» »

Kabelski internet - ponudba AMIS-a za 1 SIT

Kabelski internet - ponudba AMIS-a za 1 SIT

Steel Cat ::

Zanima, me kaj ostali mislite o AMIS-ovi ponudbi za dostop do kabelskaga interneta za samo 1 SIT.

Ponujajo naslednje (zraven so tudi nekateri pogoji):


- Za 1 Sit dobis osnovni prkilop tukaj notri je vsteto vse od delovne ure strokovnjaka pa do kablov,razdeilnikov in modema).

- obvezan si da sklenes pogodbo za najmanj 36 mesecev

-izbira 3 paketov, ki se razlikujejo v hitrosti prenosa in velikosti na sptletnem strezniku za ustvarjanje svojih www strani

-zraven dobis se 1 e-mail pradal z neomejno velikostjo + protivirusna zastita tega predala, mozno uporabo neke storitve popotnik, brezplacno rezervno povezavo prek ISDN, omejen prostor na spl. strezniku, 3 psevdonime, in neomejen dostop do interneta

- glede omejenosti prenosov in domacih ali tujih www strani ne vem

-moznost prekinitve pogodb predcano mi ni znana prav tako posledice


Zanima me torej vasa mnenja in izkusnje z kabelskim internetom pri Amisu ali kje drugje.


Zoran


P.S.: Vase odg. mi lahko posljete tudi na e-mail.




  • premaknilo: bastadu ()

Ziga Dolhar ::

Zoran, ponudbe nism šel pregledovat ali karkoli. Pač, podobne metode se poslužujejo operaterji mobilne telefonije.

36 mesecev si "njihov"... Kar ti predstavlja kar znatno vezavo sredstev.

Predvsem se mi na tem področju zdijo 3 leta preprosto preveč, je pa res da bi moral bolje poznat kvaliteto njihovih storitev.

Pa prihodnost, seveda.

SasoS ::

Sam imam Amisa preko LJ kabla točno 1 mesec. Dela odlično, sploh napram Telesmehu :D. Nizki pingi, prenos je vedno 90K...Izpad je bil dozdaj samo 1 večji, ko se je na Elesu pokvaril en switch. Zrihtal so v 1 uri...Drugače sem pa plačal 30K za priklop (24 mesecev pogodba) in piše da je pogodbena kazen za predčasni odklop 30 jurjev...

Gandalfar ::

Steel Cat ::

Zahvaljujem se za vase nasvete, bom se mal premislu, kr se mi zdi 36 mesecev predolga doba, vezava dnarja je namec velika.

Sam mi tuki neki ne gre v glavo. SasoS ti pravs da mas kabl pr Amisu prek LJ Kabla. Sam kokr jst vem je LJ Kabl probadu oziroma so zdruzil v eno podjetje trzno ime je pa ostalo. Moj kabelski ponudnik je Telemach. Ce bodo pr men taki prenosi kot jih mas ti bo cool.

A si mislu s tem da AMIS dela bolje kot Telemach kot ponudnik internetnega voda (se pravi das z njimi podpises pogodbo) ali samo kot ponudnik CATV?

SasoS ::

LJ Kabel propadu? Sodeč po njihovi strani (http://www.lj-kabel.si) so še živi. Ta teden so tudi nekej upgradal digitalno postajo, kar ponavadi podjetje v (ali na robu) propadu ne dela :D. V glavnem...situacija je komplicirana. Sam sem kot naročnik LJK sklenu pogodbo s Telemachom samo za internet. Kako so oni imel to interno urejeno ne vem, dejstvo je pa to da sedaj LJK ne ponuja več TM storitev! Jaz sem imel star NeMo modem ki je poleg normalnih TM težav (počasen prenos iz tujine) imel še to slabo lastnost, da je bilo gor obešenih preveč folka. Ko je TM upgradal NeMo sistem je očitno "pozabil" na uporabnike LJ Kabla, saj je delal isto-zanič! Pred kakšne dobre pol leta, je LJK nadgradil na DOCSIS sistem in pa dal možnost izbire 5 komercialnih ponudnikov (in pa Arnes).

Drugače pa moraš ločiti med ponudnikom dostopa in pa internetnim ponudnikom. Telemach je tako ponudnik dostopa (če si v njihovem omrežju-jaz nisem bil) in pa ISP. Zdaj...tu na LJK se uporablja EURODOCSIS standard, ki izkoristi celih 8MHz na kanal, dočim je Telemach na 6 MHz (ameriški standard). Zakaj je temu tako verjetno vejo samo oni. Plus, da je (vsaj do nedavnega se mi zdi) Amis ponujal samo 512K v Telemachovem omrežju...

Dario_G ::

Mene zanima ce mi lahko kdo pove kok pride prikljucitev na ADSL pa pol narocnina za studente...pa se kok priblizno traja da ti pridejo nastimat?

Fury ::

iskanje->adsl student

Gandalfar ::

Dario: CIST na vrhu strani imas Studentski adsl thread.. je tako tezko pogledat katere sticky teme imamo .. tam so z nekim namenom...

Dario_G ::

Ok hvala .....nism vedu....

drimy ::

majo tud 1 mega paket

Storm ::

Stell CAt.....

dej se najprej pozanimej kaj pomeni vezava denarja pol pa uporabljaj ta pojem. Kje ti pri tej ponudbi denar vežeš. Denar vežeš v banki, kjer ga pol tok in tok cajta ne moreš dvignat. Tle boš pa redno plačeval obroke za uporabo. Vežeš v tem primeru ne denarja ampak kvečjemu odnos s ponudnikom.

Vezava denarja....lol....pazi da ne boš po novem še delnice kam dal vezat.

Pa brez zamere, neki se je treba tud naučit.:\

AtaStrumf ::

Ti se pa nauč, da se Steel piše z dvema e-jema ne pa z dvema l-jema. Pa brez zamere :\. Nekje se morš naučit.

Ziga Dolhar ::

Storm: je to letelo tudi name?

Sicer sem uporabil termin "sredstva", ne denar -- problem nastane, ko ljudje gledajo na "denar" in podobne pojme (v tem primeru "vezava") zelo ozko.

Nakup delnic ti vsekakor predstavlja vezavo sredstev, saj je tako vezan kapital daleč od popolne likvidnosti. Pač odvisno od marsičeca.

--

Pogodba za 3 leta je popolnoma nelikvidna: ne moreš je unovčit kakor to lahko storiš s kritim čekom oz. zaželjeno delnico.

--

Sedaj pa naj se najde nekdo, ki mi bo pod nos vrgel da ne poznam pojma "likvidnost", ki se kakopak uporablja zgolj ko gre podjetje v stečaj. Opa, stečajni postopek.

smash ::

a sm prou razumu?

1 SIT -> 36 mesecev
30000 SIT --> 24 mesecev

a lahko izbereš med tema dvema variantama?:\

Steel Cat ::

Glede na to kar pise na internetni strani in v pogodbi, ki jo imam na omari, se lahko odlocic za akcijsko ponudbo pri kateri dobis vse za 1 SIT vendar moras podpisat pogodbo najmanj za 36 mesecev in pa navadno ponudbo katero lahko prekines kadar koli vendar pa placas 30.000 SIT za modem in pa se neki za prikljucitev.

Sicer pa nisem sigurn ce imajo se tole akcijsko ponudbo, ker mi je un na Amisu reku da bo potekala sigurno do konca leta 2002 pol pa ne ve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prestop med ponudniki interneta

Oddelek: Omrežja in internet
82195 (1177) amigo_no1
»

Ljubljanski kabel in internet ponudniki

Oddelek: Omrežja in internet
193523 (2968) Slowenc
»

Kabelski internet - kje?

Oddelek: Omrežja in internet
101184 (1061) Fury
»

poceni do kabelskega neta

Oddelek: Omrežja in internet
202685 (1883) Storm
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707859 (6165) DeLonghi

Več podobnih tem