Forum » Pomoč in nasveti » Naročanje iz tujine (aliexpress), davek pod 22€ za 10 različnih paketov?
Naročanje iz tujine (aliexpress), davek pod 22€ za 10 različnih paketov?
squid2g ::
Zdravo, več ali manj naslov. Pod 22€ naj ne bi bilo davka. Kaj pa če naročim 10 paketov po 10€ ? kako se to gleda? 22€ limita na dan? 22€ na paket?
Je še kakšna stvar na katero bi moral biti pozoren?
Enako me zanima tudi za carino... Pod 150€ naj je ne bi bilo ampak kaj se zgodi če naročim 2x paket za 100€?
Hvala.
Je še kakšna stvar na katero bi moral biti pozoren?
Enako me zanima tudi za carino... Pod 150€ naj je ne bi bilo ampak kaj se zgodi če naročim 2x paket za 100€?
Hvala.
Ales ::
Če bo naročil več ločenih paketov od istega prodajalca, še kako bo DDV in carina, saj niso prismojeni.
A nimamo že eno ali dve temi za te neumnosti??
A nimamo že eno ali dve temi za te neumnosti??
Mare2 ::
Zdravo, več ali manj naslov. Pod 22€ naj ne bi bilo davka. Kaj pa če naročim 10 paketov po 10€
Če od istega prodajalca naročiš več izdelkov, raje naroči naslednjega šele, ko vidiš, da je prvi že poslan.
Če jim napišeš, naj spakirajo v več paketov, iz izkušenj vem, da Kitajci sploh ne berejo takih sporočil.
_Denny_ ::
10 paketov po 10€
Zna se tudi zgoditi, da na vsakega od teh 10 paketov napišejo $2 in boš potem pošti po predložitvi dokazov plačeval 5€/paket kazni za napačno izpolnjen cn22. Sem že imel primer, ko bi z 1x 25€ prišel ceneje skozi kot sem 13+12, ki sta imela deklarirano vrednost $5 in obkljukan gift.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Mare2 ::
Jaz sem v zadnjih petih naročilih na Aliexpresu napisal, kolikšen znesek vrednosti naj napišejo na deklaracijo. Samo eden je napisal pravo vrednost, imel pa sem srečo, da mi na pošti niso zaračunali postopka. :)
MIHAc27 ::
Ja.. od Kitajca moraš zahtevati da napiše pravo vrednost. Če je ne, lahko potem stroške carinjenja naprtiš nanj.
Pa od istega prodajalca ni pametno naročati nekaj x10 ker radi potem dajo vse v 1 paket (njih pride ceneje).
Torej: Naroči izdelke z nekaj dni razmaka, in zahtevaj da CN22 pravilno izpolnijo.
Če naročaš od različnih, pa lahko komot dobiš tudi več paketov dnevno, če ti tako paše.
Po mojih izkušnjah nekje vsak 10. paket pride pravilno izpolnjen (če zahtevaš), če nič ne omeniš pa je še manj pogosto.
Najbolj smešno: Enkrat naročim 2SSD-ja pri istem proizvajalcu. Seveda zahtevam CN22 pravilno izpolnjen. Na enem je bil, drugi pa je imel nižjo vrednost :P
Pa od istega prodajalca ni pametno naročati nekaj x10 ker radi potem dajo vse v 1 paket (njih pride ceneje).
Torej: Naroči izdelke z nekaj dni razmaka, in zahtevaj da CN22 pravilno izpolnijo.
Če naročaš od različnih, pa lahko komot dobiš tudi več paketov dnevno, če ti tako paše.
Po mojih izkušnjah nekje vsak 10. paket pride pravilno izpolnjen (če zahtevaš), če nič ne omeniš pa je še manj pogosto.
Najbolj smešno: Enkrat naročim 2SSD-ja pri istem proizvajalcu. Seveda zahtevam CN22 pravilno izpolnjen. Na enem je bil, drugi pa je imel nižjo vrednost :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 61034 (43424) | AndrejO |
» | carinska pošta zaračunala 43€ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13900 (11896) | mujek |
» | Spletne trgovine z poceni stvarmiOddelek: Pomoč in nasveti | 3348 (3254) | HotIce |