Forum » Programska oprema » UPN QR
UPN QR

Jure14 ::
Ne kompliciraj.
Naredi QR in testiraj s telefonom in bančno aplikacijo.
Uporabi zint.exe in kreiraj sliko QR kode.
V TXT datoteko zapiši podatke, ki jih želiš na QR kodi:
zint.exe -o c:\temp\qr.png -b 143 --binary --sec=2 --vers=15 -i c:\temp\qrdata.txt
Jaz kode printam kar na dnu računa, brez vseh tistih oranžno-rumenih polj, samo QR in besedilo "foto plačilo".
Pazi le, da imaš okoli kode vsaj pol cm praznega prostora.
Naredi QR in testiraj s telefonom in bančno aplikacijo.
Uporabi zint.exe in kreiraj sliko QR kode.
V TXT datoteko zapiši podatke, ki jih želiš na QR kodi:
zint.exe -o c:\temp\qr.png -b 143 --binary --sec=2 --vers=15 -i c:\temp\qrdata.txt
Jaz kode printam kar na dnu računa, brez vseh tistih oranžno-rumenih polj, samo QR in besedilo "foto plačilo".
Pazi le, da imaš okoli kode vsaj pol cm praznega prostora.

Liker ::
Tole je bilo zadnje obvestilo na spletni strani.
Jaz počnem podobno kot Jure14 - na račune/predračune dam vse potrebne podatke, potem pa spodaj "slikaj & plačaj" in samo QR kodo.
Nobenih pritožb in nobenih težav. Tudi banke, ki omogočajo uvoz pdf-jev/slik delujejo b.p.
Ahh, našel tudi uradni dokument:
Sklep združenja bank
- v okviru točke Potrditev dnevnega reda 25. seje NSP, da:
- NSP poziva Združenje bank Slovenije (ZBS), da do 31. 12. 2022 objavi smernice oziroma priporočila za olajšanje uporabe QR kode s strani izdajateljev izven obrazca UPN - B. Tomažič je prisotne seznanil, da bo do omenjenega roka na spletni strani ZBS objavljen dokument - navodilo za programerje za izpis QR kode, hkrati pa bo objavljen tudi seznam vseh pregledanih izdajateljev QR kode do sedaj.
S. Anko je izpostavil, da je bila ambicija NSP, da se jasno sporoči izdajateljem QR kode, da le-ta ni več omejena na obrazec UPN. G. Tomažič je dodal, da uporaba QR kode tudi do sedaj ni bila omejena le na obrazec UPN QR. Obrazec UPN QR je bil v okviru bančnega sektorja pripravljen kot pripomoček uporabnikom za učinkovitejše izvajanje plačilnega prometa, njegova uporaba pa ni bila nikoli obvezna, zgolj priporočena.
Na podlagi razprave je bil sprejet sklep:
Sklep 1: NSP poziva ZBS, da jasno komunicira izdajateljem QR kode, da uporaba le-te ni več omejena na obrazec UPN, temveč je lahko natisnjena že na fakturi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Liker ()

c3p0 ::
Zadevo sem včeraj zimplementiral in že deluje, stestirano z DH in NKBM.
Pomislek je bil zgolj zaradi možnih inšpekcij, konkurenca rada kaj prijavi.
Pomislek je bil zgolj zaradi možnih inšpekcij, konkurenca rada kaj prijavi.

Jure14 ::
Kakšne inšpekcije?
Kolikor se spomnim, nisem od združenja bank nič posebnega dobil, ko sem pred leti še pri njih dal v testiranje te QR položnice, na perforiranem papirju.
So me pa jebali, ker QR koda ni bila točno velikosti 32,597 mm x 32,597 in 0,5mm preveč na stran (pač odvisno od tiskalnika, kakop papir potegne).
Kolikor se spomnim, nisem od združenja bank nič posebnega dobil, ko sem pred leti še pri njih dal v testiranje te QR položnice, na perforiranem papirju.
So me pa jebali, ker QR koda ni bila točno velikosti 32,597 mm x 32,597 in 0,5mm preveč na stran (pač odvisno od tiskalnika, kakop papir potegne).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Noben ne piše referenčnih številk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 7316 (3490) | DamijanD |
» | 'Univerzalna' QR položnico?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2668 (2170) | Miha 333 |
» | Program Izpis UPN QR - kako prenesti mape na drug računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1750 (1544) | Baja |
» | Tiskanje na UPNOddelek: Loža | 6079 (4667) | kitewing |
» | UNP QR in Extended Channel InterpretationOddelek: Programiranje | 2330 (1689) | Ahim |