» »

Smucanje v inozemstvu

Smucanje v inozemstvu

SmeskoSnezak ::

Kolega me vabi v Avstrijo smucat. Pa ker je clovek bolj lene narave, isceva prek spleta dobro ponudbo. A ve kdo za kaksno cenovno dobro smucisce, ki ima poceni izposojo opreme? In je po moznosti v blizini kaksne hiske, ki bi se najela? Je sploh na spletu kaksna taksna stran, ki ima to iskanje (smucisce, prenocisce, izposoja) na regijo ali pa celo na drzavo? Zaenkrat sva precesala booking dot com, airbnb in neke iskala prek iskalnikov smucisca. Zgleda da je to kar dolgotrajno.. tak da se priporoca pomoc.
@ Pusti soncu v srce... @

Invictus ::

Avstrija ni poceni za smučanje.

Dnevne karte so od 42 EUR naprej, hotel pa kakor narajmaš.

Če je znano smučišče, težko dobiš kaj pod 100 EUR/dan. Tudi apartmaji so tam nekje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Avstrija ni poceni za smučanje.

Dnevne karte so od 42 EUR naprej, hotel pa kakor narajmaš.

Če je znano smučišče, težko dobiš kaj pod 100 EUR/dan. Tudi apartmaji so tam nekje.

Torej, kaj priporocas? Italijo? Nekam full dalec se ravno ne bi vozla.

Machete ::

Italija ima meni veliko lepša smučišča. Avtrijci imajo rahlo boljšo spremljevalno ponudbo, amapk naprave in 'okolje', ter velikost, pa mi veliko bolje sede globoko v Dolomitih.
Recimo če gresta v Alta Badia, ni šans da zgrešita. Apartmajev za dobro ceno, pa je v okolico na pretek, če le nista princeski.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

chort ::

Zame sicer Francija zmaga glede na price/performance, ampak če ti je 8h vožnje predaleč potem raje ne. Poglej na MountVacation, slovenci, ok cene za kombinacijo karte/prenočišča.

avtek ::

Sam smučam samo v tujini, se pravi AT in IT, letos smo za spremembo šli Bolgarijo :)

Meni so smučišča podobna v IT in AT, se pravi nobene ekstra razlike...res pa je, da je v AT več balkancev, tako da se lažje sporazumevaš brez znanja nemškega jezika :P
Glede same izposoje ti sicer težko svetujem, saj imam samo eno izkušnjo. Pred cca 2 leti smo šli med božičnimi prazniki v Kronplatz, kjer je prijatelj za dnevno izposojo precej dobrih pancerjev plačal 8€.

Meni osebno je Kronplatz eno izmed konkretnejših smučišč, čeprav je to IT, tam živijo in delajo večinoma nemško-govoreči ljudje.

Smrekar1 ::

Dolomiti so fina opcija, niso predaleč, cenejši od Avstrije in z dovolj dobro ponudbo za nekoga, ki ni pretirano razvajen.
Za apartma ne vem, ampak zelo soliden polpenzion v bližini smučišča se dobi za 50EUR/(oseba*noč), dnevna smučarska karta je nekje 38 EUR.

Kronplatz je taka univerzalna opcija, zelo turističen, ima veliko položnih in nekaj strmih prog. Če ne veš kaj hočeš nimaš tam kaj falit. Z izjemo Cortine d'Ampezzo so to nemško govoreči kraji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Miha 333 ::

Jahorina

jype ::

Od vsega naštetega je samo Jahorina v tujini.

r3dkv1c4 ::

Bosna

Edina prijetna poceni destinacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

shotalick ::

Še en glas za Kronplatz.

nsa_ag3nt ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nsa_ag3nt ()

jype ::

Poceni in lep je tudi Borovec, pa še v tujino ni treba, drži pa, da se skozi tujino hitreje pride tja.

[SkA] ::

Smučanje do vrat in poceni po navadi ne gre skupaj. Več kot je vožnje do smuščišča, ceneje je. Se pridružujem mnenju okoli Dolomitov / Sellaronda, glede na želje. Tam bi se verjetno našlo kaj ugodnejšega, s smučanjem do vrat. Pred nekaj leti sem bil v v teh apartmajih, v Arrabi. Proga pelje mimo na dveh koncih, tisth 200 metrov je do prve sedežnice po klancu navzdol, nazaj grede se pa malo prej s hriba spustiš do ceste.

Mene sicer proge okoli Sellaronde niso čisto prepričale - imam še vedno raje Les 3 Vallées ali Espace Killy v Franciji, kjer je skoraj povsod smučanje do vrat, ampak do tja je dolga. Če gresta samo dva, bi bilo tudi ceneje in morda udobneje preko agencije, ki ima organiziran avtobusni prevoz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Kolega me je samo povabo, lahk da bo imel poln njegov avto, saj ima karavana.

Sva pogledala tale Kronplatz, Dolomiti. Cena je 44eur na dan na osebo? A se sam men zdi, da so cene nekam v nebo zadnja leta. Nasa familija je sla obicajno kam, pa so karte vedno bile pod 30eur... wa df?!?

Invictus ::

Ja, so šle karte gor.

Francija ima karte že nekaj časa po 50 EUR.

V Avtriji je tudi že nekaj let vse čez 40.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smučišče 2864 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
459136387 (34142) Zimonem
»

Kam smučat? Krvavec ali Vogel

228231 (7401) foofighter
»

Kam smučati 2009/10

81762 (1502) msjr
»

Kolko kaj overlockarji smucamo :)