Forum » Pomoč in nasveti » Smart home za specifično vlogo
Smart home za specifično vlogo
fr1k ::
Iščem rešitev za oddaljeni nadzor starejše osebe medtem ko je v stanovanju sama.
Cilj je sporočilo na pametni telefon, če se dogaja kaj izven vsakodnevne rutine.
Zamislil sem si par senzorjev, npr. za:
- gibanje
- odpiranje vrat
- detektor prisotnosti dima.
Rešitev bi morala spremljati aktivnost gibanja ali odpiranja/zapiranja vrat ter če teh dogodkov v določenem časovnem obdodbju ni, poslati sporočilo. Detektor dima naj bi seveda sporočilo poslal takoj.
S Smart home apliakcijo bi lahko reševal zaželjeni scenarij, pa sem se izgubil v množici produktov, protokolov ZigBee, Wifi, X-wave itd.
Poleg tega se mi zdi da so ti produkti več ali manj fokusirani na obratno funkcijo, torej da pošljejo alarm ko se v stanovanju zazna gibanje ali odpiranje oken/vrat; za moj scenarij pa ne vem ali bi ga lahko "nakrivil" ali ne.
Budget je omejen, recimo Fibaro Lite se mi zdi že predrag, saj ne rabim vseh mogočih funkcij razen teh napisanih.
Samogradnja bi bila opcija, a nimam pravega časa za to.
Predlogi so dobrodošli. Verjetno ima že kdo podobne izkušnje na tem področju.
Hvala in lp,
Frenk
Cilj je sporočilo na pametni telefon, če se dogaja kaj izven vsakodnevne rutine.
Zamislil sem si par senzorjev, npr. za:
- gibanje
- odpiranje vrat
- detektor prisotnosti dima.
Rešitev bi morala spremljati aktivnost gibanja ali odpiranja/zapiranja vrat ter če teh dogodkov v določenem časovnem obdodbju ni, poslati sporočilo. Detektor dima naj bi seveda sporočilo poslal takoj.
S Smart home apliakcijo bi lahko reševal zaželjeni scenarij, pa sem se izgubil v množici produktov, protokolov ZigBee, Wifi, X-wave itd.
Poleg tega se mi zdi da so ti produkti več ali manj fokusirani na obratno funkcijo, torej da pošljejo alarm ko se v stanovanju zazna gibanje ali odpiranje oken/vrat; za moj scenarij pa ne vem ali bi ga lahko "nakrivil" ali ne.
Budget je omejen, recimo Fibaro Lite se mi zdi že predrag, saj ne rabim vseh mogočih funkcij razen teh napisanih.
Samogradnja bi bila opcija, a nimam pravega časa za to.
Predlogi so dobrodošli. Verjetno ima že kdo podobne izkušnje na tem področju.
Hvala in lp,
Frenk
HappyPills ::
Hja, opcije dejansko so. Sam ti predlagam Samsung home na katerega lahko vežeš čuda senzorjev in jih preko appa upravljaš. Težava bo s specifiko. Da se a bo treba zavihat rokave in sprogramirat kar bi želel dosežt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 479937 (1132) | TRIROG |
» | Vlamljanje in zaščita (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25485 (11569) | PersonaRuda |
» | Večkrat prekoračena maksimalna količina CO v stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15122 (6124) | sandmat |
» | IT v novi hisi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8670 (6664) | jero_no1 |
» | do 1. januarja 2017 vgraditi javljalnik ogljikovega monoksidaOddelek: Loža | 21616 (13618) | kixs |