» »

Monitor Lenovo P27H - USB porti ne delajo

Monitor Lenovo P27H - USB porti ne delajo

Raindancer ::

Zdravo,

prosim za pomoč.

Danes dobila monitor Lenovo P27H - sestava in in instalacija v redu, ko pa sem prišla do preizkušanja USB portov na monitorju pa se mi zdi, da so mrtvi da bolj ne bi mogli biti. :'(

Rada bi jih oživila, če se le da, preden izgubim upanje in nesem monitor v garancijo. ;((

Problem je, da ne glede kateri USB dongl sem dala gor, ni delal. 8-OSam monitor dela, nastavljat se ga da pa vse, samo USB porti so mrtvi kot riba na suhem. (Imam 2 z lučko, in sem tako preverila, če se kaj dogaja. Nič!!)

V Device managerju updatala driverje, jih tudi snela dol in pustila računalniku da jih sam naloži... Nič. Sami USB vhodi so OK po pogledu in tesno držijo dongle noter, tako da mi je čudno, da ne delajo.

Torej, kako naprej?

Hvala in LP,

Raindancer

zee ::

Če hočeš uporabljati USB porte na monitorju, mora biti monitor povezan z računalnikom z ustreznim kablom, ki ni video kabel (t.j. ni DVI, HDMI...).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Invictus ::

Si priklopila monitor na USB računalnika?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Raindancer ::

Update: Stvar deluje kot je treba. Kot sta rekla @zee in @Invictus, manjkala je USB povezava, vedar je bil samo C-kabel (na obeh koncih) priložen,tako da sem lahko šele danes nabavila USB tip C in preizkusila stvar, kako deluje. Trenutno BP, tako da, fanta, resnično hvala! :D

Pa še za tiste, ki bodo kupovali ta monitor:

Posebej je treba dokupiti HDMI kabel (s HDMI kablom dobavljajo monitor samo v Severno Ameriko),:8) ker ni priložen k monitorju. Dodatno z moje strani USB-C ker imam še star laptop.

Driverji pa... Avtomatizirano downloadanje gonilnikov s spletne strani je živ obup;(, tako da se temu izognite, ker njihov sistem še ni dodelan in ne bo še kar nekaj časa. Za gonilnike se najpreprosteje reši da se ravna po navodilih - sama sem najprej ročno downloadala gonilnike, in nato šla štelat v drobovje softvera kot je opisano v navodilih. V glavnem v redu opis kako narediti (pri meni win 7), je pa res, da je treba iti precej 'prosto po Prešernu' ker je lahko par stvari že zastarelih.

Zaradi integrirane grafe sem tudi malo spreminjala sliko in dodatno ostrila pisavo, da je bilo OK. (Sprva imela črne pasove zgoraj in spodaj,zato bilo treba ponastaviti vse.)

Glede na to, da ima monitor zmožnost pivotiranja, pa še tole - stvar je resnično ogromna, in ko se monitor obrača, mi rob drsi po mizi. Dell (24") se je tudi precej lažje obračal, ko sem ga preizkusila v trgovini. Če veliko rabite pivot funkcijo je Dell s tega vidika boljši ker gre lažje. Lenovo monitor je precej okoren pri tem.

Nastavljanje svetlobe, barv... ni ravno toiko intuitivno, gre na gumbe, ni nobene ostrilne funkcije, vendar me to ne moti, ker je že sam monitor po sebi dovolj dober, da ne potrebuje dodatnega ostrenja slike.

Sama slika je BP, barve lepe, prehajanje dobro, tudi ko so v filmu akcijske scene. Dober monitor če kdo rabi 27", še vedno pa je zelo preprost, tako da je primeren tudi za tiste, ki bi radi imeli kakovost, vendar nočejo veliko nastavljanja stvari.

Lp,

Raindancer

Invictus ::

Za Lenovo naprave (vsaj za laptope, drugega nimam :)), si namestiš Lenovo System Update.

Ta naj bi načeloma znal najti, sneti in inštalirati vse potrebno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Raindancer ::

@ Invictus: Ključna beseda... načeloma.>:D Sama nimam LSU ker mi še tistega osnovnega ni mogel najti kot bi bilo treba in je bila potrebna ročna inštalacija driverja da je stvar delala. Upam da imaš kaj bolj pozitivne izkušnje, toda sama z LSU nisem bila zadovoljna.

Drugače imam Driver Booster pa lepo nalaga driverje ki se rabijo. Tako da je BP.:D

Glede na to da me zanimajo Lenovo laptopi - a tam LSU dela kot mora?:)

Hvala za odgovor in lp,

Raindancer

Invictus ::

Ja dela.

Sam večinoma Lenovo lepo podpiše driverje in jih butne v Windows Update.

Seveda imaš lahko včasih probleme z network driverji, ki jih ni v Windowsih. Ampak, to je precej star problem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Logitech miš M705 zamrzne zaslon?

Oddelek: Pomoč in nasveti
233099 (1802) hotig
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5212952 (10610) zhigatsey
»

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34276216 (61202) c3p0
»

VGA port ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
111390 (1000) rodzy
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27063018 (46951) HupChup

Več podobnih tem