Forum » Omrežja in internet » Nekdo odgovarja na mail z mojega naslova
Nekdo odgovarja na mail z mojega naslova
joze ::
Situacija je taka:
Pošljem mail skupini ljudi z naslova x@gmail.com in med drugim tudi sebi na y@gmail.com. Eden izmed prejemnikov pošlje odgovor vsem in kot pošiljatelj odgovora je naveden x@gmail.com prek domene siol.net. Zamenjal sem geslo na računu, on pa to še vedno lahko stori. On zatrjuje da mu program za pošto ponudi to možnost.
Kako je to mogoče in kako lahko to preprečim? Človek naj ne bi bil nek heker...
Hvala
Pošljem mail skupini ljudi z naslova x@gmail.com in med drugim tudi sebi na y@gmail.com. Eden izmed prejemnikov pošlje odgovor vsem in kot pošiljatelj odgovora je naveden x@gmail.com prek domene siol.net. Zamenjal sem geslo na računu, on pa to še vedno lahko stori. On zatrjuje da mu program za pošto ponudi to možnost.
Kako je to mogoče in kako lahko to preprečim? Človek naj ne bi bil nek heker...
Hvala
Bakunin ::
ker sta oba na @gmail.com bo to tezko, ker mu to omogoca, da posilja (smtp) preko GMAIL a za verifikacijo/auth uporabi svoje gmail user/geslo.
Poslal je vsem, ne samo tistim, ki imajo @gmail. In njemu je bilo poslano na @siol.net.
Je to kompliciran postopek ali res kar običajen poštni odjemalec ponudi to možnost?
Je to kompliciran postopek ali res kar običajen poštni odjemalec ponudi to možnost?
c3p0 ::
From polje lahko nastavi poljubno v odjemalcu, to je res. Ni nobenega gesla, ki bi to preprečilo. Če se predstavlja kot ti, pa imaš možnost pravnega postopka proti njemu.
stapler rump ::
S tega vidika je elektronska pošta podobna papirnati pošti. Na kuverto lahko napišeš poljuben naslov pošiljatelja in pošta ne more vedeti, ali je to res pravi pošiljatelj ali ne. Ravno tako se lahko v papirnatem pismu predstaviš kot kdorkoli in pošta ne bo nič preverjala, ali si to res ti ali ne. Obstajajo neke tehnične rešitve okoli tega problema (SPF, DKIM, DMARC), ki pa še niso dovolj razširjene, da bi se lahko uporabljale za striktno zavračanje narobe naslovljene pošte.
Če imate v vaši skupini probleme s tem, potem začnite uporabljati kriptografsko šifriranje in/ali podpisovanje pošte.
Pretty Good Privacy @ Wikipedia
Če imate v vaši skupini probleme s tem, potem začnite uporabljati kriptografsko šifriranje in/ali podpisovanje pošte.
Pretty Good Privacy @ Wikipedia
Ne vem če gre tukaj za to, da je nekdo zgolj vpisal mail. Ta mail ima tudi original fotografijo in edino kar ga loči od mojega je napis, da je poslan preko domene siol.net. Saj ni nobene posebne panike, samo po tem takem lahko nekdo mirno pošilja pošto v mojem imenu. Me čudi, da se to ne dogaja bolj pogosto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pošiljanje emaila na @siol.netOddelek: Pomoč in nasveti | 4939 (4108) | SeMiNeSanja |
» | Prenos pošte iz Outlook Express v poštni nabiralnik SiolOddelek: Omrežja in internet | 2554 (2447) | 111111111111 |
» | Tezave pri nastavljanju SIOL odhajajocega postnega serverja iOS MailOddelek: Programska oprema | 4002 (3892) | Shoot19 |
» | SiOL? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 20402 (12865) | goba |
» | SIOL - zapira stacuno !? :-)Oddelek: Omrežja in internet | 3791 (2659) | FastWIND |