» »

poceni elektrika

poceni elektrika

Temo vidijo: vsi
««
44 / 44
»
»»

kow ::

SambaShare je izjavil:

kow je izjavil:

SambaShare je izjavil:

kow je izjavil:

Kako lahko neka nuklearka zagotovi enako.

Z veliko večjo verjetnostjo.

Nam bos podal izracun, ne dvomim. Pa kvantificiraj "veliko".

Izvoli, tabelo imaš spodaj:
https://epsa.org/explainer-understandin...

ELCC ni reliability. Skratka, nakladas. Recimo v tabeli imas capacity factor za nuklearko 92.6%. Krsko je konkretno pod tem.

Se vsak, ki je ideolosko zagovoarjal nuklearno energijo, ves cas laze. To so moje izkusnje.

Upam, da naredimo en reaktor 1GW-1.4GW in to je to. Vse kar je vec, bo to najvecji nateg slovenskega naroda v zgodovini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

starfotr je izjavil:

Izredno zanesljivi obnovljivi viri.

https://www.zurnal24.si/gorenjska/gorel...

https://www.firetrace.com/fire-protecti...

Nisi razumel poante. Nic novega.

SambaShare ::

kow je izjavil:

SambaShare je izjavil:

kow je izjavil:

SambaShare je izjavil:

kow je izjavil:

Kako lahko neka nuklearka zagotovi enako.

Z veliko večjo verjetnostjo.

Nam bos podal izracun, ne dvomim. Pa kvantificiraj "veliko".

Izvoli, tabelo imaš spodaj:
https://epsa.org/explainer-understandin...

ELCC ni reliability. Skratka, nakladas. Recimo v tabeli imas capacity factor za nuklearko 92.6%. Krsko je konkretno pod tem.

Se vsak, ki je ideolosko zagovoarjal nuklearno energijo, ves cas laze. To so moje izkusnje.

Upam, da naredimo en reaktor 1GW-1.4GW in to je to. Vse kar je vec, bo to najvecji nateg slovenskega naroda v zgodovini.

Daj ti boljšo definicijo, sicer nakladaš.

Kaksna je verjetnost, da bo 13. maja 2024 offline nuklearka, TES ali vecja fotovoltaicna elektrarna?
Vse tehnologije so v bistvu zelo zanesljive. Nekaj drugega pa je zanesljivo proizvajanje moci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

denabiker ::

cigani dol na Dolenjskem si kar vzamejo elektriko pa mu noben nič ne more, zaščiten bolj kot neka vrsta živali tik pred izumrtjem, okne na kip odprte, noter po bajtah pa termoakumulacijske na polno laufajo....je en razlagal, ki dela dol na elektro. To je res zastonj elektrika, ja...

SambaShare ::

kow je izjavil:

Nekaj drugega pa je zanesljivo proizvajanje moci.

Nekaj drugega pa je zanesljivo proizvajanje moci, takrat ko jo rabiš.

To je edino pomembno, ko govorimo o zanesljivosti. Da panel v idealnih pogojih zanesljivo daje ven nazivno moč, pa koga to briga.

2dark ::

Utk je izjavil:

Kaj pa površina, hiša ali stanovanje, kolk je stala hiša/stanovanje?
Mene tudi 1400 kwh elektrike stane 10 evrov, tako da...dvomim da si na profitu.

Stanovanje je stalo leta 1991 preračunano v nemške marke 18.000 DEM.

95m2 bivalne površine.

Povprečna plača slovenska plača 1991 je bila 50 nemških mark.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

SambaShare je izjavil:

kow je izjavil:

Nekaj drugega pa je zanesljivo proizvajanje moci.

Nekaj drugega pa je zanesljivo proizvajanje moci, takrat ko jo rabiš.

To je edino pomembno, ko govorimo o zanesljivosti. Da panel v idealnih pogojih zanesljivo daje ven nazivno moč, pa koga to briga.

Noben ni govoril o nazivni moci. Imas neke privide, vidim.

Matejjjjj ::

denabiker je izjavil:

cigani dol na Dolenjskem si kar vzamejo elektriko pa mu noben nič ne more, zaščiten bolj kot neka vrsta živali tik pred izumrtjem, okne na kip odprte, noter po bajtah pa termoakumulacijske na polno laufajo....je en razlagal, ki dela dol na elektro. To je res zastonj elektrika, ja...

Da vidiš, kako "plačujejo" račune. Sem bil v vrsti pred šalterjem na elektro, še v časih, ko smo položnice za štrom plačevali na elektro, ker ni bilo provizije.
Jaz sem mel plačaz najbrž za nekaj jurjev (prešernov) očetovo položnico.
Pred mano cigo s tamalim, da je prišel plačat nekaj dolga. Uslužbenki se pogajata z njim, kolk bi plačal. Predlaga neko cifro, itak samo košček dolga. Odpre denarnico tako, da je vsebina vidna njemu. ker sem stal za njim, sem videl vanjo. V denarnici je bilo nekaj centimetrov tistih roza bankovcev za 10.000 SIT... Socialna pomoč pa kraje pa mafijska posla... Levičarji, res podpirate vraga.

starfotr ::

A ti, desničar - škrtica pa nisi uspel uredit direktne bremenitve (ki je bila BTW včasih zastonj), in si raje hodil vsak mesec čakat v vrsto in gledat cigane?

In cigotu s celim šopom denarja (od po tvoje socialne pomoči) pa nisi uspel reči, da naj plača dolg, saj ima denar in naj ne trati tvojega časa in se zažira v tvoj denar - saj si njihov dolg tudi ti pokril z višjo ceno.

Utk ::

Vsak, ki je kdaj videl cigana v trgovini, je videl tudi da imajo šope denarja.
Seveda, ampak jim še nihče reku, kaj če bi to legalizirali in nehali črpat socialo, v tem je problem, bravo. Takega intelektualca pa res ne srečaš vsak dan.

buttcrack ::

a je sedaj kakšna razlika pri ceni EE ali so vsi na regulirani ceni?

nekaj primerjam npr. GEN in Petrol pa se mi zdi, da so manjše razlike ali se motim?

Utk ::

Če sem prav na hitro seštel včeraj pri Dnevniku, vsi slovenski trgovci skupaj imajo cca 700 mio dobička.
Če ga bi polovico pretopili v cenejšo elektriko, je to slabih 200 evrov po glavi, 500-600 evrov po gospodinjstvu na leto.
Ampak ja, problem je netmetering, zarad tega je draga elektrika...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Furbo ::

2dark je izjavil:

Povprečna plača slovenska plača 1991 je bila 50 nemških mark.

V bistvu je bila 43€ torej 84,10 nemških mark.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

grimmir3 ::

Utk je izjavil:

Če sem prav na hitro seštel včeraj pri Dnevniku, vsi slovenski trgovci skupaj imajo cca 700 mio dobička.
Če ga bi polovico pretopili v cenejšo elektriko, je to slabih 200 evrov po glavi, 500-600 evrov po gospodinjstvu na leto.
Ampak ja, problem je netmetering, zarad tega je draga elektrika...

To v popolnosti pove kako brezveze je trgovanje z elektriko.
Edini namen tega je da še nekdo vmes pristavi lonček in pobira procente.

starfotr ::

Niso samo % za trgovce. Če bi bilo samo to, bi bilo čisto ok.

So tudi možnosti špekulacij in nategov ter izsiljevanj.

morosito ::

Nekdo mi je pravil da so vsi dobavitelji v totalni zmedi pri izdajanju računov končnim uporabnikom.
Porabe so že javili vsem, zaplet je nastal pri fakturiranju. Problem so ti bloki...

OutOfTheBox ::

Jaz od geni-ja nisem dobil še nič, niti porabe za oktober (jo vidim sicer v moj-elektro). Ponavadi je prišel račun do 7. v mesecu, redkokdaj čez.

We'll see.

chucki ::

Seveda so problemi.....to so hude kalkulacije ko se spreminja cena glede na blok. Sigurno bomo nategjen kaj.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

morosito je izjavil:

Nekdo mi je pravil da so vsi dobavitelji v totalni zmedi pri izdajanju računov končnim uporabnikom.
Porabe so že javili vsem, zaplet je nastal pri fakturiranju. Problem so ti bloki...

Čeprav jaz tega ne verjamem. To so oni morali preštudiral ko so sistem delali, ker izdaja računov oz. obračunavanja je del tega sistema.

Ne daš ven sistema brez da vmes ne zalaufaš simulacijo na historičnih podatkih (z dodatnimi pogoji aka BLOKI in Višja & Nižja sezona) in vidiš kako se sistem obnaša.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Ja, to je sprememba in menda nekaj ne štima. Kaj dejansko ne štima in pri kom, kdo ve, lahko samo ugibamo. Čisto možno, da že pri SODO ne štima vse. So pri katerem dobavitelju že dobili dokončne račune?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Kebo ::

Jaz sem dobil račun, mi je pa čudno ker imam sedaj na moj gen-i dogovorjeno moč za bloke skor dvakrat višjo kot je bila oktobra (iz 6 kw na 11,6 kw). Po kaki logiki pa nikjer ne piše. Presegel sem samo enkrat in to v bloku 3 za 0,6 kw.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

kixs ::

Gen-i imas racun na njihovi spletni strani. Na mail pa mi se niso poslali.

Se pa izgled grafov vsak dan spreminja...

Lahko da so na računih kaj prišteli (6 + 5,6) namesto zamenjali :D
Kebo, kaj kaže mojelektro.si profil glede dogovorjene moči?
Mi še niti med računi nimamo, ne bi spraševal drugače ampak verjetno že dramo delal.

Kebo ::

Ni na moje ime račun, tako da na moj elektro ne morem sedaj gledat.

Kebo je izjavil:

Jaz sem dobil račun, mi je pa čudno ker imam sedaj na moj gen-i dogovorjeno moč za bloke skor dvakrat višjo kot je bila oktobra (iz 6 kw na 11,6 kw). Po kaki logiki pa nikjer ne piše. Presegel sem samo enkrat in to v bloku 3 za 0,6 kw.

reklamiraj, če dogovorjena moč ne štima.

Kakorkoli, to je že videt problem.
Za tole, ne vem, koliko je zanesljivo.
Pri nas izgleda isto že nekaj časa, 1=9, 2,3,4,5=10

Je pa res tudi, da izvoz 15minutnih doda nekaj sporadično za
Status odčitka A+,Status odčitka A-,Status odčitka R+,Status odčitka R-

chucki ::

Kebo je izjavil:

Jaz nisem dobil racuna. So mi pa moc iz 5.2kw dvignal a priblizno tako, kot tebi. Ampak jaz imam 7kw enofazni tok doma..Kako je to mozno?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Na Gen-i so ocitno nekaj zaj.... Vceraj mi je pravilno kazalo grafe, danes imam dogovorjeno kao 11.6kw. Na moj.elektro pa pravilno kaze 5.7kw.

OK.d ::

Če so lahko "bojlerje" skenslali, bi lahko tudi te butaste bloke postavili v zgodovino.
LPOK.d

teslam2 ::

z novim letom prihaja suprise pikaču:

T743 ::

O tem sem že pisal ne vem, če ne v temi o novi omrežnini.
Sicer je na Geni računu tole že vsaj 3/4 leta v drobnem tisku. Računa za oktober tudi jaz ne vidim kot tudi ne porabe za oktober.
Barabe oglašujejo prihranek pri omrežnini za moč ja, za tole podražitev uporabljajo pa drobni tisk.

kriptobog ::

teslam2 je izjavil:

z novim letom prihaja suprise pikaču:

Hvalabogu za SE in net metering :))

Hja, netmetering bi morali ukinit.

kixs je izjavil:

Hja, netmetering bi morali ukinit.

Bom se vedno na istem samo z razliko, da ne bom oddal viskov. Hisa ne porabi veliko, baterija mi zdrzi skoraj cel dan. Ko ni sonca se vklopi in zjutraj ob 8:00 je se 30%, ampak se pricne polniti, ce je sonce. Danes je megla, ampak SE je ustvarila dovolj, da je pokrivalo sprotno porabo in napolnilo baterijo. Naj ukinejo, briga me, dokupim se eno baterijo, subvencije sem itak prejel za skoraj dve :))

Pravilno. Tako se to dela.

Kako manjsa ucinkovitost SE je v tem vremenu? Pri nas je megla ze cel teden cez cel dan.

DarwiN ::

Beh, trenutno imajo redne cene napihnjene, ker lahko samo 10% porabe računajo po teh cenah.. Z januarjem boš pa 100% energije plačal po teh novih rednih cenah.. Posledično bodo spustili cene in začeli uvajat različne akcije.. Pač vrača se bitka za nove naročnike, ki je zadnja leta ni bilo zaradi reguliranih cen.

Energija Plus ima denimo cene od januarja 2025 naprej 0,12999 VT in 0,09899 NT.

Skratka, dobrih ~10% bo podražitve.. Pa še to verjetno ne, ko se enkrat vname omenjena konkurenčna bitka.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

kixs je izjavil:

Pravilno. Tako se to dela.

Kako manjsa ucinkovitost SE je v tem vremenu? Pri nas je megla ze cel teden cez cel dan.

Vceraj ko je bila sajba mi je naredilo 45kwh. Danes ko je megla sem na 14kwh. Pa je zdaj trenutno proizvodnja ze 0, ker se temni. Je pa res, da pozimi nimamo veliko megle. Tam nekje pri Naklem v smeri LJ se pricne ponavadi.

-JM- ::

Prevzeta EE za časovni blok 2 01. 10. 2024 - 31. 10. 2024 0,018440
Prevzeta EE za časovni blok 3 01. 10. 2024 - 31. 10. 2024 0,018370
Prevzeta EE za časovni blok 4 01. 10. 2024 - 31. 10. 2024 0,018380
Prevzeta EE za časovni blok 5 01. 10. 2024 - 31. 10. 2024 0,018470

Zgoraj so cene omrežnine po časovnih blokih. In je cena za blok 5 najvišja. Je to OK ?
««
44 / 44
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitve elektrike - Gen-i (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
84077934 (2323) delavec44
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9324165 (5519) chucki
»

Poraba el. energije v vašem gospodinjstvu? (strani: 1 2 )

5010138 (8902) Kowkele
»

Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )

10331506 (29057) Kaboom
»

Elektrika pri RWE

3215382 (10526) Alamar

Več podobnih tem