» »

poceni elektrika

poceni elektrika

Temo vidijo: vsi
««
21 / 44
»»

Morison ::

E.ON Ljubljana ne bo več dobavljal elektrike. Kam prebasat taščo staro 80+

kixs ::

Lonsarg je izjavil:

kixs je izjavil:

Bo treba it na ulico!!

Gledas podatke za izvoz in uvoz el. energije in se prakticno pokrivata. Nekdo nas ima za norce. Razen, ce stejejo za izvoz tudi HR del NEK el. energje.
To nima nobene veze, cena energija je približno enaka po celotni EU, higher bidder zmaga in podjetja rabijo elektriko in so pripravljena visoko bidat. Slovenski trgovec z elektriko lahko kupi elektriko od Španca za svoje gospodinjske porabnike, Slovenska elektrarna pa lahko proda elektriko Francozu, tak je to ker je EU omrežje eno.

Kot, da je obvezno dajat elektriko na borzo. Ce imamo poceni proizvodnjo, naj bo tudi temu primerna cena.

NEK se ni zgradil s privatnim denarjem, hidro/termo centrale se niso zgradile s privatnim denarjem... vse je to "nase" in naj se tako tudi obnasajo.

Lonsarg ::

Dejansko bi bilo birokratsko gledano praktično nemogoče razdeliti vsak vir energije enakomerno da je fer med vse slo porabnike (vsak vir ima drugo ceno), ker je v igri toliko različnih trgovcev in pogodb itd.

Se pa da isti efekt doseče z subvencijo. Namreč če so elektrarne pretežno državne gre itak profit dražje elektrike v državno blagajno. Država lahko potem pač vrne ta denar preko subvencij. Če se ne motim so marsikatere stranke točno to obljubile v programih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

svecka ::

kakor sem gledal je trenutno Geni najcenejši po vseh podražitvah ki se dogajajo sedaj od aprila dalje. Vsak ponudnik elektrike je nabil ceno za vsaj 50%, nekateri pa celo čez 90%

jabe ::

Je pa petrol cenejsi. S cenami od decembra, ko so ga vsi na križ pribijali:
https://www.petrol.si/binaries/content/...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

MadMax ::

Elektro enegija je že podražala?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

RedDrake ::

svecka je izjavil:

kakor sem gledal je trenutno Geni najcenejši po vseh podražitvah ki se dogajajo sedaj od aprila dalje. Vsak ponudnik elektrike je nabil ceno za vsaj 50%, nekateri pa celo čez 90%

E.On (sem imel en vikend ter stanovanje, ki ga oddajam v LJ) je podražal za par 100%. Nove cene so bile VT ~0,3 EUR MT 0,25 EUR. Prej je bilo 0,08 in 0,05 če se prav spomnim. To ti je podražitev :). Sedaj vsi odjemalci odhajajo in so zaprli vrata. GENi ima pa naval in mora kupovati dodatne količine po trenutno morilskih cenah. Sem pa na srečo menjal pred 27.4., tako da očitno dobim še poceni robo (za nekaj časa).

MadMax je izjavil:

https://www.elektro-energija.si/za-dom/...

Ne se, ampak je vpradanje casa najbrz. Ce prav razumem, je to cenik brez vezave in brez zajamcene cene za doloceno obdobje.

Zgodovina sprememb…

Drži, brez vezave.
Je bil pa to pravzaprav odgovor Morisonu, glede na to da so ta trenutek (še) najcenejši.

No, bo vsaj koncno cena elektrika predstavljala vec kot 50% poloznice :)

delavec44 ::

Saj bojo še prispevke povišali, da nadoknadijo 3 mesečni izpad.

svecka ::

elektro energija bo definitivno povišal cene, so že povedali na TV. Samo še čakajo verjetno sedaj, da pobašejo stranke iz e.on.

Kako daleč so pa elektroenergijci glede poroke z gen-i?

starfotr ::

misek je izjavil:

Te cene el. energije za gospodinjski odjem niso še nič proti ceni energije za skupno rabo v blokih (VT 0.37, MT 0.26 brez ddv).

Zakaj take cene? To vam upravnik zaračuna?

misek ::

starfotr je izjavil:

misek je izjavil:

Te cene el. energije za gospodinjski odjem niso še nič proti ceni energije za skupno rabo v blokih (VT 0.37, MT 0.26 brez ddv).
Zakaj take cene? To vam upravnik zaračuna?
Res je. Pač takšno pogodbo je sklenil, saj se baje boljše ne da dobiti. Kar pa ne verjamem. Verjetno gre za poslovni odjem, kjer so cene v osnovi višje. Pridobiti kakršnekoli podrobnejše informacije od upravnika je pa misija nemogoče :)
Ker je pogodba samo za nekaj mesecev bo verjetno naslednja še z višjo ceno :(

Poglej na sodo.si, zasilna oskrba. Tam je cena 0,32 in 0,24. Nateguje vas.

Saj imaš ponudnike, ki imajo redne cene višje od zasilne oskrbe.

https://www.energijaplus.si/images/PDF/...

misek ::

starfotr je izjavil:

Nateguje vas.
Saj ne samo nas. Kolikor sem se pogovarjal z nekaj ljudmi v drugih blokih, je povsod stanje enako. Tudi v časopisih je bilo v zadnjih nekaj mesecih kar nekaj člankov na to temo. Spremeniti kaj je pa misija nemogoče. Še toliko niso bili, da bi poslali sporočilo "nova pogodba, zato bodo višje cene". To podražitev vidiš šele na položnici.
Sicer pa je menda "zasilna oskrba" samo zasilna in začasna. Nato pa potrebuješ pravega dobavitelja.

Saj, začasna. Nikjer ni omejeno, koliko časa.

Tako, kot gradbenega priključka ne moreš imeti stalno.

Dokler plačuješ, te pa ne odklopijo.

misek je izjavil:

Sicer pa je menda "zasilna oskrba" samo zasilna in začasna. Nato pa potrebuješ pravega dobavitelja.

... predvsem pa mišljena za gospodinjstva.

MadMax je izjavil:

Evo, so naredili enako kot GEN-I.

Zdaj je Petrol najcenejši za nove stranke?

Zgodovina sprememb…

Mal težko je zdele taktizirat, ker te redni ceniki se lahko mesečno spreminjajo v času take nestabilnosti kot smo trenutno. Treba mal ocent firme po filingu, katera bo najmanj dražila ko pride zima.

Zgodovina sprememb…

Saj lahko vsak mesec zamenjaš ponudnika.

buttcrack ::

ni pa nujno da boš imel boljšo ceno. lahko da bo cena za stari 1, stari 2 in potem novi.

scipascapa ::

Kako imate na geni-ju?

Vir energije:
100 % Sonce
100 % Voda
100 % Jedrska energija tole imam jaz samo so kurbe začele zaračunavati 1,99€ lol

DINAMIK ::

100% jedrska energija...

FoxKnox ::

Mesečno nadomestilo 1,99 € brez ddv se zaračunava za redni cenik že kar nekaj časa. Za obnovljive vire sonce in vodo se zaračunava 1 € brez ddv, jedrska pa je brez nadomesil.
Jaz imam 100 %jedrsko, kurim pa sončno od sosedov. :))

buttcrack ::

Mesečno nadomestilo 01. 03. 2022 - 31. 03. 2022 1 kos 1,990000 1,99
Skupaj mesečno nadomestilo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,99
100% Jedrska energija 01. 03. 2022 - 31. 03. 2022 1 kos 0,000000 0,00

l0g1t3ch ::

Kot gredo cene gor, se nam bodo SE povrnile v 3h in ne 9ih letih :))

Sicer pa zanimivo opazovat, koliko teh trgovcev z elektriko zapira vrata.
Vse skupaj me spominja na eno obdobje, ko je vsak ki je mel 5 minut časa postal mobilni operater (mvno), potem pa je po parih letih precj teh potihoma poniknilo.

Utk ::

Ja, tisti, ki so pri propadlem operaterju s sončno elektrarno, pa jim po zimi ni še uspelo spomladi naredit dovolj elektrike, morajo zdaj plačat elektriko, ker je obračun takoj, ne šele decembra. Celo poletje je bojo pa delali zastonj za nekoga drugega.

Kaj se bo zgodilo z netmetrasi, ki so po danasnjem sistemu, ponletu 2024. Bodo lahko prehajali od enega do drugega po starem? Torej ali bi lahko dal disteibuter v podpis pogodbo, kot jih poznamo danes?

NejcSSD ::

Elektrika na Energiji plus je šla toliko gor da pri moji porabi 12000kwh letno (toplotna) pride letni obračun namesto 1250EUR po novem 5760EUR.

https://www.zurnal24.si/pod-streho/varc...

Klical tja in so mi zagotovili da imam kot NOVI NA PLUSU 2019 - 25% stare cene (0.054 oz 0.031 na kwh brez ddv) do 17.10.2022

18.10.2022 pa sam stran, če ne bo januarja položnica za štrom 1000EUR
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

Ko bo te akcije konec, bo res jeba. Povsod bodo visoke cene :(

DarwiN ::

Če misli Energija Plus dejansko vsem (novim in starim odjemalcem) zaračunavat elektriko ~300% dražje kot ostali dobavitelji, to verjetno pomeni le eno - da planirajo konec poslovanja oz. stečaj.

Nek indikator je bila že tista hudo sumljiva lanska akcija, ko so vsi dražili, pri E-plus pa vabili nove odjemalce z "rekordno nizkimi" cenami. Zna bit, da je šlo za še zadnji money grab pred načrtovanim koncem.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Magic1 ::

Mene ne skrbi, ker bodo omejili kot pri bencinu. Vsaj za gospodinjstva. Država si ne more privoščit, da se položnice osnovne dobrine za spošno rajo povišajo za 3x. Imaš hitro Šrilanko.
Magic

Seveda ne. Realno sliko kažejo Geni, Petrol.. Podražitve med 30-50% in ukinitev vseh akcij oz. popustov. Ampak ker sama energija predstavlja zgolj nekje polovico zneska na položnici, je realno pričakovat ~25% višje položnice (tu že štejem podražitve omrežnine, ki so v veljavi od začetka leta).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

scipascapa ::

DARWIN: še dobro, da sem ostal na GEN-i. Tista njihova akcije je bila "sumljiva".

DarwiN je izjavil:

Če misli Energija Plus dejansko vsem (novim in starim odjemalcem) zaračunavat elektriko ~300% dražje kot ostali dobavitelji, to verjetno pomeni le eno - da planirajo konec poslovanja oz. stečaj.

Nek indikator je bila že tista hudo sumljiva lanska akcija, ko so vsi dražili, pri E-plus pa vabili nove odjemalce z "rekordno nizkimi" cenami. Zna bit, da je šlo za še zadnji money grab pred načrtovanim koncem.
Ravno stecaj ne. Bodo pa, če bodo to res izvedli, očitno zrtvovali stevilo narocnikov, da v zameno oberejo te ki bodo ostali :)

Moram rec da je kar fajn in brez stresa biti na Gen-i. Veš da če ze bodo podrazili, bodo še vedno med najcenejsimi in se ne sekiras.

Zgodovina sprememb…

l0g1t3ch ::

SE in netmetering = stress free :)

scipascapa je izjavil:

DARWIN: še dobro, da sem ostal na GEN-i. Tista njihova akcije je bila "sumljiva".

Ja ali pa ne, do 17.10. imam pač take cene, ki jih nikjer ne dobiš tut približno ne. Rešil sem sezono zimsko za par 100 eur. 18.10. bom pa že drugje, tako kot tudi ti najbrž...

IL_DIAVOLO ::

Wtf energija plus, jaz pa iz e3 rinil v to mafijo ;((
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Steinkauz ::

Ja jst sm s petrola šaltal k so podražil za 30% na energijo plus.
Pač menjaš po enem letu takoj, sej ni tolk dela.

ViperR ::

Katerega ponudnika se trenutno splača izbrati za novega uporabnika? Vidim cene so kar poskočile...

Petrol

Magic1 ::

Steinkauz je izjavil:

Ja jst sm s petrola šaltal k so podražil za 30% na energijo plus.
Pač menjaš po enem letu takoj, sej ni tolk dela.

Dela res ni, a plačeval boč cel let 35 centov namesto 10. :))
Magic

Skoraj ni pogojev, da bodo ostale stare cene. Dvomim, da imajo tako dolge pogodbe.

Kaj govoriš, še enkrat preberi gor. Trenutni imamo polovične cene glede na najcenejši petrol, po izteku pa menjamo

kixs je izjavil:

Skoraj ni pogojev, da bodo ostale stare cene. Dvomim, da imajo tako dolge pogodbe.

Zopet sem dobil zagotovilo po mailu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

Matevz96 ::

l0g1t3ch je izjavil:

SE in netmetering = stress free :)

Jaz že preračunavam koliko prej se bo elektrarna plačala :D
#hooldthedoor

jabe je izjavil:

Kaj se bo zgodilo z netmetrasi, ki so po danasnjem sistemu, ponletu 2024. Bodo lahko prehajali od enega do drugega po starem? Torej ali bi lahko dal disteibuter v podpis pogodbo, kot jih poznamo danes?

Kdo ve? Ali je treba se tik ored 2024 dati nekam, kjer sigurno ne bodo propadli

Zgodovina sprememb…

Kako to mislis od enega do drugega, distributer je zgolj eden na vsakem okraju in to nikoli ne menjas.

Menjas zgolj elektro trgovca, njega se pa ne tice netmetering, ker netmetering je zgolj za omreznino in ne energijo.

Za energijo je pa prosti trg in lahko vsak trgovec drugace obracunava ce hoce, ze sedaj. Zaenkrat sicer vsi obracunavajo letno ampak to je zgolj slucajno ker je tako lazje (mesecno bi pomenilo da poleti oni tebi placajo pozimi imas pa veliko poloznico). Zna biti da bo energija celo kar ostala na letnem obracunu, tudi za nove.

Zgodovina sprememb…

««
21 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitve elektrike - Gen-i (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
84078261 (2650) delavec44
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9324177 (5531) chucki
»

Poraba el. energije v vašem gospodinjstvu? (strani: 1 2 )

5010173 (8937) Kowkele
»

Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )

10331528 (29079) Kaboom
»

Elektrika pri RWE

3215391 (10535) Alamar

Več podobnih tem