» »

Popoldanska Obrt

Popoldanska Obrt

Lincolin ::

Pozdravljeni!
Zanima, me kako je najlažje odpreti popoldansko odprt.
Se da če sem redno zaposlen?
Kakšni so pogoji ter stroški?

L.P. Grega

antares83 ::

Popoldanske obrti ni... To je bilo včasih... Sedaj obstajata samo dve obliki samostojnega podjetnika in sicer možnost, da registriraš firmo in se v njej zaposliš in možnost, da registriraš firmo in v njej nisi zaposlen, kar pomeni, da tvoj primarni dohodek prihaja od nekod drugod... Stroškov z odprtjem sp-ja skoraj ni... Na obrtni zbornici registriraš firmo kot s.p. in plačaš 7000 sit (tu nekje), kot strošek registracije... Potem je pa tako... V primeru, da si samo lastnik podjetja in ne tudi zaposlen v njem plačuješ mesečni pavšal 6500 sit in to je to... No seveda ne smemo pozabit davka na dobiček, ki je pri sp-jih kar visok... V primeru, da pa se v svojem podjetju tudi zaposliš pa si moreš seveda mesečno sam plačevat zdravstveno zavarovanje kar pa te pride pri sp-ju okoli 48.000 sit na mesec... Pozabit pa ne smeš seveda, da kot sp vedno za vse jamčiš z svojim celotnim premoženjem... Tako, da nekih kreditov si na začetku ni pametno nakopat... Za vsa dodatna vprašanja pa pokliči območno gospodarsko zbornico, kjer imajo svetovalce in se dogovori za termin...

kokos25 ::

obrtna zbornica nima nič z odprtjem podjetja, vse zadeve rešuješ na AJPESU!!! in mimogrede, odprtje firme je zastojn in plačuješ na mesec res okoli 6500sit....to je to...
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

Lincolin ::

Zdravstveno zavarovanje je 48.000 sit na mesec...?
Se slučajno motiš?
Sedaj ga plačujem 4.000 SIT!

dolegar ::

48.000 SIT na mesec ni samo zdravstveno zavarovanja ampak so v to zajeti vsi prispevki, pokojninsko...

antares83 ::

obrtna zbornica nima nič z odprtjem podjetja, vse zadeve rešuješ na AJPESU!!!


Ja, tudi na AJPESU... Samo jaz sem vse to uredil na obrtni zbornici... Tako, da gre tudi tu...

48.000 SIT na mesec ni samo zdravstveno zavarovanja ampak so v to zajeti vsi prispevki, pokojninsko...


Točno tako... Lahko preveriš...

fabrskd ::

Tko je ja k gor pravjo. Popoldanske obrti ni več je pa nekj podobnga.
Sam ne se lotevat tega zarad dveh računov na mesc k jh mislš izdtat. Poznam par ljudi pri elektro Gorenjska k so se tega lotil pa vsi nazaj dal. Mel so dost biznisa a n sam je dost obveznosti za plačevat. Zafukan k ps. Če si pametn ne delj tega. Tud sam sm gruntov nki sam to ni to. Če maš enkrat dost binzisa odpreš s.p. čeprov se z d.o.o. da bl balinat pa srat ga. Sam ke k abš keša da se ti glava odpre.

Če ne pa če je že tko. Rajš odkup s.p. od kakšnga k ga ne rab več. To je najcnj. Sam davkarija pa ista ostane a n. Tko da razmisl.
Screw you guys i'm going home!!!

fabrskd ::

Za zdravstveno zavrovanje ja plačuješ sam to je dodatno. Tm pa drgač neki pride. Tko da je možn da je 50k a veš. Je je drago pride. Ne se zajebavat s temu če res nimaš biznisa. Plačaš isto k da si s.p. Verjem folk je obupov.
Screw you guys i'm going home!!!

Lincolin ::

Dobr.
Men te stroške že plačuje delodaajalec pri katerem sem že zaposlen.
Moram potem kot zaposlen pri drugem podjetju tudi plačevati moje stroške?

Ales ::

Če ne pa če je že tko. Rajš odkup s.p. od kakšnga k ga ne rab več. To je najcnj.


fabrskd, ti toliko bluziš po tej temi, da kaj takega že dolgo nisem videl na kakem forumu. Čiste neumnosti. Človek te je resno vprašal - če nimaš pojma, bodi tiho, če se zajebavaš, se pejt v gostilno, da te ne bo še kdo jemal resno. Očitno res misliš da so vsi fabrski delavci tako zabiti, da bi take klanfali? Ti fabrke še od zunaj nisi videl, kaj šele od znotraj.

Lincoln - ustanovitev s.p. je brezplačna. Če si že zaposlen drugje, te stroški prispevkov za s.p. pridejo okoli 6.500 SIT mesečno. Če nisi, se boš moral zaposliti sam pri sebi in boš plačeval najmanj cca. 48.000 SIT prispevkov mesečno. Če boš imel več dobička, potem bodo tudi prispevki večji. V to je všteto osnovno zdravstveno, pokojninsko in drugi prospevki (to vse ti zdaj plačujo tvoj sedanji delodajalec). Dodatno zdravsveno nima veze s tem, to je tistih dodantih 4.600 SIT na mesec, ki jih ti omenjaš.

Drugi stroški s.p.: računovodkinja, članstvo v GZS (zaenkrat še obvezno), ter ostalo, kar je pri vsakem drugače (najmenina, če boš imel pisarno, telefon, itd.).

Glede računovodstva - pokliči par servisov, razloži koliko bo dela s tabo in dobi ponudbe. Članstvo v GZS ne plačuješ, če imaš malo prometa. Ko ga boš imel več, ti bo za tistih par jurjev verjetno vseeno.

Pa še to, celoten dobiček s.p. se ti šteje v dohodnino. Dobiček, ne promet. NI nikakršnih drugih davkov na dobiček, kot je nekdo prej omenjal.

Moj nasvet? naredi poslovni načrt za dejavnost, s katero se misliš ukvarjati. Preračunaj kaj se splača in kaj se ne. Brez tega, kar tako na uč, se ne podajaj v podjetniške vode.

fabrskd ::

ales, to je pa še bl splošno k sm jest BLUZU:D Ja kva pa se ga greš. Seveda je brezplačna ustanovitev. A pa ti veš kok morš met osnovnih sredstev, če gre vse skup u frasže, da ti poberejo kr ti je še ostal. Res, da lohk precej daš u obliki nedenarnih sredstev, da ti pol rubjo. Mal to še preglej po pa BLUZI ,da je brezplačno.
Screw you guys i'm going home!!!

dolegar ::

@fabrskd, kaj bluziš glede osnovnega kapitala?? To si tko reku, kot, da je za vse vrste dela potebna enaka količina osnovnega kapitala, kar je pa daleč od resnice.

Noben ni omenjal, da bo odprl ne vem kašno delavnico in da bo nabavil ne vem koliko CNC stružnic... Kaj če bo za delo potreboval le računalnik, ki pa ga že tako in tako ima?

Tukaj govorimo samo o osnovnih stroških, da lahko odpreš s.p. in posluješ. Se razume, da potrebuješ še nekaj denarja za vizitke, reklamno tablo pred sedežem podjetja in ostale zadeve...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dolegar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odprtje s.p-ja

Oddelek: Loža
476345 (5612) Okapi
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522996 (17628) K0K0
»

Samostojni podjetnik S.P.

Oddelek: Loža
218197 (7278) BluPhenix
»

rad bi odprl svojo firmo... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589301 (7785) Yohan del Sud
»

S.P. nasveti

Oddelek: Loža
292793 (2224) ABX

Več podobnih tem