Forum » Izdelava spletišč » Učenje izdelave
Učenje izdelave
mihy11 ::
zdravo forumaši :)
Sem študent in imam plan, da se naučim izdelovati spletne strani in si poiščem službo na to temo že v času študija. Zanima me kakšen bi bil najboljši način, da bi se veliko naučil in da so "tutoriali" ne ravno najbol začetniški, ker nekaj HTML,CSS že poznam, vendar ne zadosti. Hvala vsem, ki ste že bili v podobni situaciji in mi boste pomagali.
Sem študent in imam plan, da se naučim izdelovati spletne strani in si poiščem službo na to temo že v času študija. Zanima me kakšen bi bil najboljši način, da bi se veliko naučil in da so "tutoriali" ne ravno najbol začetniški, ker nekaj HTML,CSS že poznam, vendar ne zadosti. Hvala vsem, ki ste že bili v podobni situaciji in mi boste pomagali.
"Computers are good at following instructions, but not at reading your mind."
by Donald Knuth
by Donald Knuth
TheBlueOne ::
Jaz sem bil v taksni situaciji kot student in ti bom poskusil razloziti kako jaz vidim tole "niso". Glavni problem je bil, da si moral biti ze kar dober, da te ni bilo treba solati.
Prvi dve strani za podjetja sem postavil zastonj in jih zastonj nadgrajeval, potem so i kaj malega placali. Ko sem ze postavil strani, ki so bile 100% kodirane. Takrat se nisem delal dovolj optimalno, da bi mi vecja podjetja zaupala kaksen razrez.
Po kaksnem letu ali dveh, ko sta ze stali dve strani in sem imel nalozeno vse od virtualnega serverja do lokalne baze podatkov, sem zacel delati svoje template za Wordpress.
Medtem sem zacel delati kot designer nalepk in napisov, kjer smo delali tudi CNC razrer, imeli ploterje, tam sem zasluzil neprimerno vec kot s kodiranjem. Znanje kodiranja sem porabil samo se za diplomo, ker je drugace za moj okus presuhoparno delo in relativno slabo placano.
Morda ti lahko kdo pove, koliko se danes ta storitev sploh placuje, ce sploh se kdo dela kaj taksnega lokalno.
Prvi dve strani za podjetja sem postavil zastonj in jih zastonj nadgrajeval, potem so i kaj malega placali. Ko sem ze postavil strani, ki so bile 100% kodirane. Takrat se nisem delal dovolj optimalno, da bi mi vecja podjetja zaupala kaksen razrez.
Po kaksnem letu ali dveh, ko sta ze stali dve strani in sem imel nalozeno vse od virtualnega serverja do lokalne baze podatkov, sem zacel delati svoje template za Wordpress.
Medtem sem zacel delati kot designer nalepk in napisov, kjer smo delali tudi CNC razrer, imeli ploterje, tam sem zasluzil neprimerno vec kot s kodiranjem. Znanje kodiranja sem porabil samo se za diplomo, ker je drugace za moj okus presuhoparno delo in relativno slabo placano.
Morda ti lahko kdo pove, koliko se danes ta storitev sploh placuje, ce sploh se kdo dela kaj taksnega lokalno.
DeeCoy ::
Tole vprašanje je žal preveč široko... "poiščem službo" v izdelavi spletnih strani lahko pomeni... HTML, css designer (simple front end), ampak v zadnjem času gre vse na node ipd. backend, resposive design, npr. bootstrap framework itd.. Tega je že celo morje, ob tem da še vedno večina stvari laufa na phpju, da ne omenim, da ogroooomno stvari laufa na wordpressu, opencartu, joomli in podobnih platformah, s katerimi je skoraj nič dela.. Tako da.. odvisno kaj hočeš, ponavadi je tako, da moraš znat php, javascript, css, html, poznat popularne frameworke, potem te podjetje samo uvede, učiš se tako kot vsi, sproti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 16010 (9826) | Netrunner |
» | Ali izdelovati spletne strani ali programirati?Oddelek: Loža | 4312 (2492) | c3p0 |
» | Kako dobiti službo v IT brez faksaOddelek: Pomoč in nasveti | 4838 (3934) | IL_DIAVOLO |
» | Kako vaditi izdelavo strani?Oddelek: Izdelava spletišč | 11429 (9620) | BigWhale |
» | Kako postaviti spletne strani kot so Bolha.si ali Nepremicnine.net? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11383 (9425) | Tody |