» »

Društvo&zaslužek

Društvo&zaslužek

Elemen_T ::

V načrtu imam ustanovitev društva...

Zanima me le, ali lahko na skivaj služiš in prikažeš bilanco inputa kot strošek? (torej potni stroški, dnevnice, nagrade, kosila, ipd?)

Kako je s kapitalizacijo društvo-družba?

Torej, ali je možno z društvom (nekaj časa!) funkcionirat enako kot s podjetjem? (teoretično je še veliko bolje, saj ni davkov in vseh teh stvari)

hvala za odg.

b0j3 ::

Legalno ne smeš.

sajmon ::

Uradno ne smeš, sam kolk pa država preverja pa ne vem. Recimo društva kar precej uporabljajo potne naloge kot način plačevanja.

Pri nas je tako, da društva, ki so financirana s strani občine morajo konec leta podat poročilo o finančnem stanju. Vendar še to občino samo zanima, kako se je porabil denar, ki ga je dala občina, ostalo je ne zanima. Seveda je za to potrebno imeti račune. In verjetno ne bi bili navdušeni, da bi kulturno društvo polovico proračuna porabilo za večerje.

b0j3 ::

Društva se financirajo tudi s prostovoljnimi prispevki, ergo, če ti nekdo plača s položnico in napiše "prostovoljni prispevek" s tem ne plačuje storitve.

maksimvs ::

Ja jest sem tud predsednik društva in moramo vsako leto poslati poročilo državi. Nismo davčni zavezanci, mislim pa da bi se že kdo zapičil če bi imel preveč izdatkov za ˝reprezentanco˝! Denar pa tudi moraš od nekje dobit, in če pač nisi dejaven na področju za katerega imaš registrirano društvo pol je tudi to lahko sumljivo. Pa ko ga ustanavljaš ga tako ali tako morajo ustanovit najmanj trije osebki ki pa so spet odgovorni za poslovanje, in se jim mogoče ne bi zdelo hecno če bi ti nekaj mešetaril. V glavnem mislim da bi nekaj časa šlo če ne bi prevelikih denarjev obračal, pol pa....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O smiselnosti gasilskih društev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516957 (2143) titovili
»

Društvo, pri kateri banki račun

Oddelek: Loža
326252 (1706) Tsunamii
»

Higienski minimum

Oddelek: Loža
143454 (2590) louser
»

Obiranje ljudi na vsakem koraku (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12416282 (12495) Furbo
»

Donacije Pravna podlaga

Oddelek: Izdelava spletišč
9970 (771) Tody

Več podobnih tem