» »

Težave z grafično kartico

Težave z grafično kartico

zack069 ::

Imam težave z grafično kartico, namreč plošča mi je sploh ne prepozna, se pravi da ne priden niti v nastavitve biosa, ostane črn ekran in ventilator na grafični, ki se zažene na začetku na polno, se vrti neprestano na polnh obratih. Kartica deluje normalno, ker je za test bila vstavljena v tri različne računalnike, in je delal normalno. Ko kartico umaknem, mi normalno preklopi na integrirano grafično na matični plošči ..
MB: P4 M890T-m2 (ECS )
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc...

in pa kartica : Nvidia Gforce 8800 gt / pcx
http://www.ebay.de/itm/Gainward-NVIDIA-... - enaka samo z 1Gb rama

Zadeva je taka, kot sem jo opisal. Sicer sem probal vstaviti na omenjeno ploščo drugo kartico v PCX vodilo, pa deluje nemoteno....
Predvidevam, da kartica lahko deluje navzdol, s tem mislim da če je kartica PCX verzije 2.0, lahko potem deluje na plošči ki ima PCX 1.0 .... ali se pa motim... ker sem že tudi na to pomislil, da zaradi tega nebi delovala ...

Ali je imel kdo enako ali podobno težavo ???
Sicer sem pisal mail tudi že na sedež firme matične plošče, ampak še odgovora nisem dobil ....

lp

Qrents ::

Je kakšen bios za MB, ker kolega je imel podoben problem in na koncu je bil kriv bios je dal beto gor, ker drugega ni bilo in je delovalo.
Turn your pc into piece of ART

zack069 ::

Qrents je izjavil:

Je kakšen bios za MB, ker kolega je imel podoben problem in na koncu je bil kriv bios je dal beto gor, ker drugega ni bilo in je delovalo.


Sicer sem tudi to že gledal, vendar povsod na internetu samo tovarniški bios, na plošči pa je nameščen HEDY06 bios ...

sem probal tudi originalni bios dati gor, pa mi ne sprejme, ker je zgleda ta bios že novejši od tovarniškega....
po večurnem iskanju tudi nisem našel nobenega drugega biosa, kot pa tega tovarniškega ... mogoče da obstaja tudi novejša različica HEDY06 biosa, samo je jaz nekako nisem našel .....

lp

BorutK-73 ::

Verjetno ti je PCI-E slot skurilo če kartica dela v drugem PC-ju
Škoda da nimaš SLI plate
2500K|SabertoothP67|12GB|RX570|WD240GB
http://mightytext.net/RsoDtvN

zack069 ::

BorutK-73 je izjavil:

Verjetno ti je PCI-E slot skurilo če kartica dela v drugem PC-ju
Škoda da nimaš SLI plate


misliš da bi bil slot hin ??? ker če vstavim slabšo Gforce kartico, potem slot dela, ampak ima pač premalo rama ( 256 Mb ) ...
skoraj sem že diplomiral z tem :)

Saj bi šel nabavit podobno kartico ( ker po nekih informacijah, bi naj verzija kartic 8800 delala probleme ), ampak nisem ziher, če bo tudi druga kartica podobnega ranga delala ....

Brias ::

a konektor za napajanje graficne kartice si priklopil na graficno kartico?

kaksen napajalnik imas, oznaka, firma .... ( koliko amperov da ven pri 12v? )

in

koliko je star napajalnik ...

zack069 ::

Brias je izjavil:

a konektor za napajanje graficne kartice si priklopil na graficno kartico?

kaksen napajalnik imas, oznaka, firma .... ( koliko amperov da ven pri 12v? )

in

koliko je star napajalnik ...

konektor priključen ( če ga ne priključiš, potem grafična piska ...)
napajalnik je LC power 450W ... pri 12 voltih bi naj dal ven 20 A ...

sem tudi že sumil napajalnik ampak, sem probal kartico pri sosedu in ima 300W napajalnik in ASrock plato, pa kartica normalno deluje ( nisem testiral igric, ampak se računalnik normalno zažene in pride v Windowse ...)

Sem pa še probal instalirati na obstoječi računalnik ( tam kjer ne laufa 8800 kartica ), instalirati še Geforce 9500 gt, pa se tudi računalnik zažene in normalno dela ( za test, da PCX slot deluje... ) ...

lp

BorutK-73 ::

Ker so samo problemi z 8800 serijo, je bolje ta kupiš novo ali pa jo daš v pečico za 5 minut.
Je pa lahko tudi napaka na napajalniku. A tista druga grafična ki si jo uporabil za test, ima dodatno napajanje kot 8800?
Glede PCI-E slota, meni ja skurilo slot tako da vedno ko sem inštaliral driverje za grafično je zmrznal, na drugem slotu je pa delalo bp in še vedno dela:).
IMHO: Bolje novo grafično ali rabljeno (68**) kot pa se "jebati" z obstoječo.
2500K|SabertoothP67|12GB|RX570|WD240GB
http://mightytext.net/RsoDtvN

Brias ::

9500gt porabi pol manj stroma kot 8800 ...

tvoj LC ... 20 amperov ... a ima dva raila na 12v? ( ali priklipis molex/PCIx adapter )

daj probaj za foro dvignit z minimum konfigom ...

( odklopi vse diske, disketar, DVD, CD, vse kar imas na USB razen tipkovnice )

pa ce ti se ti ne postavi, pusti na minimumu in prosi soseda da ti posodi napajalnik in probaj pri tebi ...

lahko da ima sosed kakega enermaxa, tagana ...

zack069 ::

BorutK-73 je izjavil:

Ker so samo problemi z 8800 serijo, je bolje ta kupiš novo ali pa jo daš v pečico za 5 minut.
Je pa lahko tudi napaka na napajalniku. A tista druga grafična ki si jo uporabil za test, ima dodatno napajanje kot 8800?
Glede PCI-E slota, meni ja skurilo slot tako da vedno ko sem inštaliral driverje za grafično je zmrznal, na drugem slotu je pa delalo bp in še vedno dela:).
IMHO: Bolje novo grafično ali rabljeno (68**) kot pa se "jebati" z obstoječo.


Ona druga grafična ni imela dodatnega napajanja, ker je brez priključka za napajanje...

zack069 ::

Brias je izjavil:

9500gt porabi pol manj stroma kot 8800 ...

tvoj LC ... 20 amperov ... a ima dva raila na 12v? ( ali priklipis molex/PCIx adapter )

daj probaj za foro dvignit z minimum konfigom ...

( odklopi vse diske, disketar, DVD, CD, vse kar imas na USB razen tipkovnice )

pa ce ti se ti ne postavi, pusti na minimumu in prosi soseda da ti posodi napajalnik in probaj pri tebi ...

lahko da ima sosed kakega enermaxa, tagana ...


ja priklopim oba molexa na napajanje....
sem tudi že probal vse odklopiti, ostala je samo plošča in pa napajanje grafične kartice.... enaka zadeva ... se pravi plošča se zažene, ventilator leti na polno, plošča pa bi se morala resetirati in preklopiti na PCX grafiko, ne pa na integrirano grafiko....

probal z sosedovim napajalnikom: firma Inside power, max output power 300 W, na 12 voltni veji max. 15 A, po priklopu na mojo ploščo, je zadeva enaka kot pa z mojim napajalnikom .... se pravi z njegovim napajalnikom v mojem računalniku zadeva ne dela..... če pa priklopim isti napajalnik na njegovo ploščo in vstavim grafično pri njemu, pa čisto normalno deluje ( z 300 W napajalnikom ....)

lp

saj počasi bom obupal, samo vseeno me firbec mantra, zakaj zadeva noče delovati ???? saj kot sem rekel: močno me zanima, zakaj zadeva ne deluje, kot bi morala...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zack069 ()

Mitch ::

Napaka se po mojem mnenju skriva v matični plošči. Najverjetneje v BIOSu. Probaj še ponastavit CMOS nastavitve tako, da vzameš baterijo ven za pet minut ali pa pretakneš mostiček (jumper) z nazivom CLR_CMOS ali CLR_RTC za približno 10 sekund. Poskusit ni greh!

zack069 ::

Mitch je izjavil:

Napaka se po mojem mnenju skriva v matični plošči. Najverjetneje v BIOSu. Probaj še ponastavit CMOS nastavitve tako, da vzameš baterijo ven za pet minut ali pa pretakneš mostiček (jumper) z nazivom CLR_CMOS ali CLR_RTC za približno 10 sekund. Poskusit ni greh!



saj jaz tudi najbolj sumim BIOS.. ker gor bi naj bila neka modificirana verzija HEDY06 ( 080013 ) ... tak da ne morem flešati niti z originalnim biosom... bom še probal resetirati bios.. pa poročam ...

lp

Mitch ::

Tale tvoja matična ima flash pomnilnik od BIOSa zaščiten z mostičkom (jumperjem)!

alibabar ::

@zack069

Problem je v Via veznem čipovju, ki ne podpira "GEN2" grafične kartice! Imel sem identičen primer pred leti. Tu imaš še povezavo, kako odpraviti problem.

Lp

zack069 ::

Mitch je izjavil:

Napaka se po mojem mnenju skriva v matični plošči. Najverjetneje v BIOSu. Probaj še ponastavit CMOS nastavitve tako, da vzameš baterijo ven za pet minut ali pa pretakneš mostiček (jumper) z nazivom CLR_CMOS ali CLR_RTC za približno 10 sekund. Poskusit ni greh!


naredil, probal.. bios na privzeto in ...in je zadeva enaka...

res, bios je zaščiten z jumperjem, vendar mi tudi po spremembi jumperja javi napako o inkorektnem ID biosu ....

alibabar je izjavil:

@zack069

Problem je v Via veznem čipovju, ki ne podpira "GEN2" grafične kartice! Imel sem identičen primer pred leti. Tu imaš še povezavo, kako odpraviti problem.

Lp


aha, mislim da bo nekaj v tej smeri ... bom probal predelati še to opcijo ....

vmes sem pa probal grafično še na čisto " slabem " PC-ju ... PCX 1, 350 W napajalnik , Asus plošča... in je zadeva špilala takoj. Naložil sem še najnovejše gonilnike za ploščo, potem pa jo probal ... Zagnal igrico v 3D načinu in je zadeva špilala v zmožnostih ki jih nudi taka plošča.... tak da sem sedaj ziher, da grafična deluje kot mora.... da a je problem v moji plošči .... oz. PCX vodilu in pa na relaciji GEN 2 -- > GEN 1 ....
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zack069 ()

alibabar ::

Z modifikacijo BIOS-a grafične kartice (s pomočjo NiBitor-ja) lahko tvoj problem odpraviš takoj (GEN 2 -- > GEN 1),

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alibabar ()

zack069 ::

alibabar je izjavil:

Z modifikacijo BIOS-a grafične kartice (s pomočjo NiBitor-ja) lahko tvoj problem odpraviš takoj (GEN 2 -- > GEN 1),

lp


ne vem če sem zadosti tehnično podkovan za to ... :)

lahko malce več poveš o tem ?
se pravi da moram vstaviti grafično v tisti PC kjer kartica deluje, da lahko spremenim oz. zamenjam BIOS grafične ?

alibabar ::

Tu imaš eno od povezav, kako to narediti.

Če si tega ne upaš sam, pa raje pusti to narediti nekomu, ki je to že delal in se spozna. Če bi bil kje z obale doma, bi ti rade volje pomagal.

Lp

zack069 ::

alibabar je izjavil:

Tu imaš eno od povezav, kako to narediti.

Če si tega ne upaš sam, pa raje pusti to narediti nekomu, ki je to že delal in se spozna. Če bi bil kje z obale doma, bi ti rade volje pomagal.

Lp

ok, saj nekako bom probal .. sem ravno to stran gledal za delovanje Nibitor-ja....

upam da nebom kaj zeznil... vseeno hvala za pomoč :)

zack069 ::

zack069 je izjavil:

alibabar je izjavil:

Tu imaš eno od povezav, kako to narediti.

Če si tega ne upaš sam, pa raje pusti to narediti nekomu, ki je to že delal in se spozna. Če bi bil kje z obale doma, bi ti rade volje pomagal.

Lp

ok, saj nekako bom probal .. sem ravno to stran gledal za delovanje Nibitor-ja....

upam da nebom kaj zeznil... vseeno hvala za pomoč :)


evo sedaj sem prišel tako daleč, da mi je prebralo BIOS iz kartice.. ( po mukah z branjem drajverja 577 ... pa potem branjem biosa.. ) .. no sedaj mi prečita bios, ampak ko bi moral spremeniti set PCIen gen, sta mi opciji Set gen 1 in pa Set gen 2, sivi oz. neaktivni, tak da ne morem potrditi nobene opcije ....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
517965 (6941) Amadeuss
»

Težava z novim računalnikom - grafična ni vidna?

Oddelek: Strojna oprema
101327 (1083) r0Kk
»

Težava z blue screeni

Oddelek: Pomoč in nasveti
325778 (5171) smotanc
»

Problem z grafično kartico GTX780

Oddelek: Pomoč in nasveti
191618 (1357) smolkovicd
»

Zaflashan Bios Gigabyte GA K8N SLI

Oddelek: Pomoč in nasveti
261998 (1690) Domini tm

Več podobnih tem