Forum » Loža » poceni elektrika
poceni elektrika
Temo vidijo: vsi
toplakd ::
Glede na porabo na letni ravni 55% v višji tarifi in 45% v nižji tarifi, je vseeno če sem upošteval vikende ali ne :)
Poraba se da lepo videt na portalu mojelektro.si za 2 leti nazaj.
Tudi če imaš enotarifno merjenje, portal beleži koliko si porabil VT in MT.
Poraba se da lepo videt na portalu mojelektro.si za 2 leti nazaj.
Tudi če imaš enotarifno merjenje, portal beleži koliko si porabil VT in MT.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()
benx ::
Ima kdo kakšne izkušnje s petrol in oglaševanjem popustov pri elektriki in plinu z njihovimi točkami, ki jih lahko zbiraš tudi s točenjam goriva?
tole imajo napisano na njihovi strani: Ker z računi za Petrol Elektriko, točenjem goriva in drugimi nakupi na Petrolu zbirate Zlate točke. Te vam v času akcijskih ponudb lahko prinesejo nov popust na elektriko.
tole imajo napisano na njihovi strani: Ker z računi za Petrol Elektriko, točenjem goriva in drugimi nakupi na Petrolu zbirate Zlate točke. Te vam v času akcijskih ponudb lahko prinesejo nov popust na elektriko.
DarwiN ::
Tu imaš malo več napisano.
Vsak porabljen evro za gorivo, elektriko in ostalo prinese 1 zlato točko. Potem pa jih kadarkoli unovčiš 500 za 5%, 1000 za 10%, 1700 za 15% in 2500 točk za 20% popusta.. Vsaj tako je bilo še lani.
Drobni tisk je pa to, da popust velja le 5 mesecev in ne celo leto (če se ni medtem kaj spremenilo).
Lahko ti drugi pomagajo nabirat točke. Če se denimo kdo ogreva na kurilno olje in naroči 1000 litrov s tvojo kartico, dobiš ~1300 točk. Moj stric je zbiral toliko točk, da je 2x na leto unovčil 2500 točk in torej imel 10 mesecev -20%.
Vsak porabljen evro za gorivo, elektriko in ostalo prinese 1 zlato točko. Potem pa jih kadarkoli unovčiš 500 za 5%, 1000 za 10%, 1700 za 15% in 2500 točk za 20% popusta.. Vsaj tako je bilo še lani.
Drobni tisk je pa to, da popust velja le 5 mesecev in ne celo leto (če se ni medtem kaj spremenilo).
Lahko ti drugi pomagajo nabirat točke. Če se denimo kdo ogreva na kurilno olje in naroči 1000 litrov s tvojo kartico, dobiš ~1300 točk. Moj stric je zbiral toliko točk, da je 2x na leto unovčil 2500 točk in torej imel 10 mesecev -20%.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
delavec44 ::
Ne vem če jih lahko ravno kadarkoli vnovčiš. Samo, ko imajo akcijo. Vprašanje sedaj, ko so cene regulirane, če bodo dali sploh.
scipascapa ::
Nemogoče, to je laž ali nekaj ni prav.
Jaz skoraj 70€, 2 osebi! S tem, da mene pol dneva ni doma, vse ugasnjeno.
Jaz skoraj 70€, 2 osebi! S tem, da mene pol dneva ni doma, vse ugasnjeno.
kow ::
scipascapa je izjavil:
kako imate tako nizke račune meni ni jasno?
kixs: 1 oseba?
Racuni so neprimerljivi, ker ne vemo vseh podatkov. Lahko kuhas na plin ali elektriko. Lahko si prikljucen na toplovod ali pa grejes tudi vodo itd.
Bolj zanimivo bi bilo videti skupne stroske za energijo (ogrevanje/hlajenje/ostalo + transport). Potem so zneski precej vecji.
Ce bi kuhal na plin, bi imel elekt. poloznico (pred podrazitvijo) krepko pod 30e (2 osebi). Zdaj pa mislim, da je nekaj nad 50e. Ni mi jasno, kako naberes za 70e racuna....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Lonsarg ::
Ogrevanje in topla voda se mora vedno posebaj gledati, primerljive med gospodinjstvi so lahko le stevilke brez ogrevanja.
Razni bojlerji so lahko tudi pol poloznice pri nekaterih namrec. Bojler je mimogrede najslabsa mozna opcija za toplo vodo, kdor ima to doma naj menja v kaj bolj normalnega.
Razni bojlerji so lahko tudi pol poloznice pri nekaterih namrec. Bojler je mimogrede najslabsa mozna opcija za toplo vodo, kdor ima to doma naj menja v kaj bolj normalnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
scipascapa ::
Blok, kaj naj menjam? Res da je boljer že star nekaj let, dvomim, da bi menjava pripomogla k nižjemu računu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
kixs ::
scipascapa je izjavil:
Nemogoče, to je laž ali nekaj ni prav.
Jaz skoraj 70EUR, 2 osebi! S tem, da mene pol dneva ni doma, vse ugasnjeno.
Zakaj bi lagal?
Tule imas:
Imam pa vse na elektriko - bojler, indukcija, toplotna...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
scipascapa je izjavil:
Blok, kaj naj menjam? Res da je boljer že star nekaj let, dvomim, da bi menjava pripomogla k nižjemu računu.
Ce je blok boste morali najbrz menjati skupaj (ok v teoriji bi lahko tudi sam s sanitarno toplotno crpalko, samo kar nekaj prostora zasedajo...). In sicer je najbolj optimalno da se zveze na nacin da bo isti energent hkrati za ogrevanje in vodo.
Zgodovina sprememb…
NejcSSD ::
A kdo ve a se splača na Petrol reguliran cenik in potem zlate točke vklopit. In maš regulirano -5/10/15/20 posto.
Verjetno te akcije ni več za ZLATE TOČKE popust na elektriko odkar je regulacija?
Verjetno te akcije ni več za ZLATE TOČKE popust na elektriko odkar je regulacija?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Bojlerji komot porabijo tudi do 50EUR na mesec za eno familijo, odvisno koliko dolgo se v tusu zadrzujes, to je potratna zadeva.
Zgodovina sprememb…
toplakd ::
kixs predvidevam da je še trenutno na ceniku Novi na plus, glede na cene VT/MT.
Ima veliko manj porabe in tudi kar nekaj nižjo ceno ker je cena še akcijska.
scipascapa pa je zgleda stari stari na Geni sodeč po tarifah VT/MT.
No, v kratkem se nam vsem dvignejo cene, kixsu in meni ko nama poteče akcijska cena pri energiji, scipascapu pa s 1.1.
Ima veliko manj porabe in tudi kar nekaj nižjo ceno ker je cena še akcijska.
scipascapa pa je zgleda stari stari na Geni sodeč po tarifah VT/MT.
No, v kratkem se nam vsem dvignejo cene, kixsu in meni ko nama poteče akcijska cena pri energiji, scipascapu pa s 1.1.
energetik ::
Zakaj bi lagal?Verjamem, ampak porabo imaš noro majhno. Mi samo za toplo vodo s TČ porabimo 120kWh mesečno, brez česarkoli drugega. Očitno se umivate z mlačno vodo, pa še to malo, ogrevanje itak še ne laufa, ampak očitno tudi kuhate, pečete malo.
Tule imas:
Imam pa vse na elektriko - bojler, indukcija, toplotna...
vires in numeris
kixs ::
Recimo, da smo ze od nekdaj bolj sparovno usmerjeni. Ker tudi prej, v bloku, je bila poraba tu nekje. Pa sosed v bloku, 2 odrasla, sta vedno imela nad 70eur mesecno in mu ni bilo nic jasno.
@toplakd:
Jap. Akcija mi je ravno potekla. Zato sem tudi napisal, da tako nizko ne bo nikoli vec :((
@toplakd:
Jap. Akcija mi je ravno potekla. Zato sem tudi napisal, da tako nizko ne bo nikoli vec :((
matobeli ::
To, da nekatere druzine porabite pod 600kWh na mesec je zame uganka. :(
Brez ogrevanja za šalo na 200-300kWh. Kuhamo na plin, bojler na elektriko, polet še sušilca ne laufamo.
Pa niti ne šparamo, luči in naprave ugasneš če jih ne rabiš, bolj ali manj je to vse. Če pa kakšna 10W ledica gori čez noč pa tud ni konc sveta.
kriptobog ::
To, da nekatere druzine porabite pod 600kWh na mesec je zame uganka. :(
Mi smo triclanska druzina, 150 kvadratov hisa. Ogrevanje s toplotno (pod 24 nimamo pozimi). Ko ogrevamo je povprecna poraba 700kWh mesecno, ko ne ogrevamo je povprecna poraba 310kWh mesecno.
Kuhamo na indukcijo, pecica pogosto lavfa, pralni in susilni stroj sta v pogonu skoraj vsak dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
link_up ::
ja saj pravim, da ste carovniki. Jaz niti ne ogrevam, niti ne grejem vode na elektriko.
In and Out
wcpapir ::
link_up ::
Zih da nimaš ene 50 teglcev v kleti? Oziroma da ne šteješ pavšala zraven.
hehe, cisto zih zih. Pac aparatov imamo toliko...tvji, skrinje, hladilniki, klime, stroji, indukcija, zunanja razsvetljava...
Nanese. Bo treba racionalizirat.
In and Out
Buggy ::
Nanese. Bo treba racionalizirat.
...al pa pogledat, da ti ga kaksen aparat ne serje na polno. Nasi materi je delal pokvarjen IR panel celo stalo.
NejcSSD ::
A kdo ve a se splača na Petrol reguliran cenik in potem zlate točke vklopit. In maš regulirano -5/10/15/20 posto.
Si bom kar sam odgovoril. Odgovor je da Zlatih točk ni mogoče koristiti več za elektriko popust...
Ponudba novih akcij in popustov na elektriko je trenutno omejena. To pomeni, da svojih Zlatih točk do nadaljnega ne morete zamenjati za popust na električno energijo. Izredne razmere na trgu in regulirane cene elektrike so dobavitelje postavile pred težke odločitve, saj so cene, po katerih kupujemo energente, še vedno izredno visoke. Ker kljub temu ostajamo stabilen in zaupanja vreden partner pri oskrbi z energijo, smo primorani v času reguliranih cen omejiti ponudbo popustov. Ponovno jih bomo omogočili, ko nam bodo to dovoljevale razmere na trgu.
Do takrat pa smo za vas pripravili ponudbo drugih popustov za Zlate točke, ki vam bodo pomagali do varčne in udobne jeseni. Preverite jih na naši spletni strani.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
buttcrack ::
Likalnik ::
Ima kdo kakšne izkušnje s petrol in oglaševanjem popustov pri elektriki in plinu z njihovimi točkami, ki jih lahko zbiraš tudi s točenjam goriva?
jaz sem te točke zbiral ves čas, ko sem bil na olju.
Točke pridobiš, če kupiš kurilno olje oziroma gorivo na Petrolu.....konec leta si pa izbereš glede na število doseženih točk popust na elektriko (elektrika mora biti prav tako preko Petrola se razume).
max popust je 20% (včasih je bil 30% pa so ga znižali)...popust velja "samo" 5 mesecev...pač čez zimo, ko je strošek elektrike najvišji...čez poletje je bilo pa normalno brez popusta
J.McLane ::
Na GEN-I imam 100% jedrsko energijo, me zanima kako kreativen bo račun za oktober, ko nuklearka ne dela
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Ce se spilajo mesecni averaging se bodo pa se letni averaging. Bodo pac pisali jedrsko iz decembra da si jo porabil oktobra :)
energetik ::
Točno tako. Ali pa pač zakupljeno energijo iz kakšne francoske nuklearke.
vires in numeris
jotunn2 ::
Kdaj bo Gen-i imel kakšno akcijo? Zgleda, da je akcijam odklenkalo.
Tudi ce jim ni, in zares ne vidim razloga zakaj bi jim, saj ljudje padajo na akcije, tudi ce so 20% drazje kot ne-akcijske cene, samo da je pac akcija, je vsaj moje mnenje da ta moment ni ravno pravi moment, da bi se vezal na eno ceno za leto+. Ampak vsak dela kar si pac zeli.
Matevz96 ::
Na GEN-I imam 100% jedrsko energijo, me zanima kako kreativen bo račun za oktober, ko nuklearka ne dela
Jaz imam pisano 100% sončno energijo, raje meni razloži kako imam elektriko tudi ponoči.
#hooldthedoor
sekvap ::
enostavno. Ponoči jo kupujejo iz amerike in kitajske, ker imajo takrat sonce. potem pa jo pripeljejo z ladjami in jo v Kopru filajo v omrežje.
SambaShare ::
Mr.B ::
Rudnik v ugašanju, potem pa napišejo :
iz velenjskega rudnika ga zaradi tehničnih težav ne morejo spraviti dovolj
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Goran's Blog ::
Poraba za September 608 Kw/h vse skupaj.
V družini nas je 5. 3 skrinje, 1 hladilnik kateri tečejo 24h/7.
91€ skupaj z DDV-jem za September.
V družini nas je 5. 3 skrinje, 1 hladilnik kateri tečejo 24h/7.
91€ skupaj z DDV-jem za September.
SambaShare ::
Rudnik v ugašanju, potem pa napišejo :
iz velenjskega rudnika ga zaradi tehničnih težav ne morejo spraviti dovolj
Kako pa bo drugače, če se že 20 let tuli da bojo TEŠ s premogovniki zaprli. Zdaj niti rudarjev ni več. Uvoziti pa tudi ne morejo, ko ga hočejo vsi. Da bi si ga kopali doma smo pa v Evropi tako prefini.
Me zanima po kakšni ceni so kupili teh manjkajočih 900kW, zdaj čez dan. In koliko je bilo to sploh planirano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()
kow ::
SambaShare je izjavil:
Pa je out še TEŠ.
https://www.finance.si/9004973/Tezave-o...
https://www.eles.si/prevzem-in-proizvod...
Si lahko bolj natancen? Kaj tocno so izklopili, za koliko casa itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podražitve elektrike - Gen-i (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 82868 (7257) | delavec44 |
» | zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24479 (5833) | chucki |
» | Poraba el. energije v vašem gospodinjstvu? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10840 (9604) | Kowkele |
» | Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32121 (29672) | Kaboom |
» | Elektrika pri RWEOddelek: Loža | 15535 (10679) | Alamar |