» »

Vdor v računalnik?

Vdor v računalnik?

~Panter~ ::

A je možno da je nekdo vdrl v računalnik, in poslal nekaj mailov naokrog? Računalnik je na ADSLU in prijetelj uporablja siolov mail. Čudno se mi zdi, da je poslalo samo na 2 maila(zaenkrat vemo samo za 2) in še to nista iz stikov. Jaz maila nisem dobil, čeprav je moj naslov pri njem pod stiki. Tista dva, ki sta pošto prejela, sta imela namesto imena ali pa email naslova neko številko - From:"095375" zraven pa je bil potem napisan pravi naslov. Ali je možno da je nekdo to poslal iz nekje drugje? Samo čudno se mi zdi, ker je eden iz med teh dveh bil kontaktiran samo 1x. Zaenkrat na računalniku še ni bil vklopljen požarni zid. Kaj storiti?
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

BigWhale ::

Antivirus?

Da bi nekdo vdiral zato, da posilje dva maila? ;)

ali3n ::

Spremeni še geslo (uporabniško namreč - od ADSLja)... tisto - "poslano od 095375" je navadno privzeta nastavitev na Siolovem webmailu... (vsaj pr men je blo tko..), kar morda namiguje na to, da je nekdo pošiljal mejle z webmail vmesnika (brat, sestra, mati.. nekdo ki ve za pass..)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

~Panter~ ::

Geslo smo takoj zamenjal, čeprou vemo za geslo samo 3je, pa ni noben pošiljou. Edin če so pr SiOLu spet kakšne svinjarje pa se spet da kakšne username pa gesla dobit? Ja, Panda Active Scan ni najdu nč sumljivega. Zanimiv je da je mail prejel nekdo, k sploh ne vemo kdo je, je samo nazaj odpisal. Slabost je, ker je pismo napisano v žaljivem tonu, in ne vemo, kdo vse je mail dobil.
Tole je odpisal:
Tvoja grozilna pisma sem seved poslal na siol in pricakuj
da ukinitev svojega email account-a.
Ps.> S cim sem zasluzil to?

Tega gospoda je prijatelj kontaktiral preko maila, ker je nekaj prodajal.
PS. Sporočilo naj bi bilo poslano : Sent: Thursday, July 31, 2003 11:05 PM se prav nej bi bilo dones zveečr poslano :\
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

DMouse ::

Zato da nekdo pošlje email v tvojem imenu sploh ni potreben vdor v računalnik. Dovolj je, da v svojih nastavitvah poštnega programa vpiše tebe kot pošiljatelja in pošlje kot običajno.
Za viruse pa že tako ali tako vemo da znajo pošiljat pošto brez naše vednosti a v našem imenu (ali imenu koga drugega).

Dobro bi bilo če bi ljudje začeli uporabljati digitalne certifikate, tako bi bilo manj pomislekov, ali je mail avtentičen ali lažen oz. virus. Zastonj certifikat je možno dobiti na www.thawte.com, tam je tudi opisano kako se nastavi poštni program.

~Panter~ ::

Sej to vem, samo kako pa je prišel nekdo do naslova na katerega je prijatelj tri dni nazaj poslal pošto? Potem je možnost samo ena, da je sporočilo razposlal ravno ta oseba ;(
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

Jeebs ::

Men se je dogajalo podobno, da sem dobil iz neke firme prijavo da sem jim nekaj pošiljal. Mislim, da je fora v tem, da nek spamer (ta firma naj bi od mene dobivala reklame, pornografijo...) uporabi tvoj naslov kot pošiljatelja in pošlje pač nekomu to reklamo, kot da si ti pošiljal. Sam sem se prejemniku sicer opravičil, čeprav tu dejansko ne moreš narediti nič in jim predlagal uporabo spam filtrov. Očitno je pomagalo, ker se mi niso več javili.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kraja identitete email naslov

Oddelek: Pomoč in nasveti
141807 (1105) zmaugy
»

Nekdo odgovarja na mail z mojega naslova

Oddelek: Omrežja in internet
61262 (818) mat xxl
»

Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošte

Oddelek: Omrežja in internet
425337 (4726) Matko
»

Zakaj email.si kot edina mail storitev nima protivirusne zascite

Oddelek: Omrežja in internet
131789 (1478) Caligula

Več podobnih tem