeležen v prometni nesreči, dobi kazen itd.

So še kakšne druge pasti?

val46 ::

Pojdi na obrtno zbornico slovenije, ti bodo vse lepo svetovali in razložili. Še boljše pa če imaš kakega kolega, ki se s tem že ukvarja. Ti bo lahko iz prve roke vse lepo povedal.

stb ::

Balkanski način: Pozanimaš se za najem avta pri nekaj ne najcenejših ponudnikih (da si lahko privoščijo dobre pravnike za sestavo vzorcev pogodb) za nekaj dni in s tem dobiš vpogled v pogodbe, splošne pogoje, cenovno politiko...

Zavarovanje vozil ima pa pri oddajanju drugo tarifo, ker je rizik večji.

V primeru kazni in nesreč pa organe zgolj obvestiš kdo je takrat imel vozilo najeto in to svojo storitev zaračunaš najemniku prek njegove kreditne kartice (pri cenejših parkirnih prekrških je to lahko celo dražje od kazni same).

barakus ::

Kaj pa je poslanstvo obrtne zbornice? Ali je svetovanje glede takih reci del tega? Se morem najprej vclanit?

Drugace pa hvala za info. Se pravi ni pametno sprejemati gotovino zaradi moznosti kasnejsih kazni.

Lonsarg ::

Najdrazji del bo dobit zavarovalnico, ki te zavaruje pred vsem, tudi kraji. To so seveda posebna zavarovanja, ker je tveganje vecje.

val46 ::

Seveda je poslanstvo obrtne zbornice ravno to. Zdej, ali moraš biti včlanjen ali ne, ti ne znam povedat, ampak v kolikor imaš namen odpreti s.p., mislim da se tako in tako moraš samodejno včlanit takrat. Morda je tudi odvisno od zbornice do zbornice, ampak osnovne zadeve ti bi najbrž brez težav lahko in morali povedati. Nenazadnje, jih zato plačujemo.

Kar se pa zavarovalnic tiče, ja, je dražje zavarovati tak avto, kot za osebno rabo. Nekako tako, kot je potrebno doplačati za mladega šoferja, mislim da je nekje 20% višja tarifa. Pa obvezno kasko proti kraji in te zadeve moraš imeti. Obvezno pa sposojanje preko kreditnih kartic, ravno zaradi raznih prometnih prekrškov in podobnega. Ker če bo stranka dobila kazen ne na licu mesta(razna parkiranja, radarji in podobno), boš dobil plačilni nalog šele kak teden po tistem, ko bo ta stranka avto že vrnila. In takrat lahko enostavno zahtevaš plačilo preko njene kreditne kartice.

MadMen ::

1. Rabis splošne pogoje poslovanja z katermi se more stranka strinjati ob uporabi storitve. Potrebno je najeti odvetnika, ki se ukvarja s podobnimi zadevami.
2. Zavarovanje avtomobilov, predvidevam da večje zavarovalnice imajo izkušnje s tem, tako da mislim da ti bodo znali ponuditi neko 'custom' rešitev.
3. Če boš imel zaposlene, ki iz točke a premikajo avtomobile v točko b in obratno, boš potreboval še zavarovanje za njih v primeru poškodbe med delom.
4. Kartično poslovanje in riziki, ki pridejo s tem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.p. Taksi

Oddelek: Loža
61867 (1627) Vikking
»

Ustanovitev s.p-ja+vodenje posl.knjig

Oddelek: Programiranje
338421 (7668) chrush
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522915 (17547) K0K0
»

Popoldanska Obrt

Oddelek: Loža
117520 (7207) dolegar
»

rad bi odprl svojo firmo... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589237 (7721) Yohan del Sud

Več podobnih tem