» »

Vinko Beznik

Vinko Beznik

DMouse ::

Že neki časa so mediji v čast Vinka Beznika spet polni afere Depala vas. Kaj mora po vašem mnenju dogajat tipu, da gre Slovencem prodajat take buče? Je res tolk razočaran zarad ljudi ki so mu "obrnili hrbet" ali se gre le za denar?

Barakuda1 ::

Kaj pa če je vse res:\

DMouse ::

I don't think so. Sicer pa upam da ne bo ostalo samo pri članku v Mladini, ampak da bodo tipa malo pretipali kako lahko podkrepi svoje trditve... Janša je sicer namignil da ga bo tožil, samo ne verjamem da bo kaj iz tega.

Thomas ::

Se bo izkazalo, da je bila policija iz vajeti države?

Po moje da ja. To pomeni, da (vsaj takrat) nismo bili demokratična država.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Narcos Satanicos ::

Vojska je prekoračla pooblastila, policija pa mogoče tud.

Thomas ::

Hehe ... relativno nepomemben dogodek. Kaj bi se zgodilo, če bi vojska takrat v Postojni uspela zadržati tatove orožja? Sicer jih ni - ampak bi se lahko zgodilo da bi pa jih. Bog obvari, da so bili tatovi civilisti. To bi bilo vmešavanje vojske v civilno sfero?

Matr ste hecni. Vse verjamete Slovenskim medijem. Vsako traparijo.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

A vohuni naj bi spadali v civilno sfero?

Nikjer nevidim prekoračitev pooblastil vojske..

Afera pa je bila obnovljena le zato, ker se bojijo (skoraj) popolne (beri:brez afer) Barbare Brezigar. Na predsedniških volitvah je skoraj zmagala, zdaj pa bi skupaj z SDS in NSi gotovo.
Zato so naši trenutni oblastniki aktivirali svoj oddelek za nizke udarce (Mladino).

Kdor pa še zmiraj neverjame da ni vresnici nič drugega na tem pa naj se zamisli. Če bi dobili kakršnokoli nepravilnost, bi to prišlo v javnost, saj je to v interesu naših oblastnikov (neveste koga mislim? Ah dejte no..).

krneki0001 ::

Vsi skupaj so za odmet in naj se izbere novo vodstvo - tako veliko bolj demokratično in tako ki bo manj kradlo, pa več naredilo za našo državo.

LP
Nebivedu

Thomas ::

Brez veze politizirat okoli tega. Mene samo zanima, če bi šli civilisti krast (orožje) v vojašnico, pa jih straža prime, je to poseg vojske v civilno sfero, kar trobijo že 10 let?

Kakšen levi pravnik bi to imenitno razložil.


:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Brez veze politizirat okoli tega. Mene samo zanima, če bi šli civilisti krast (orožje) v vojaš
> nico, pa jih straža prime, je to poseg vojske v civilno sfero, kar trobijo že 10 let?

Ce bi, kdorkoli, civilist ali ne civilist, saril znotraj vojasnice, skladisce or whatever, bi ga kolikor toliko sposoben vojak in strazar ustrelil (naborniki to niso :P), ce se ne bi hotel predati. Ce se pa preda, potem je pa potrebno obvestiti nadrejenega in ta potem obvesti policijo, ki pride po nesrecnika in ga odpelje...

Tako so mene ucili :)

MadMicka ::

Tale Thomas doskrat opleta s pravniki levo in desno. Po nepotrebnem.

Če kdo ne vid razlike med tem, da vojska v vojašnici prepreči krajo (zato tudi so stražarji :) ) in tem, da vojska izven vojaških objektov ustavi civilno osebo v civilnem vozilu in ga pretepe, potem takemu pač ni pomoči.

In tak človek potem še pravi, kako smo trapasti, ker verjamemo slovenskim medijem. Trapast je kvečjemu on, ker verjame, kar piše v Mag-u.:\

Luka Veliki, še zate dve stvari: najprej glede vohunov: se pravi po tvoje kogar vojska določi za vohuna, je že izločen iz civilne svere? Razlaga, zakaj je to grozno zgrešeno, mislm da ni potrebna. Mislm, kle se vid, kolk je ljudi, ki ne razume osnov demokratične države.
IN drugo: oblastniki so aktiviral Mladino, da sesuje Barbaro Brezigar? Halo, a ni tko, da če že, bi jo na ta način skušal sesut tedaj, ko je kandidirala za predsednika države?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

noogy2noogy ::

bigwhale:
Ti bi pa ustrelil lopove ponoči, ki bi jih zasačil pri kraji??? Ne verjamem!!!
Najbrž bi se potuhnil, kot so se verjetno tudi takratni stražarji in poskrbel, da te barabe na zalotijo kako si jih zalotil...

Nabornik ali profi - nihče, ki misli s svojo glavo se ne bo izpostavljal in na svojo pest križal račune kriminalcem, ki tatovi orožja vsekakor so. Rad bi videl frajerja, ki bi pri kraji brez pomisleka sprožil in ustrelil človeka, brez razmišljanja na posledice.

Seveda ni isto, če bi straža ustavila (beri ustrelila, ker drugače ne ustavi nobenga; kdo bo pa čakal da ga stražar legitimira???) lopove in aretacijo na cesti. Vendar pa stražar ni sodelavec obveščevalne službe, lopov pa prav tako ne...če veste kaj mislim. V Depali vasi so bili vsi vpleteni usrani do vratu in še bolj...prave žrtve smo samo mi, ki moramo še deset let poslušati laži povezane s to zgodbico... Vsekakor bi bilo manj problemov, če bi smolnikarja takrat likvidirali. Stavim, da se danes nihče več ne bi spominjal Depale vasi.....Akterji pa bi bili prav tako svobodni.....Žalostno? Ne, resnično....žal
lp noogy

Luka Percic ::

MadMicka: kaj pa naj bi vojska naredila? Če je bil vohun od policije, potem policijo obveščat nima smisla..
O tem da je bil brutalno pretepen bi se dalo še dosti razpravljat, celo preveč..

Zakaj niso že na predsedniških? Zato ker so jo podcenjevali.

MadMicka ::

nism reku, da so ga brutalno pretepl. Pač mel je par bušk kokr se za take situacije spodob.

Brezigarjevo so podcenjeval? Že mogoče za prvi krog, v drugem je bla pa stvar resna in med enim in drugim krogom je blo dost časa, da bi sprožil govorice....

Kar pa se vojske tiče, pa naredmo še korak naprej. Vojska sploh ne sme met nobenih tovrstnih pristojnosti. Kar se pa tiče odnos oficir - vojak, pa nekaj takega, nekoliko bolj strogega kot odnos delodajalec - delavec. Ni vojska zato tukaj, da čuva civiliste od civilne oblasti ali pa vojake od civilne oblasti, temveč zato, da posluša civilno oblast.

Luka Percic ::

hehe, civili pa lahko vojsi delajo kar hočejo, saj itak vojska ne sme odreagirat, ker bi to bil to vdor v civilno sfero če ne celo napoved državnega udara...

Ma zresnite se no..:(

MadMicka ::

Luka, točno tako. Civlna oblast lahko dela kar hoče, pa vojska ne sme odreagirati. Ker civilna oblast je ustanovila vojsko zaradi obrambe pred drugimi državami in sploh ne gre za dve različni zadevi temveč gre za eno zadevo tj. demokratično država, v okviru katere obstaja tudi vojska, policija, reševalci, gasilci itd. Vodi pa državo in vse državne institute v njej civilna oblast.

V bistvu res ne vem, kaj delajo v šolah, da takih osnovnih stvari ne znajo zadost dobr razložit, če jih sploh razlagajo..

Thomas ::

Aha! Vmešavanje vojske v civilno sfero je nedopustno izven vojaških objektov?

Če tat orožja preskoči ograjo in sede v civilno vozilo, sme pokazati vojakom osle, ti pa lahko le pokličejo policijo, ko zmikavt odpelje?

Slabo tile pravniki z logiko ... slabo.



:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Thomas bi v takšnem primeru najprej z vojsko zasedel policijo in sodišče, zato da bi potem lahko v resnici in po pravici kaznoval zmikavta. Ja, sej taka logika je cokla civilizacijskemu napredku že od začetka človeštva.

iration ::

> Civlna oblast lahko dela kar hoče, pa vojska ne sme odreagirati.

Ampak saj je dokazano, da je bil Smolnikar policijski špicelj in ne civilist.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Sploh ni nič važno, kaj je Smolnikar bil in kaj ne.

Parola "vojska se ne sme vmešavati v civilno sfero" je čista neumnost. Jasno, da se v nekaterih primerih lahko. Ni vnaprej to prepovedano. Če beži civilist iz vojske z nekim orožjem (ali dokumenti) - ga vojaški varnostni organi morajo zaustaviti. V vseh demokratičnih državah.

Mici pa nekaj namiguje, "kaj da bi Thomas". Zelo švoh.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

V Depali vasi so storili kaznivo dejanje. Rešila jih je Brezigarjeva z zavlačevanjem postopka tako, da je kaz. dejanje zastaralo. To je jasno. To, da pa se vojska lahko vmešava v civilno svero je pa seveda nemunost. Tudi to je jasno. Namreč vojska je del civilne družbe in kot vsaka druga institucija ima svoje pristojnosti v okviru katerih lahko deluje. V ta okvir ne sodi ustavljanje avtomobilov na terenu in pretepanje voznikov. Toliko je lahko jasno tudi tistim bolj zaslepljenim.

kopernik ::

Napisani so zakoni, ki točno opredeljujejo pristojnosti policije in vojske. Filozofiranje okrog tega nima smisla. Če so pa zakoni "slabi", jih je potrebno spremeniti. Dokler so pa taki kot so, jih je potrebno spoštovati, sicer nima smisla, da jih imamo (ne vem pa, kakšen je bil zakon o vojski v času afere Depala vas in če se je od takrat spremenil).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Thomas ::

Vsaka država ima vojaške varnostne organe. Večkrat na leto pridejo "v kontakt" s civilisti tako, da jih priprejo in izročijo policiji.

Kar se je zgodilo tudi pri nas.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

V tem primeru je konflikt kot temu nekateri rečjo, bil pravzaprav kaznivo dejanje, kar so izrecno zapisali sodniki v obrazložitvi sodbe.

Keyser Soze ::

Če bi poznal Vinkota, bi vedel, da je človek, ki mu ob strani stojijo mnogi pomembni ljudje tako v politiki kot gospodarstvu. In njemu trenutna afera ne bo čisto nič škodila. Menim pa da je pred leti ravnal čisto prav.

Če bi poznal Janšo, mu verjetno ne bi nič verjel, še najmanj pa tisto, s čimer farba svoje uboge volilce. Politikom, ki so imeli svoje osebe garde, ki so samo čakale na njegov ukaz ne gre zaupati. Če bi bilo po moje, bi mu sodil zaradi izdajstva.

Za Brezigarjevo pa ne vem. Je pa že kot pojava mnogo preveč osladna, da bi ji slepo zaupal. Se mi zdi da se za njeno omikano in "nežno fasado" skriva pravi zmaj.

Glede Depale vasi pa mislim, da niso čisto nič posegali v civilno sfero. Mislim, da je Smolnikar lahko vesel, da niso uporabili kakšne bolj tajne in konkretne ukrepe. Pol se gre pa še na sodišče nekaj "bunit". >:D (Pa se je prostovoljno šel takšne igrice in je vedel kaj ga čaka)
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Luka Percic ::

Keyser Soze: lepo da priznaš da so v ozadju politični interesi..

DavidJ ::

>> Če bi bilo po moje, bi mu sodil zaradi izdajstva.

Kar postavi se v vrsto. Pred teboj so na vrsti še Milošević, Marković, tudi Ađić bi kaj rekel ...

:O :\
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

Luka Percic ::

Keyser Soze: koga je pa Janša izdal? A naše (upam samo) trenutnutne oblastnike?
Joh, kako si kaj takega upa, LDS je vendar nedotakljiv!

MadMicka ::

Dokler opozicijo predstavljata takšna nesposobneža kot sta Janša in BAjuk, toliko časa je nažalost LDS dejansko nedotakljiv.

iration ::

> Dokler opozicijo predstavljata takšna nesposobneža ...

Zelo zanimivo. Kako bi pa ti npr. v Sloveniji končal medijski monopol? Ker to je treba najprej končati, da pride opozicija sploh do besede.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

MadMicka ::

Ja, blazno zanimivo. Cel kup dnara so vrgl v cajtng Slovenec, pa je vseen propadu. Bo verjetn treba zamenjat Slovence, da pride Janša na oblast :D

p.s.: če te že tol skrbi monopol, pol naj te raj skrbi monopol javnih občil (TV, cajtngi, radio) v Italiji...

pa še, če bi manjkrat bral in poslušal, kaj dela Janša, bi ga verjetno imel raje....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

kopernik ::

Da si ne bi kdo slučajno mislil, da je kaj čudnega, če je ena stranka na oblasti 10 let. Spomnite se samo Kohla, Thatcherjeve, Mitterana in še veliko drugih, ki so bili na oblasti 15+ let.

Javna občila in monopol? Kolikor vem, lahko vsakdo katerikoli časopis in gleda katerikoli TV kanal. Noben nikogar ne sili, da bere Delo in gleda informativne oddaje na SLO1. Potem je tu še internet, kjer si lahko vsakdo ogleda kako poročajo različni novinarji o istem dogodku. Če smo že pri Janši in Bajuku - ne spomnim se, da bi na SLO1 kdaj "pozabili" pokazati njune tiskovne konference in prav o vsaki zadevi pokažejo še mnenje opozicije.

DavidJ ::

Kolikor jaz vem, je bil Slovenec cajtng SLS-a. :))
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Keyser Soze ::

Davids je pa na Janševi strani.:P

Komur tisti odlomek o privatni vojski ni jasen pa pač ne morem pomagat. Človek, ki pripravlja državni udar ne more in tudi ne bi smel biti aktiven v politiki dotične države. Mnogim je jasno kaj se je dogajalo v tistem času. Veliko več mnogim pa ni jasno kaj se dogajalo.

Ene same velike politične igrice. Nič drugega. In to se gredo še danes. Na račun volilcev, ki pač slepo zaupajo svojim ljubjencem. Ampak saj kaj dosti drugega jim ni storiti.

Kot da je na političnem trgu kakšna pametna izbira za volilca.
OM, F, G!

Thomas ::

Vse politiziranje je odveč. Ker je potem samo LDS-SDS fight.

Samo to je važno, če varnostni organ vojske res ne sme v nobenem primeru aretirati civilista, kot zatrjujejo fani Kučan kluba.

Zagotovo so Nemški vojaški organi pridržali že precej civilistov in jih kasneje predali policiji, kot pri nas Smolnikarja.



;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DMouse ::

> Komur tisti odlomek o privatni vojski ni jasen pa pač ne morem pomagat. Človek, ki pripravlja državni udar ne more in tudi ne bi smel biti aktiven v politiki dotične države. > Mnogim je jasno kaj se je dogajalo v tistem času. Veliko več mnogim pa ni jasno kaj se dogajalo.

"Jasno" je tistim, ki dovolijo, da jim Mladina s svojimi konstrukti pere možgane.
Recimo da je Janša res pripravljal državni udar, zakaj za vraga ga potem ni izvedel, še posebno po tem ko je bil odstavljen iz položaja? Če je resno razmišljal o udaru, je imel takrat odlično priložnost (spomnite se demonstracij pred parlamentom)!

Keyser Soze ::

Meni ne pere možanov Mladina s svojimi konstrukti. Je nisem bral že najmanj pol leta.
Jih pa določenim ljudem pere njihova izvoljena politična srenja. Na slepo zaupanje seveda. In ljudje še vedno "padejo na to finto".

Poznam tudi določene akterje tako na policijski kot na vojaški strani. Bodisi osebno bodisi preko prijateljev. In to mi je zadosten razlog, da določenim politikom ne zaupam nič. No ja, kakor da kateremu drugemu pa.

P.S.: Če bi bil malo bolj pozoren, bi morda opazil, da Mladina ni največji "pralec možganov".
OM, F, G!

madmitch ::

Lepo vas prosim, JJ še zjutraj ne vstane brez dovoljenja. Mali Kalimero, ki samo joka kako mu vsi samo slabo hočejo. Državni udar so nekateri krogi, ki so bili do takrat vodeni kot državni sovražniki, pač hoteli izvesti. Na njihovo žalost jim ni ratalo. Če se pa sedaj tisti, ki so bili takrat za "kanon futer". malo petelinijo, OK. mamo vsaj mi tukaj kaj glodat.

Nekdo je na začetku napisal:
Vsi skupaj so za odmet in naj se izbere novo vodstvo - tako veliko bolj demokratično in tako ki bo manj kradlo, pa več naredilo za našo državo.
Sorry, vodstvo imamo takšno, kot smo ga izbrali. Pa ne mi sedaj trobiti, da so bile neke mahinacije, a so koga na tla pr'bil, da ni mogel voliti. Sicer pa, kakšno opcijo pa imamo. JJ bi samo sitnaril, kako ne more nič ker mu UdboMafija nagaja. Lepo vas prosim.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Thomas ::

Nekaj rok bi se moralo oprijeti rešetk. Vse tiste, ki so delovale neustavno.

Če Beznik govori resnico, ga je treba zapret. Skupaj z vsemi tistimi, ki so mimo volje Državnega Zbora uvajali izredne razmere.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Balandeque ::

Jaz bom takole zastavil. Če policija sumi, da kdo v vojski počne kaj nelegalnega (prodaja orožje, pripravlja prevrat) ima v zakonu pravico in obveznost to preveriti in spremljati, tudi s posebnimi metodami in sredstvi. Vojska takega pooblastila nima. In tudi sicer, zakaj bi se vojska sploh morala bati preiskave policije lastne države? Ker je ta Kučanova? Kateri organ pa je to ugotovil?
Smolnikar pri sebi ob aretaciji sploh ni imel papirjev. In tudi sicer je vedno imel samo kunstljeve papirje, torej ponarejene. Zaradi dokumentov, ga vojska torej ni imela nobene pravice aretirati, ker je vedela, da so fake. Sploh pa Thomas, aretirati (na vojaškem območju) mora vojaška policja. Specialci bi pa lahko samo zavarovali tistega BMW-ja do prihoda civilne policije.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se sploh splača, da imamo vojsko? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10320355 (18174) BlueRunner
»

Egipt ugasnil še zadnjega delujočega ponudnika dostopa do interneta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
338552 (6828) McGregorSL
»

Collateral Murder (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16424514 (22057) Okapi
»

Terorizem izraelske vojske (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
626873 (4526) poweroff

Več podobnih tem