Forum » Loža » Trifazni tok varilni aparat
Trifazni tok varilni aparat
yyyeb ::
Pozdrav, imam vprašanje glede varjenja na trifazni tok. Doma imam trifazni tok in stari varilni aparat na katerem piše 220 voltov. Zanima me, če lahko ta aparat priklopim in z njim delam brez problema na trifaznem toku? Sprašujem zato, ker sem v trgovinah zasledil varilne aparate na trifazni tok in tudi take, ki delajo na trifazni in enofazni tok.
Najmanj si želimo zvedeti resnico, ki bi nam najbolj koristile.
koyotee ::
Pa si že kdaj sploh opazil, da je vtič za 220 in 380 popolnoma različen?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
ginekk ::
Pozdrav, imam vprašanje glede varjenja na trifazni tok. Doma imam trifazni tok in stari varilni aparat na katerem piše 220 voltov. Zanima me, če lahko ta aparat priklopim in z njim delam brez problema na trifaznem toku? Sprašujem zato, ker sem v trgovinah zasledil varilne aparate na trifazni tok in tudi take, ki delajo na trifazni in enofazni tok.
Lahko ga mirne volje uporabiš z eno fazo - pomeni da boš uporabljal zgolj eno od treh faz, ki so na voljo skozi tri-fazno vtičnico.
Ampak potrebuješ prazen tro-fazni vtič, ki ga bo priklopil namesto 220V eno-faznega vtiča (slednjega boš odrezal). Druga opcija je da permanentno spremeniš vtičnico iz tro-fazne v eno-fazno, v steno namestiš torej eno-fazno 220v in pustiš ostali dve fazi znotraj stene v zraku... Vse to ti lahko naredi izkušen električar v parih minutah.
reeves ::
Ponavadi je poleg trofazne vtičnice še vsaj ena ali dve enofazne. Moj nasvet je, da narediš še vsaj eno enofazno vtičnico, saj ti bo še sigurno prav prišla v prihodnosti. Potegni eno fazo, zemljo, nulo iz trofazne vtičnice. Je čisto enostavno. Vse naredi nadometno pa imaš 10 minut dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 32a vticnica in dovodni kabelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7281 (6595) | ...:TOMI:... |
» | Tri faze v enoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11616 (9491) | FX6300B |
» | inštalacija 3 faznega električnega tokaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 23095 (22356) | balocom |
» | Kaj je naloga kondenzatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15682 (14759) | steev |
» | Trofazni tok v dvofazni tokOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21319 (20655) | A. Smith |