Forum » Kaj kupiti » pasivna grafična kartica
pasivna grafična kartica
Matko ::
Katero pasivno kartico priporočate?
Sedaj imam 1920*1200 + 1600*1200, oba preko DVI
ki bo počasi nadgrajen v 3840*1600 + 1920*1200.
Igre se NE igrajo
Igre se NE igrajo
Scorpia ::
Zadnje generacije AMD/Nvidia... ce je denar problem, pa predzadnje generacije in tko naprej, pac nisi napisal finance.
////
pegasus ::
Grafike, vgrajene v proce, so danes že vrh glave. Recimo en nuc s 6w atomom brez težav fura 2x 4k.
kuglvinkl ::
Grafike, vgrajene v proce, so danes že vrh glave. Recimo en nuc s 6w atomom brez težav fura 2x 4k.
AMD 6 in več jedrni tega nimajo.
Katero pasivno kartico priporočate?
Igre se NE igrajo
Kako pa misliš poštimat scaling? mene tudi tak setup srbi, samo se mi ne sanja, kako bi to šlo. Ali lahko naštimaš različen scaling ya vsak monitor posebej?
Your focus determines your reallity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Matko ::
Gledal sem recimo:
GeForce GT 1030, 2GB, 30W, ~80€
priključka sta HDMI, DVI-D - bo to OK, ali rabim DP
@kuglvinkl
na to sploh nisem pomislil
GeForce GT 1030, 2GB, 30W, ~80€
priključka sta HDMI, DVI-D - bo to OK, ali rabim DP
@kuglvinkl
na to sploh nisem pomislil
ti predlagam, da probaš v praksi. Recimo, če ima kdo laptop in 4k monitor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Mavrik ::
Kako pa misliš poštimat scaling? mene tudi tak setup srbi, samo se mi ne sanja, kako bi to šlo. Ali lahko naštimaš različen scaling ya vsak monitor posebej?
Na Windows 10 in macOS lahko naštimaš ločen scaling za monitorja. Kolikor sem testiral dela OK.
The truth is rarely pure and never simple.
OK. Sem pa bral te dni, da je problem z zabluranim tekstom na ne glavnem monitorju, če prek ene grafične furaš dve različni resoluciji, npr. 4k in 1080p. Noben od thredov ni imel rešitve. Kot pravi, osebno bi moral sprobat setup, da bi videl, kaj je. Al je res problem v osveževanju, al v čem... 720p in 1080 dela recimo BP, ne vem potem zakaj je ravno 4k problem.
Nenazadnje, MS prioroča, da "razmisli" o tem, da bi deployal monitorja z enako ločljivostjo.
Nenazadnje, MS prioroča, da "razmisli" o tem, da bi deployal monitorja z enako ločljivostjo.
strumf666 ::
Tudi na enem monitorju pri uporabi scalinga je tekst v npr. Explorerju zabluran... Predvidevam, da, ker gre za zelo staro aplikacijo, pa ni najbolj kompatibilna s scalingom. V katerem stoletju jo misli m$ posodobit pa verjetno tudi google ne ve...
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
pegasus ::
Obujam to temo ... ker me mika nakup večje piksne, katere proci nimajo vgrajene grafike, raziskujem, kaj se dobi od pasivnih grafičnih. In z grozo ugotavljam, da so to samo nvidie 1030. Po netu se sicer najdejo neki testi amd rx kartic s pasivnim hlajenjem, a jih na geizhals ni videti. S stališča odprtokodnih driverjev bi raje imel amd grafiko kot nvidia, a bi rad imel pasivno. Mora poganjat 2x 4k zaslon, X11 brez kakršnekoli 3d grafike.
Kak nasvet, kje iskat pasivne amd grafične? V skrajni sili se bom zadovoljil s kako semi-passive.
Kak nasvet, kje iskat pasivne amd grafične? V skrajni sili se bom zadovoljil s kako semi-passive.
Master_Yoda ::
AMDjeve grafe so imele vedno dosti vecjo porabo ce si priklopil 2 monitorja gor (mislim da je razlika 60W proti 10W v prid nvidii). Nevem pa ce so ze slucajno to popravili.
bajsibajsi ::
Obujam to temo ... ker me mika nakup večje piksne, katere proci nimajo vgrajene grafike, raziskujem, kaj se dobi od pasivnih grafičnih. In z grozo ugotavljam, da so to samo nvidie 1030.
GTX 1050 Ti se prodajajo tudi pasivne; npr. http://www.palit.com/palit/vgapro.php?i...
Sem pa precej preprican, da lahko do nekega uporabnega loada z dobrim heatsinkom povsem zadovoljivo pasivno hladis tudi GTX 1060. Ze kaksna tri leta nazaj so prodajali recimo Arctic Accelero S3, ki naj bi deloval OK na GTX 960.
bajsibajsi ::
vecina 1060k tako ima semi passive mode, ki izklopi fane do dolocenga tempa
Tocno, moja Asus GTX 1060 6 GB razen ob dolocenem specialnem programju (npr. UE4, Anylogic, igre itd.) sploh ne zazene venta. Pri srfanju, gledanju FHD YT/Twitch je prakticno vedno pasivna. Venta zazene pri nekje 56°C, kar naceloma ne povzroci nobeno obicajno opravilo na racunalniku.
gddr85 ::
sej a nima to dans večina custom gpujev, up to cca 50c zero rpm
..od amdja je pa obstajala xfx 460 heatsink edition
..od amdja je pa obstajala xfx 460 heatsink edition
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 74347 (24189) | Yenk |
» | gtx 1070 + 4x monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3349 (2748) | Modri dirkač |
» | Eyefinity, ne dobim slike skozi DPOddelek: Zvok in slika | 3795 (3223) | huelz |
» | Rabm grafično karto, kiOddelek: Kaj kupiti | 3238 (2569) | kuglvinkl |