» »

Kako do službe (informacijske teh.)?

Kako do službe (informacijske teh.)?

AmaranthK ::

Živjo vsem.

Šola je končana, sem v postopku iskanja zaposlitve. In tukaj je en velik problem - za delo v proizvodnji nimam izkušenj in ne dobim niti odgovora, za delo v moji stroki (mediji), pa znam očitno premalo in prav tako odpadem pri prijavah. Zanima me, če mogoče kdo izmed bralcev dela v tej smeri, informatika v povezavi s proizvodnjo, torej računalniški oddelki podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo. Kje začeti, kaj se splača naučiti, da ti pride prav pri prijavah? Želja je, da uporabim in seveda nadgradim obstoječe znanje in to kombiniram s ponudbami podjetij v regiji, kjer iščem zaposlitev. Vsak nasvet pride prav, tudi če se komu zdi, da razmišljam v napačni smeri - prosim, da mi pove, kaj bi bilo boljše. :)

Objave prostih delovnih mest so bile pregledane, ampak je stvari preveč naenkrat, zato se želim trenutno osredotočiti na tiste osnove, ki jih je potrebno imeti osvojene za tako delo.

JeBelaCesta ::

napiši kako šolo si končal in kaj znaš oz te zanima
lep pozdrav iz višav ;-)

Blinder ::

Za delo v proizvodnji je problem v povprasevanje:ponudba. 100.000+ iskalcev dela je primernih za delov proizvodnji, zato tezko prides zraven.
Ce je tvoja formalna izobrazba nicvredna ... si na istem kot diplomirancki iz vecine faksov.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

SimplyMiha ::

Ma, za delo v proizvodnji ne rabiš nobenih izkušenj, samo pripravljen moraš biti na sramotno nizko plačo. Nekaj mesece tega dela (zelo dobro za življenjske izkušnje!), vmes pa gledaš za službo, primerno svoji izobrazbi. Bi pa ti vsaka zaposlitvena agencija, ki kaj da nase, morala znati najti prava delovna mesta, sploh ker gre za IT. A še več sreče boš imel, če boš pošiljal prošnje firmam na področju informatike.

jype ::

Nikar ne pošiljajte prošenj, udeležujte se dogodkov s področja, ki vas zanima.

AmaranthK ::

Okej, po vrsti, @Blinder - point je, da želim nadgraditi znanje, oziroma se naučiti tisto, kar faks ni pokril oziroma so bile samo osnove. Samo s tem, da napišem kakšno izobrazbo imam končano je jasno, da ni dovolj, če podjetja zahtevajo določen programski jezik, s katerim se pa nisi niti srečal..moj post je bil namenjen temu, da dobim kakšno informacijo o tem kje naj začnem oziroma kaj bi se najbolj splačalo glede na ponudbe, ker je velika masa nekih zahtev znanja.

@SimplyMiha, glede na to koliko podjetij sem že kontaktirala v zadnjih mesecih za delo v proizvodnji je moj občutek nekoliko drugačen. Gre se za to, da se nočem prijavljati samo na mesta na IT področju, ker želim pred tem izboljšati znanje in da ne bi odpadla že v samem začetku oziroma, da bi mogoče celo dobila kakšen odgovor.

jype ::

Najbolj pomembno vprašanje si preskočila: Kaj znaš in kaj te najbolj zanima?

zobnik ::

samo pogojno v proivodnjo, tak odnos, ga nikjer ne doživiš, 4 izmensko delo, drugač probaš se zmenit za poskusno delo 1 mesec, pa pol vidiš če je ok delat. Če mene vpraša pojdi raje v trgovino, kako malo, dobil boš min.plačo, ampak delal boš minimalno....vsaj pred leti sem delal v urarni in veliko časa je za gledanje v luft, ni strank, vse pospravljen, urejeno, spucano, pošminkano, zloženo, to je blo
trgovski centri so katastrofa, delal boš vse dni v tednu.

Pošta išče pismonoše

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

TheBlueOne ::

Koncal informatiko, cela kariera v avtomatizaciji (bolj mehatranoika). Jaz sem statisticno slabo izhodisce premagal s kolicino poslanih prosenj za delo. Posiljal po Sloveniji in sosednjih drzavah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem delo

Oddelek: Loža
428580 (5464) xardas
»

Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15099340 (21967) NewHope
»

Kako priti iz nič čim hitreje do službe v IT industriji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6318942 (16070) vostok_1
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6816457 (13976) bluefish

Zaposlitev v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8317383 (15510) Gandalfar

Več podobnih tem