Forum » Pomoč in nasveti » Pomotoma onemogočil grafično kartico
Pomotoma onemogočil grafično kartico
mikko ::
Zdravo, inštaliral sem novo grafično kartico in po pomoti onemogočil onboard grafično kartico. Od takrat naprej je črn ekran.
Poskusil sem metodo, pri kateri odstraniš baterijo na matični plošči za 1 minuto, ker naj bi to resetiralo bios v default način, ampak očitno ne deluje, ker je ekran še vedno črn.
Ima morda kdo kakšno idejo kako rešiti zadevo?
Poskusil sem metodo, pri kateri odstraniš baterijo na matični plošči za 1 minuto, ker naj bi to resetiralo bios v default način, ampak očitno ne deluje, ker je ekran še vedno črn.
harvey ::
Pa si tudi preklopil potem kable monitorja?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
harvey ::
Recimo Restart+Shift držiš in se ti pojavijo potem možnosti
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
sonicboom ::
Ce imas integriran gpu, lahko tisto nastavis v biosu kot primary video in potem bootas v safe mode > device manager > enablas kartico. Pol bi moralo delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sonicboom ()
Glede na opisano situacijo, ti je bios sel iz igpu na tisto novo. Pomojem ni nobene panike, lahko pa se enkrat pogledas ce je nova graficna pravilno not in da ima zadost napajanja.
kekeck ::
Zdravo, inštaliral sem novo grafično kartico in po pomoti onemogočil onboard grafično kartico. Od takrat naprej je črn ekran.
Za reset biosa je ponavadi potrebno dati baterijo vn za 10min. Imas pa se na plosci pine kjer pise bios reset in samo z neko kovino sklenes kontakt, ko je rac .ugasnjen.
Za reset biosa je ponavadi potrebno dati baterijo vn za 10min. Imas pa se na plosci pine kjer pise bios reset in samo z neko kovino sklenes kontakt, ko je rac .ugasnjen.
Bom pustil baterijo čez noč zunaj. Ali bi zraven pomagalo tudi, če vzamem novo grafično ven?
b3D_950 ::
...če vzameš novo grafično ven, bo bios avtomatsko vklopil onboard grafično. Vsaj logično bi bilo, da jo.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
TheBlueOne ::
Ali imas slucajno kaksnega radeona, ki ima nekje na strani super malo skoraj nevidno stikalo, kjer izberes v katerem bootmodu deluje graficna?
Ce je stikalno v napacnem polozaju, ti sistem prepozna graficno kakor OK in vrze signal na njo. Potem ti ne dela nobena grafina, dokler dodatne ne odstanis ali pa das stikalo v pravo nastavitev in rebootas.
Ce je stikalno v napacnem polozaju, ti sistem prepozna graficno kakor OK in vrze signal na njo. Potem ti ne dela nobena grafina, dokler dodatne ne odstanis ali pa das stikalo v pravo nastavitev in rebootas.
Novo grafično sem vzel ven, baterijo vstavil nazaj, prižgal - deluje! Popoldne se pa lotim nameščanja nove grafične. Hvala vsem za pomoč!
filip007 ::
Če v prvo ne dela nova grafična, nevem če bo kaj bolje v drugo.
Trevor Philips Industries
Seveda, da bo delal, saj ni nic takega naredil.
Je pa se ena moznost: si zamenjal source na monitorju, se posebej, ce je igpu na vga, graficna pa hdmi npr.
Je pa se ena moznost: si zamenjal source na monitorju, se posebej, ce je igpu na vga, graficna pa hdmi npr.
vres.ales ::
Machete ::
Ne bi nič piskalo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vse dela super, preklopil tudi source na monitorju (iz displayport na hdmi) ter priklopil v novo grafično. All good :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | črn zaslonOddelek: Zvok in slika | 1463 (959) | WiBee |
» | Težave z grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 4471 (4189) | zack069 |
» | PC ugasnil in po ponovnem zagonu ne deluje več.Oddelek: Strojna oprema | 1978 (1717) | francek1 |
» | Grafična problemOddelek: Zvok in slika | 1120 (929) | Riff |
» | PC se ne prične nalagat za OknaOddelek: Pomoč in nasveti | 1907 (1785) | R-S-LoVe |