» »

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati?

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati?

1
2
»

floyd1 ::

Težko bo kdo to vedel povedat, razen če ima sam doma. Pri mreži je meni najbolj važna stabilnost, zato gledam bolj preizkušene variante, ki so pa seveda dražje. Tu mislim bolj na znane firme, ki se ukvarjajo z domačo mrežno opremo - linksys, d-link, asus ... Tudi googlov mesh je menda dober.
Jaz imam doma ubiquiti-ja, vendar sta WL AP-ja povezana s kabli. Za vse skupaj sem dal okrog 200 eur, a mi fantastično pokriva 160m2. Nobenih težav z mrežo zaenkrat, dobra postavljena dva AP pa mi pokrivata tudi 90% dvorišča. Z uporabnim signalom, ne tistim, ki ga samo vidiš na telefonu, delat pa ne moreš nič.

energetik ::

SeMiNeSanja je izjavil:

energetik je izjavil:

Hm, če gledam navodila za npr. TPlink dostopno točko, ga za uporabo kot repeater vštekaš samo v vtičnico, kakšen smisel ima potem to nabavljati namesto navadnega repeaterja?

Če ga pa vštekaš kot dostopno točko, predvidevam da potem novo WIFI omrežje ne more imeti istega imena in gesla?

Komot vse naprave, ki te povezujejo na isto fizično omrežje 'krstiš' na isti SSID.
Tudi pri najbolj cenenih bo delovalo.

Razlika z dražjimi je v protokolih, ki podpirajo 'Fast Roaming'. Ko se na enega prijaviš, te zlepa ne bo 'spustil', čeprav je signal že precej opešal in drugi accesspoint z istim SSID bistveno močnejši.
Pri nekaterih dražjih lahko celo nastavljaš pri koliko % razlike naj preklopi na drugi accesspoint.

Pri cenenih AP-jih, ki so preveč 'lepljivi', je zato vabljiva opcija, da vsakemu AP-ju daš drug SSID, tako da vedno točno veš, na katerega si povezan in lahko ročno izbereš bolj optimalnega.

No, na koncu sem nabavil TP-LINK TL-WA801ND, zaenkrat ga uporabljam samo v extender mode, pa že to opravlja precej dobro. Postavil sem ga direktno nad modem 1 štuk višje (vmes 14cm armiran beton) in zdaj imam pokrito še celotno mansardo. Sicer je hitrost v mansardi pol manjša kot spodaj, pa vendar povsem uporabno. Moram pa še prevezat UTP, da ga bom lahko zgoraj vštekal in potem bo šlo verjetno na polno.
Kar se tiče preklapljanja, telefon rabi ene 3-4s, da preklopi na nov AP, ko signal od spodaj že zelo oslabi.

chucki ::

Fantje rabil bi ojačvalnik wifi signala, da bi delal v pritlicju hise. Modem se nahaja v 1. nadstropju. Kupim tole? https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/m... , priklopim na modem in bo delovalo?
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

SeMiNeSanja ::

chucki je izjavil:

Fantje rabil bi ojačvalnik wifi signala, da bi delal v pritlicju hise. Modem se nahaja v 1. nadstropju. Kupim tole? https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/m... , priklopim na modem in bo delovalo?

To ni "ojačevalnik", temveč dostopna točka - accesspoint.

Napačno tudi uporabljaš izraz "modem" - na modem se priklopi usmerjevalnik, ne pa dostopne točke.
Po vsej verjetnosti nimaš samostojnega modema, tmveč "kombiniran" usmerjevalnik, katerega ti je postavil internetni ponudnik.
Pri teh usmerjevalnikih pa je vedno vprašanje, kako so konfigurirani. Določeni modeli pri nekaterih ponudnikih imajo na vsakem priključku določeno vlogo, tako da zna biti zelo pomembno, kam nekaj priklopiš. Če boš priklopil na port, ki je predviden za TV, ti tista dostopna točka ne bo delovala.
Nasprotno bo znala delovati, če jo priklopiš na "bridge port", pa to ni tisto kar želiš. Hočeš, da je priključena na NAT port, tako da se kasneje lahko med seboj 'vidijo' vse naprave na notranjem omrežju, tudi če so povezane na dostopno točko.
Vem da ti na T-2 znajo povedati na helpdesku, kaj in kako imaš nastavljene priključke na njihovem modemu.
-----

Kar se tiče same dostopne točke... Aruba velja za solidno zadevo. Če te cena ne moti, ni razloga, zakaj bi jo odsvetoval. Boš pa moral imeti napeljan UTP kabel do kleti.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Pinturicchio ::

Da ne odpiram nove teme, torej imam telemachov modem na katerega lovim max. hitrost preko wifi-ja, nekje 300mbps. Ker mi v sosednjo sobo zelo slabo vleče signal (ne vem zakaj) sem nabavil tole https://www.mimovrste.com/ojacevalniki-.... Ojačevalec sem priklopil nekje vmes (mi tudi kaže zelo dobro pozicijo). Sedaj v sosednji sobi dobim poln signal, ampak če izmerim hitrost s speedtestom dobim maksimalno 12mbps, tudi če ojačevalec prestavim v neposredno bližino modema in izmerim je hitrost maksimalno 12-13 mbps. V specifikacijah piše da preko tega ojačevalca lahko dosežem hitrosti tudi do 300 mbps. Kaj bi lahko bila težava?

starfotr ::

Problem je, da si odštel približno 10x premalo. Če bi kupil pravi mesh sistem, bi ti vse delalo s polno hitrostjo.

BCSman ::

Tale stane 2eur vec in ima zunanje antene, lahko pricakujemo da bo bolje lovilo zaradi tega?
https://www.mimovrste.com/ojacevalniki-...

Runner71 ::

Tukaj pa se pridružujem Starmufotru....

Z nekimi ojačevalci ranga 20€ pričakujete oz želite čudeže...

Al kakšen ruter 70-100€ al pa spodoben mesh sistem..pika...

TOP ::

BCSman je izjavil:

Tale stane 2eur vec in ima zunanje antene, lahko pricakujemo da bo bolje lovilo zaradi tega?
https://www.mimovrste.com/ojacevalniki-...

Zakaj iščeste najcenejša jajca in pričakujete,da bo delalo čudeže.To je za eno sobo dovolj več ne.Če želiš nekaj pravega,si že dobil odgovor in postavi ga čim višje ne na tla.

BCSman ::

Nabavil sem tisti extender, povezal se je v trenutku z wps-jem, v garaži so sedaj vse črtice in kamera bo lahko dobila normalen signal.
Je pa ustvaril nov ssid z imenom omrezje_ext in sedaj ne vem ali:
-spremenit ssid v identičnega od routerja "omrezje" in s tem se bo Tplink Tapo kamera avtomatsko povezala na extender če bo sreča?
-ali na novo konfigurirati kamero v omrezje_ext, ampak tle nisem ziher ali bo v tapo aplikaciji zaznalo da je istem omrežju kot še ta druga tapo kamera?

135063 ::

xplore xp3001 ojačevalec/mostiček je rebrandan kitajski poden kot vse od xplore, ne? noče se več povezat na wifi, reset gumbek ne dela ene od zunaj in od znotraj. samo še v kanto?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno Wi-Fi omrežje v hiši

Oddelek: Pomoč in nasveti
262154 (1163) #000000
»

Wifi ojačevalnik signala

Oddelek: Omrežja in internet
7901 (559) WRC555
»

Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
625477 (4419) Lonsarg
»

WIFI extend

Oddelek: Kaj kupiti
242538 (1608) OK.d
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366318 (4631) maremare

Več podobnih tem