Forum » Pomoč in nasveti » spremljanje prometa v podjetju
spremljanje prometa v podjetju
borut10 ::
pozdravljeni,
delam v podjetju in imamo problem z internetom, ker nam vsake toliko časa nabije promet iz 5MB na 40+MB pa nas zanima kaj bi lahko bilo krivo.
Lastimo si router Draytek 2925n series, ter switch HPE OfficeConnect 1820 Series Switch J9980A. Na podjetju je kakšnih 25-30 uporabnikov.
Imate predlog, kako preveriti, če nam nabija promet kakšen od računalnikov (kakšna skripta, virus, kaj podobnega)?
Lp, Borut
delam v podjetju in imamo problem z internetom, ker nam vsake toliko časa nabije promet iz 5MB na 40+MB pa nas zanima kaj bi lahko bilo krivo.
Lastimo si router Draytek 2925n series, ter switch HPE OfficeConnect 1820 Series Switch J9980A. Na podjetju je kakšnih 25-30 uporabnikov.
Imate predlog, kako preveriti, če nam nabija promet kakšen od računalnikov (kakšna skripta, virus, kaj podobnega)?
Lp, Borut
jukoz ::
bsdly.blogspot.si/2014/02/yes-you-too-can-be-evil-network.html
Za rešitev na ključ pa na ZS =)
Za rešitev na ključ pa na ZS =)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jukoz ()
c3p0 ::
Verjetno bo Invictusova rešitev v redu, drugače pa vklopiš mirror port na switchu (če podpira) in Wireshark...
Tody ::
Preprosto, nekdo štarta 4k posnetek na Youtubu ali pa gre vlečt dol kak film ki ga bo gledal potem doma.
SeMiNeSanja ::
Če tisti "Smart Monitor Traffic Analyzer" zmore samo to, kar je v videu prikazano, potem se bojim, da OP-u ne bo ravno v neko veliko pomoč.
Jaz nisem nikoli bil navdušen nad Draytek-om in bi ga raje vrgel v kanto, kot se ukvarjal z njim. Pri 25 - 30 uporabnikih si pa ja že lahko malo izbirčen glede tega, kaj boš postavil na obrobje svoje mreže?
Večina 'spodobnih' rešitev ti že v default uporabniškem vmesniku ponuja odgovor na vprašanje, kateri IP naslov povzroča ta hip največ prometa (in kakšnega), ne rabiš nobenega port mirroring-a in posebne postaje za razrešitev takega vsakodnevnega vprašanja.
Na OP-ovem mestu bi nafehtal kakšno demo napravo ene od resnejših rešitev in videl kaj zmore. Če hoče, mu lahko tudi jaz kaj posodim.
Jaz nisem nikoli bil navdušen nad Draytek-om in bi ga raje vrgel v kanto, kot se ukvarjal z njim. Pri 25 - 30 uporabnikih si pa ja že lahko malo izbirčen glede tega, kaj boš postavil na obrobje svoje mreže?
Večina 'spodobnih' rešitev ti že v default uporabniškem vmesniku ponuja odgovor na vprašanje, kateri IP naslov povzroča ta hip največ prometa (in kakšnega), ne rabiš nobenega port mirroring-a in posebne postaje za razrešitev takega vsakodnevnega vprašanja.
Na OP-ovem mestu bi nafehtal kakšno demo napravo ene od resnejših rešitev in videl kaj zmore. Če hoče, mu lahko tudi jaz kaj posodim.
Tilen ::
Skoraj zagotovo Youtube. Sem zadnjič testiral in zadeva na 8K in 60 FPS gladko pobere tudi 300 Mbit/s, če jih ima na voljo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava za Cisco 1600 routerOddelek: Omrežja in internet | 6081 (5348) | deadbeef |
» | Router, ki zmore 1 gbps routed prometa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 22381 (18946) | SeMiNeSanja |
» | profesionalni hardware za networking (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8105 (5375) | Poldi112 |
» | Močnejši router/switch za do 30 uporabnikovOddelek: Omrežja in internet | 1940 (1626) | Pyr0Beast |
» | Nadzor omrežja ???Oddelek: Programska oprema | 3021 (2480) | tempoFlow |