» »

Odklop in čas zase - kako se sprostite?

Odklop in čas zase - kako se sprostite?

1
2
»

Mato989 ::

Ja saj, dejansko je veliko tudi odvisno od kolesa od podlage... pa od časa kdaj greš... lahko recimo greva naredi 30km po halozah konec julija ob 14:00 pa da vidimo če je to napor ali ne, še po ravnem pri 38tih stopinjahje napor...

Lahko pa greš s specialko po ravnem 100km brez da bi zaščivcal pol toliko kot v 1. primeru
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

BivšiUser2 ::

alkohol/trava je super sprostitev, ampak samo v primeru, če imaš nekoga ob sebi s katerim se boš sprostil in vrgel z njim kako dobro debato. Se pravi zate to ne pride v poštev, če nimaš družbe, kar je čudno saj je na faxu/študentu polno žurk.

V našem študentu se ne sme žurirat, ker je tihi dom. Mi je pa tja iti brez nekoga, ki ga ne poznam neprijetno.

Poskusi s športom, to bo še najboljša sprostitev zate. Ne le da boš naredil nekaj dobrega zase, ampak boš dobil energijo za nove projekte. Če študiraš v Ljubljani imaš pred nosom rožnik, tivoli, greš tečt/rekreirat na trim stezo/točke, možnosti imaš ogromno.

Ja šport sem že iskal, celo dobil ponudbo, da bi nadaljeval z baseballom, mi je pa urnik luknjast, večina predavanj je popoldan, si pa nas profesorji želijo tako mocno, da nam je udeležba predavanj 10% ocene ( sicer mi je predmet kul) oz. preverjajo prisotnost s podpisi in ti rečejo, da te bodo na ustnem tam iskal kjer si manjkal. Glede na to, da sem overweight mi šport bi mi šport zelo koristil, sem pa že dal skoz par športov, ali sem zgubil motivacijo (tek, specialna,vadba na stangah - tema na ST) ali je klub propadel (judo, baseball), do klasike (zogobrc,kos, odbojka) pa čutim nek odpor.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

jype ::

Mato989 je izjavil:

Ja saj, dejansko je veliko tudi odvisno od kolesa od podlage... pa od časa kdaj greš... lahko recimo greva naredi 30km po halozah konec julija ob 14:00 pa da vidimo če je to napor ali ne, še po ravnem pri 38tih stopinjahje napor...
Komot greva, pa bova videla, če je napor.

FireSnake ::

S4NNY1: Vidim, da iščes same izgovore. tisto, kar ti je všeč propade, tisto, kar je na voljo te ne interesira.

Če si boš razpucal v glavi boš lahko takoj začel s športom. Hitra hoja ali počasen tek za začetek bo povsem dovolj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Da še malo mi iz strejše garde nekaj dodamo :D

...Midva z ženo pleševa :)... Trikrat tedensko, izklopiva pri tem totalno....

LP

Jože

Jerry000 ::

shadeX je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Popravljam prejsnji post, alkohol/trava ni super. Ne vem od kje ideja da je

Seveda je super. Če te alkohol ne naredi ravno nasilnega debila ali trava paranoika.

Dovolj je, ker jih veliko ne vidi konca temu. Potem grejo pa še za volan in nastradajo drugi. Ok, res pa je da je to mogoče ekstrem. Če je alkohol mišljen kot eno pivo med frendi OK. Jaz sem gledal iz stališča ko je več alkohola.

kuglvinkl ::

BivšiUser2 je izjavil:

alkohol/trava je super sprostitev, ampak samo v primeru, če imaš nekoga ob sebi s katerim se boš sprostil in vrgel z njim kako dobro debato. Se pravi zate to ne pride v poštev, če nimaš družbe, kar je čudno saj je na faxu/študentu polno žurk.

V našem študentu se ne sme žurirat, ker je tihi dom. Mi je pa tja iti brez nekoga, ki ga ne poznam neprijetno.

Poskusi s športom, to bo še najboljša sprostitev zate. Ne le da boš naredil nekaj dobrega zase, ampak boš dobil energijo za nove projekte. Če študiraš v Ljubljani imaš pred nosom rožnik, tivoli, greš tečt/rekreirat na trim stezo/točke, možnosti imaš ogromno.

Ja šport sem že iskal, celo dobil ponudbo, da bi nadaljeval z baseballom, mi je pa urnik luknjast, večina predavanj je popoldan, si pa nas profesorji želijo tako mocno, da nam je udeležba predavanj 10% ocene ( sicer mi je predmet kul) oz. preverjajo prisotnost s podpisi in ti rečejo, da te bodo na ustnem tam iskal kjer si manjkal. Glede na to, da sem overweight mi šport bi mi šport zelo koristil, sem pa že dal skoz par športov, ali sem zgubil motivacijo (tek, specialna,vadba na stangah - tema na ST) ali je klub propadel (judo, baseball), do klasike (zogobrc,kos, odbojka) pa čutim nek odpor.

Mogoce je starting point psiholog. Lahko pa iz trme poizkusas tedno teci in potem ugotovis, ali je bolje.
Your focus determines your reallity

Barbarpapa2 je izjavil:

Pozdrav

Da še malo mi iz strejše garde nekaj dodamo :D

...Midva z ženo pleševa :)... Trikrat tedensko, izklopiva pri tem totalno....

LP

Jože

Jaz bi tudi, pa moja noče :8)

@kuglvinkl - dejansko sem že bil pri psihologpsilogonji.
@Firesnake - sem vsaj nekaj probal. Saj baseball/softball je tudi na voljo v LJ. Ježica, Lisjaki, Dream Team. Bi se magari na Ig / v ŠL še peljal.

Zgodovina sprememb…

No, kar tako naprej.
Srečno!

shadeX ::

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zakaj spet misliš da tvoja situacija oz. praksa deluje na drugih?

Pejd tekmovat koliko alkohola lohk spiješ z nekom k ma v tem že prakso. Pa boš videl kaj je to napor.

Mato989 ::

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Prav, ti s ponijem za otroka, jaz pa s specialko ;)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

TheKekec ::

shadeX je izjavil:

Pejd tekmovat koliko alkohola lohk spiješ z nekom k ma v tem že prakso. Pa boš videl kaj je to napor.

Jaz se javim, če kdo rabi.

The Player ::

velik sreče, molil bom za vas :D

https://www.facebook.com/Slavorum/video...

PS: upam, da video dela, ker je iz FBja

Avenger ::

Ples, plezanje, varjenje, popravljanje stvari. Vsaka stvar je čisto drugačna od druge, ampak vse imajo nekaj skupnega, če lahko najdeš flow.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Meizu ::

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pravi napor je sredi julija/avgusta terat po jadranski magistrali, tam med zadrom in sibenikom, lansko sezono je bilo tam pasje vroce, termoneter v avtu je pokazal tudi 45c, videl sem pa kar nekaj kolesarjev na cesti. Takim dam full respect, hkrati pa molim da pride ziv domov, to so za telo hudi stresi, pa se soncarica je zelo realen outcome. Moras bit res v formi za take podvige.

energetik ::

Pri 4m dojenčku, ki se ponoči zbuja in dere na 1-2h, ter 5-letnici ki tudi zahteva pozornost, časa zase _ni_. Sproščamo se kvečjemu skupaj med vikendom, ko gremo na izlet v naravo in tamali končno spi v vozičku. Pa morda nama rata 1x/teden vsakemu posebej laufat za pol ure.

Sicer pa so daleč časi, ko sem lahko zvečer usedel za TV in pogledal film. Ko dava tamale spat (kar je cel projekt) in ko za silo pospraviš, vidiš samo še posteljo in spanje. V službi pa najprej 2 kavi v žilo, da lahko funkioniram.
Nekoč bo bolje, upam.

Zgodovina sprememb…

Aquafriend ::

Dejansko smo prisli v case, ko je priporocanje drog za sprostitev postalo normalno. :P

Jaz sem zastarel in priporocam sport.

Zgodovina sprememb…

Raje naravne droge, kot pa umetne. Sicer je dolgoročno učinek isti.

Gogyto ::

1.) tek, kolo odvisno od vremena in cajta vikend ponavadi bolj bicikel, tam, do dve uri miganja
2.) fuzbal s kolegi iz otroštva, enkrat na teden, celo leto
3.) sprehodi z ženo, pa zdaj po novem še kak badminton, tenis
4.) playstation4

@energetik
Še prehitro boš imel spet cajt zase. :)

FiReFTW ::

BivšiUser2 je izjavil:

Se pridružujem osebam s ciklom Služba (Fax) -> Spanje. Predvsem ne vem kam bi se za rekreacijo dal.

Kako pester in zanimiv lajf!

zobnik ::

- grem vrtnarit
- na sprehod
- spečem kruh
- skuham kosilo in večerja
- pograbm listje s travnikov
- pospravim okol kmetije
- poberem smeti
- pospravim hišo
- poleti spravilo sena

To in še več je za mene sprotitev

Muka pa mi je kako težko fizično delo to pa ne more bit sprostitev

krneki0001 ::

Za sproščanje je najboljši slo-tech forum. :))

__Devil__ ::

Ja, če sproščen prideš :). Je pa za sproščanje najboljše dobra družba in sprehod po naravi ali predvsem kolesarjenje po gozdnih poteh. Nimaš boljšega. :D. Včasih tudi raziskovanje mesta z kolesom.

energetik je izjavil:

Pri 4m dojenčku, ki se ponoči zbuja in dere na 1-2h, ter 5-letnici ki tudi zahteva pozornost, časa zase _ni_. Sproščamo se kvečjemu skupaj med vikendom, ko gremo na izlet v naravo in tamali končno spi v vozičku. Pa morda nama rata 1x/teden vsakemu posebej laufat za pol ure.

Sicer pa so daleč časi, ko sem lahko zvečer usedel za TV in pogledal film. Ko dava tamale spat (kar je cel projekt) in ko za silo pospraviš, vidiš samo še posteljo in spanje. V službi pa najprej 2 kavi v žilo, da lahko funkioniram.
Nekoč bo bolje, upam.

Bo. Saj ne, da sem jaz dal to ze skozi, ampak ponavadi je tako. Se bodo ze tamali malo osvobodili, pa bos imel stiri dodatne roke v bajti. Pol bos pa pivo cukal :)

Meizu je izjavil:

hkrati pa molim da pride ziv domov, to so za telo hudi stresi, pa se soncarica je zelo realen outcome. Moras bit res v formi za take podvige.
Eh, vse kar v resnici potrebuješ je dobra čelada (da ves čas voziš po senci in se ti glava ne pregreva) in dovolj tekočine (da ne dehidriraš). Jaz poleti skozi hrbet prešvicam okoli 4l/100km, naredim jih pa 150-300. Pozimi in po ravnem je veliko lažje.

energetik je izjavil:

Nekoč bo bolje, upam.
Ko spijo celo noč je itak že super, če jih pravilno vzgojiš se, ko gredo v šolo, znajo že sami zrihtat.

jype je izjavil:

Meizu je izjavil:

hkrati pa molim da pride ziv domov, to so za telo hudi stresi, pa se soncarica je zelo realen outcome. Moras bit res v formi za take podvige.
Eh, vse kar v resnici potrebuješ je dobra čelada (da ves čas voziš po senci in se ti glava ne pregreva) in dovolj tekočine (da ne dehidriraš). Jaz poleti skozi hrbet prešvicam okoli 4l/100km, naredim jih pa 150-300. Pozimi in po ravnem je veliko lažje.

energetik je izjavil:

Nekoč bo bolje, upam.
Ko spijo celo noč je itak že super, če jih pravilno vzgojiš se, ko gredo v šolo, znajo že sami zrihtat.

Svaka cast jype.

Tilen ::

Jype, koliko kalorij se realno nadomesti še isti dan na takšni vožnji poleti?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Na tak dan jaz ponavadi ne zaužijem prav veliko kalorij, ker nimam občutka, da sem pretirano lačen. Če bi moral, bi jih najlažje nadomestil s sladkorji in maščobami, se pravi nutella, marmelada, maslo, pa kruh, da ti ne postane slabo... Ampak to počnejo profesionalci, ki več dni zapored vozijo takšne etape in se vsak večer bašejo s pašto, če pa lahko vmes teden dni počivaš, pa sploh ni hudega - greš počivat, zjutraj pa palačinke z nutello ali kaj podobnega.

Svaka ti čast za take podvige jype.

jype je izjavil:

energetik je izjavil:

Nekoč bo bolje, upam.
No saj tamala že spi celo noč in tudi obleče se sama, ampak zdaj smo z dojenčkom spet na nuli :)
Tako da ja, kdor misli imet otroke, se splača imet takoj enega za drugim, potrpiš tiste ~4 leta, pol je pa vedno boljš. Mi smo si že malce preveč razmaka privoščil...
Si pa predstavljam, kakšen bo preskok, ko bosta sebe čisto sama zrihtala, pa še pomagala pri hišnih opravilih, to bo totalni luksus.. :D

Zgodovina sprememb…

kingsix ::

Čas zase?
hm.. no midva imala 1 letno hčero... čas zase narediva tako, da jo dava vsako soboto za 4-6h v varstvo babici/teti etc.
Midva pa greva domov seksat. Med tednom si nekaj ur za to preprosto ne moreva vzet in je treba bolj na hitro, pa še takrat zmoti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

kingsix je izjavil:

Čas zase?
hm.. no midva imala 1 letno hčero... čas zase narediva tako, da jo dava vsako soboto za 4-6h v varstvo babici/teti etc.
Midva pa greva domov seksat. Med tednom si nekaj ur za to preprosto ne moreva vzet in je treba bolj na hitro, pa še takrat zmoti.

Dobra sta ce lahko “nekaj ur” seksata :)

D3m ::

kingsix je izjavil:

Čas zase?

Hja.

Ta vikend je moj mali vztrajal, da bo v svoji postelji spal. In sva z mojo imela končno svojo francosko posteljo za sebe in najine intimne podvige med tem, ko je mali spal opoldne.

Great success moram reči.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Vazelin ::

Fak si je res tako težko vzeti pol ure za to da se poseksate?:))
Me malo spominja na uno da rabiš vsaj velikega enoprostorca da se družinica treh kamorkoli odpelje

Pri 1 otroku ni panike.

Pri 2 je že težje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vazelin je izjavil:

Me malo spominja na uno da rabiš vsaj velikega enoprostorca da se družinica treh kamorkoli odpelje
Ko spiš _vsako_ noč tam do max 4h, komaj stojiš na nogah od utrujenosti in zaspiš takoj ko se uležeš, ja je težko.

Vazelin ::

energetik je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Ko spiš _vsako_ noč tam do max 4h, komaj stojiš na nogah od utrujenosti in zaspiš takoj ko se uležeš, ja je težko.

Super jaz ne bom imel težav saj 4 ure zame ne predstavlja težave:D
Recimo danes šel spat ob 3eh ob 7ih že pokonci (me je tako žejal uni piščanec ki sem ga pekel ponoči da nisem zdržal :D)

energetik je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Zakaj se pa ne menjata? Enkrat en spi drugič drugi. Je res treba da sta oba zjebana cel dan?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Vazelin je izjavil:

energetik je izjavil:

Zakaj se pa ne menjata? Enkrat en spi drugič drugi. Je res treba da sta oba zjebana cel dan?
Zaenkrat še ne znam dojiti... Tako da tudi če sem jaz spočit, kaj mi to pomaga, če je ona kot cunja.

Zgodovina sprememb…

kingsix ::

energetik je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Pol ure se najde, to ni problem..ampak za naju je to nič...Imava rada, kot midva rečema sex popoldneve/večere, ko se posvetiva zadevi za dlje časa in popolnoma brez motenj.
Ko veš, da je v drugi sobi tempirana bomba in nekaj hitiš - to zame ni tisti pravi sex.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

kuglvinkl ::

Roughhousing

https://www.artofmanliness.com/2012/02/...

In rekreacija ter branje.
Your focus determines your reallity

Vazelin je izjavil:

Ne, ampak to je čisto druga športna disciplina kot maraton, ki je vsaj pri nama precej bolj priljubljena in le redko traja manj kot dve uri.

Še bolj je stresno doživeti čustven šok, ko sredi divjega spolnega odnosa (takšnega, pri katerem ti v ušesih bobni utripanje srca) zaslišiš nežen otroški glasek, ki sprašuje po tebi, obrneš glavo in čisto od blizu vidiš obraz še ne tri leta starega otroka, ki z očitnim zanimanjem opazuje dogajanje, ki se po nekem čudnem naključju tudi takoj zaključi.

Povsem razumem energetika, da je utrujen od neizprosne rutine dveh mulcev in da hkrati noče pustit mamice same in se odklopit. Jaz tudi nisem, se ne spodobi.

Meizu je izjavil:

Dobra sta ce lahko "nekaj ur" seksata :)
Meni se zdi, da gre za kombinacijo telesne pripravljenosti, sproščenosti, partnerskega ujemanja in jasno tudi trenutnih želja.

Meni se zdi, da gre za kombinacijo telesne pripravljenosti, sproščenosti, partnerskega ujemanja in jasno tudi trenutnih želja.

Itak, moram pa vseeno rect da je 3 urni seks ze kar eksotika.

Jaz z mojo povprecno intimim 1.5 ure, ampak IMO tudi dve uri ne spadata pod "nekaj ur". :)

juroz ::

same kasanove ejga :))

Kaj pa ti?
|HP EliteBook|R5 6650U|

pegasus ::

Evo ta vikend se bom naletel do onemoglosti :D Vreme bo majka ...

iso2000 ::

Moje odklapljanje:
parkrat (3-4) na teden ca. 40 minut vadba z lastno težo. Doma, ko najdem čas ob 2 letnem mulcu, zahtevnem psu in delno razumevajoči boljši polovici.
Enkrat do dvakrat tedensko košarka s kolegi iz mladosti - en fiksen in en plavajoč termin.

Ponavadi, ko gre mulc spat, ali kakšen sprehod s psom, prčkanje po računalniku, branje knjige, hiberniranje pred TVjem, kuhanje... Kdaj mi tudi vadba pade v ta termin, ko prej ne utegnem... Ja marsikaj bi še počel, ampak potem je treba pa spat :P

Kebab11 ::

Hoja v gore :)
Obiščite mojo spletno stran
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsakdanja rutina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8112752 (10879) branimirII
»

Postal sem razdražljiv za znoret (strani: 1 2 )

7512419 (7549) kuall
»

Kaj piti/jesti pri daljšem fizičnem naporu? (strani: 1 2 )

6714666 (12923) kitewing
»

Nakup trekking kolesa

Oddelek: Šport
346134 (5397) Martin Krpan

Več podobnih tem