» »

Kako omejiti DNEVNO RABO PCja na določen čas?

Kako omejiti DNEVNO RABO PCja na določen čas?

Joze_K ::

Klasičen problem - moj mulc bi visel in visel gor,... (:8) bom moral razmisliti če res zgledi toliko pomenijo :D ), vendar kljub temu moja druga 1/2 pravi da bi ga nekako morali tudi za kako knjigo dobit (šolsko)... in da naj že DAMED namestim nek program, ki bi ga po urci ali pa dveh avtomatsko dol vrgel ....

Pa sem iskal - pa našel cel kup SHUTDOWN TIMERJEV - pa so celo zelo blizu tega kar rabim:
izklapljajo po COUNTDOWN času, se dajo PASSWORD zakleniti, onemogočajo CTRL+ALT+DEL,,... skratka OK, imajo pa slabost - po ponovnem zagonu začne timer spet teči od začetka ... se pravi MULC bo ponovno vklopil computer pa JOVO NA NOVO - jaz bom pa spet poslušal :D

Kje najti nekaj uporabnega ki bi delal točno to kar rabim ... pa FREEWARE bi bilo idealno

pa še dva ali trije primeri:
WinOFF 4.10 - http://www.ampsoft.net/
Smart Shutdown - http://www.slawdog.com/products/smartsd/
ShutDown NOW - http://www.dworld.de/shdnintern.htm

pa cela zbirka - http://www.webattack.com/Freeware/syste...

vsi pa imajo "ponovni zagon" napakico

McHusch ::

Nastavi BIOS password promt ob zagonu. ;)

Joze_K ::

ok saj ni potreben BIOS PROMPT če želiš nekoga vstaviti v XPjih.... a ne?
Rabim nekaj drugega:
MULC naj ima prosto izbiro kdaj bo šel na PC vendar naj mu "avtomatika" dovoli DNEVNO" uporabo le določen čas!
Pol pa opozorilo, čez 5 min se bo zadeva ugasnila,..., razen če poznaš pass (>:D per mua) - da kaj resnega delaš...

Joze_K ::


Sleepy 6
Ta programček ma nekaj sličnega:
"For 8 urs after above time limit sessions per 5 min...." - to bi moralo biti nekako tako:

After 2 uhr limit per day, limit sessions per 5 min....

you got idea...

Gandalfar ::

Ce je to edina stvar, ki ti manjka poslji avtorju prijazen mail in verjetno bo dodal to funkcijo :)

Joze_K ::

A misliš da še tega nisem sprobal,... (program - Switch off)
is it possible to password protect settings - so i could use this software ... to restrict my kids use of a computor to perhaps one hour, so they could .. have time for school too. ... Also would be fine if sum of use per day could be selected as criterium


in to dosedaj že eno trem avtorjem... pa še ni bilo odziva

Dusko ::

@joze_k
Če ti bodo programeri odgovorili in dodali to funkcijo s passom pol sporoči po PM ali pa tu v tej temi.Ker ta program ne bi bilo slabo imet na moji mašini ,ker drugače sam čepim za računalnik cele dneve.

DMouse ::

Mislim da je tole to kar iščeš, vendar moraš vedt, da za mulca, ki vsaj kolikor toliko obvlada računalnik, to ne bo nobena ovira.

Joze_K ::

Ja mislim, da bi to lahko bilo to. Hvala. sicer pa mislim, da vseeno se kaj takega ne bo dalo tako hitro zaobiti, ..., program sem gledal, pa se tudi Win login screen zamenja, tako, da sam nmnas dostopa če ti program to ne dovoli. Prav tako kot sem videl lahko nastaviš celo omejitve za posamezne direktorije....

me zanima ali kateri tule uporablja WATCHDOG in njegove izkušnje....

AJA... pa vseeno a obstoji še kak drug preprostejši program?

andrej ::

uporabis pa lahko tude zadevo vgrajeno v windowse. v command promptu napises:

net user andrej /time:4am-5pm

ali

net user andrej/time:M-F, 8am-5pm

Prvi ukaz bo uporabniku dovolil delo na racunalniku od 4 zjutraj do 5 popoldan vse dni, drugi pa samo od 8 do 17 ob delavnikih.

potem pa lahko se naredis, da se uporabnika avtomatsko odlogira po preteku tega casa. To naredis v Control Panel | Administrative Tools | Local Security Policy | Local Policies | Security Options | Automatically log off users when logon time expires. oz. v Windows XP Network Security: Force Logoff when logon hours expire.

zadeva dela samo na w2k in XP. pozabi na win9x.

ABX ::

Ne mu pomagat!

Tako mi je moj foter vedno težil, da iz PC-ja ne bo kruha. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

dr.J ::

Svojemu nadobudniku reči, da ima toliko in toliko ur na dan dovolj za PC, odvisno od ostalih obveznosti ali kaj podobnega.

Če ne uboga, začni razmišljati, zakaj je tako.

andrej ::

ABX: saj je res. saj na racunalniku mladina samo igrce spila ;)

ABX ::

... ja in z knjigami si rola jointe :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Joze_K ::

Hvala vsem, ki ste dali uporabne informacije,..., se pa tako ali tako stalno kak "pametnjakovič" najde, ki drugega ne zna kot kenjat.... Midva z tamalim sva se zmenila, da velja 1-1.5 ure na dan, jaz mu pa samo pomagam, da se bo dogovora držal,..., naj se nauči, da DANA BESEDA MORA NEKAJ POMENITI IN VELJATI, ..., DRUGAČE, ti jo pa tudi potem v življenju, na TAK ALI DRUGAČEN NAČIN VSILIJO...., ... se pravi neke vrste priprava na življenje.
Sicer pa tako se nauči gospodariti z najpomembnekšo dobrino sveta - časom. WATCHDOG, je namreč tako nastavljiv, da lahko danes neuporabljen čas preneseš na jutri, več kot imaš pa ne moreš trošiti / ... se pravi malo asociacija tudi na razpolaganje s financami....

Sicer pa ABistri bo že znal...:D

matter ::

andrej:

Kak pa bi s tem time ukazom omejil dostop na določen čas uporabe. Da lahko določen uporabnik uporablja recimo kaki 2 uri ? A se da ?

tnx

ABX ::

Offtopic:

Ma bogi mali, že tako moraj bit 8 ur v šoli potem pa naj bi se še kako uro učili doma. In vse to brez da bi jih kdo vprašal če jih to res zanima/veseli.


P.s: Najbolj pomembna stvar je zame znanje. Čas je le urna postavka :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Business ::

Kupi kakšen avtomat na žetončke, mu nastavi koliko časa en žetonček pa zveži zanapajanje. Vsak dan dva žetončka :D
Malo heca.

To bi bila super stvarca tak program, če kdo kaj najde o tem se tudi priporočam. :D

pingo76 ::

No ja de še jaz nekaj dodam. Ni sicer popolnoma off topic. Sam sem začel nabijat igrice pri 9 letih ko je očka prešvercal domov en c64 (commodore 64). Ker sem v šoli pešal so mi prepovedali rabo c64. Ker se odredbe nisem držal mi je oče vzel video kabel. Po dveh dneh paranoje sem si zamislil saj ne more bit taka reč, da je nebi mogel narediti sam. Ko je prišla žepnina sem šel v železnino in kupil vse potrebno in še kaj preveč:D. Voila! 2 leti sem igral "inkognito" pa me mama vpraša če nič več ne pogrešam računala... Povedal sem kaj sem ušpičil in jih skoraj fasal. Saj verjetno bi jih a kaj ko se jim je zdelo prav zabavno in fajn. Nato sem pri 14 začel sitnariti, da rabim pc za pomoč pri šoli (Valjda da le za igre:D). Pri 15-ih sem ga končno dobil (486DX2-66) In šola je trpela... Po letu neprestanega nabijanja igric (i reinstalacije dos-a zaradi prekomernega experimentiranja in virusov) sem posegel mal tudi po programju. Nato sem si kupil s trdim delom eno zvočno kartico (sound maestro 16 za 25K8-O) po pošti ki pa jo začuda nobeden ni uspel usposobiti. Po šest mesečnem jajcanju in kroničnem obupu pa sem inštaliral kar drajverje od creative SB pro. Saj ni point da je zvočna takrat delala point je v temu kaer sem medtem zaj... in se navadil še poldrugi miljon stvari ki so me popeljale dve leti kasneje na stol serviserja rač opreme. Saj ne rečem prvega pentuma 1 sem sestavil le s pomočjo sodelavca serviserja k je imel več pojma od mene. Sedaj si služim kruh s servisiranjem, storitvami in prodajo tovrstne opreme. Komu se lahko zahvalim?
1. Mami ki me je pustila za računalnikom 12ur na dan (me je videla prvič v življenju tako zagretega) in ker mi je odobrila nakup pc-ja.
2. Moji želji po nabijanju igric. Star sem 27 in še vedno igram igre:D . Tudi več ur dnevno (sicer ne vsak dan). To pa lahko počnem brez problemoa ker je moja draga tudi mahnjena na igre! Lucky i am!:D :D :D .
3. Enemu serviserju ki sem ga spravi kar orenk ob živce s tisto zvočno in še marsičem. Zdaj pa sva dobra prijtelja in povrhu sodelavca. :D :D :D.

Mnenje:
Lahko bo osebek iz navadnega smrdenja za računalnikom postal pravi mojster. Po drugi strani pa laho da ne bo nič in je vrgel ogromo časa (let) stran. Zame so vsi trdili, da ne bo nič z mene. Tako da predlagam, da se vsakemu mulcu ki kaže pošteno zanimanje za pc da možnost tudi kaj pokvarit, da se vidi kam pes taco moli.

Stavim da je še kakšen serviser tukaj "zrasel" na podoben način

Business ::

pingo76:
Kdo od mlajših še sploh ve kaj o dosu? Tisto so res bili cajti. Zdaj počasi gre dos v pozabo. Seveda je znanje zelo koristno. Kaj se še lahko mali nučijo zdaj. Razen vklopa izklopa in pač windowsov samih. XP-ji so že kar dobro stabilni in se ne poderejo kot npr.win 95. Navijat procesorje pa več ni interesantno, ker cene prehitro padajo.
Sej ne rečem, da so tudi taki, ki bi še kaj drugega razen igric. No jaz sem podobno kot ti, kar precej časa presedel za PC in mi to znanje še danes prav pride. Mislim pa, da so se časi spremenili. Zdaj če hočeh neko boljšo igro, ti ne pomaga kaj navijanje ampak debela denarnica in kupiti ram, pa procesor in grafično ipd.

ABX ::

pingo76.... Napaka ti bi se moral učit in diplomirat v Ekonomiji, ter postavljat topice v Loži v stilu, Končal faks in kaj zdaj?

Business: Tako kot včeraj tudi danes lahko vse optimiziraš, mogoče gumbi so drugi vendar logika je ista.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Business ::

bore malo stem pridobiš.

Business ::

vseeno je če imaš procesor 2G in ga naviješ na 2,2G. Se ne pozna dosti. Tudi ram se da iztisniti, pa ti tudi to bolj malo pomaga, če imaš grafično preslabo.

T0RN4D0 ::

NE bozga otroka matrat!!!!

Samo 2 uri na dan;(( ;(( ;((


sej ti bo znoru:D


resno mislim tale post!
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

pingo76 ::

@ABX: Napaka ti bi se moral učit in diplomirat v Ekonomiji, ter postavljat topice v Loži v stilu, Končal faks in kaj zdaj?

Kaj si želel stem povedati? Sicer pa nisi ustrelil dosti mimo moje papirnate izobrazbe :).

matter ::

Ok off topic je en post ne 10. Odpri novo temo za ta shit. :|

Andrej a kej veš kak se to uštima ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvlaževalec zraka (za sušit cunje)

Oddelek: Loža
289191 (8652) marivo
»

Študij ali delo ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5911958 (10379) IceIceBaby
»

Omejitev časa otrok na računalniku

Oddelek: Programska oprema
123270 (2913) joze67
»

kako ugasniti računalnik ob določeni uri?

Oddelek: Pomoč in nasveti
223059 (2605) EagerWolf
»

Omejena uporana PC na dan

Oddelek: Operacijski sistemi
141182 (879) Mr.G.

Več podobnih tem